הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > ביקורת אתרים

|!|

סגור את ההודעה

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 18-10-07, 09:19   # 11
noam_moshe
חבר בקהילה

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל noam_moshe שלח הודעה באמצעות MSN אל noam_moshe

noam_moshe לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי gillllll צפה בהודעה
א. משנה, כי אין אתרים כאלה עם UPLOAD כזה.
ב. חשבתי על זה - המחשבה להשאיר זה רק מכיוון שאומרים שהעלאה באמצעות פלאש יותר מהירה, מצד שני לא אצל כל אחד זה עובד.
ג. יש בעיה עם הקובץ תרגום יש עוד בעיות תרגום... (לא חיפשת מספיק טוב)
ד. כמו שאמרתי לא חיפשת מספיק טוב, יש עוד בעיות תרגום ...
ה. חמור זאת מילה יחסית, הבעיה היא בדואלית של האתר עיברית שפה קשה, האתר פונה לעוד קהלי יעד, הרוב עובדים על צד שמאל , צד אחד יצטרך לסבול את האי נעימות הגראפית - כנראה שאנחנו (ישראלים) נצטרך להסתפק בישור לצד שמאל במקום לימין כיון שהמערכת לא בנויה לגמרי בתחום הישור לימין . - נעבוד על זה.
ו. בוצע, תודה. (שחכתי לגמרי מזה)
ז. תוקן.
ח. תוקן.
ט. מה בהסכם? (זה גודל סטנדרטי...)
י. אני אבדוק את זה, עכשיו... תודה.

אני המעצב של האתר קיבלתי משימה לא פשוטה להתאים את האתר לכל השפות העדיפות היתה לשפה האנגלית ושאר השפות. ירידה לקוד לרמות יותר קטנות היה בעיתית כיון שהמערכת בנויה בצורה מקודדת אם זה אומר לך משהו.
א. מה ז"א אין אתרים עם אפלואד כזה? זה תלוי בקצב ההעלאה של המשתמש ובמהירות הפינג לשרת; בימינו, אני מעלה [כמעט] באותה מהירות לשרת ישראלי כמו שאני מעלה לשרת בחו"ל.
ב. מחשבה מוטעית, אבל בסדר (שפלאש יותר מהיר).
ג. יקח לי שעות למצוא את כל בעיות התרגום - זה לא פרקטי, רק כתבתי מה שבלט לי ממבט ראשון... המטרה שלך היא למצוא אותן...
[אין ד']
ה. אז מה אם האתר פונה לקהלים חו"ליים? אותי בתור משתמש ישראלי זה לא אמור לעניין; אני רוצה אתר נוח וקל להפעלה, אחרת אני אעבור לאתר הבא בשוק.
ט. טקסט ארוך כמו הסכם השימוש הופך אחרי 2 שורות וחצי ללא קריא בפונט כל כך קטן. תרווח ותגדיל קצת את הפונט.

המערכת מקודדת? לא מכיר את המינוח הזה. קידוד = אופן הצגת הטקסט ע"פ Charset מסויים (עברית, UTF-8 וכו'). המונח "לקודד אתר" הוא ביטוי של בוני אתרים ישראלים (ילדים ברובם) שלא יודעים להגדיר את זה נכון.
אתה מתכוון שהורדת מערכת מוכנה, וזה כתוב בה / מתוכנת בה / Whatever, ואתה לא יודע מה לעשות?
קודם כל - תשקול לשנות את קובץ הCSS במקרה של בחירת השפה העברית לקובץ CSS שמותאם לעברית, הווי אומר קובץ שהוא Right-To-Left ברובו. חוצמזה, בחירת קהלי היעד שלך טיפה מוזרה בעיניי - למה צריך רוסית וספרדית? אם אתה משתמש רוסי, אתה מן הסתם תעלה לאתרים רוסים (ושהרוסים דוברי הרוסית יתקנו אותי אם אני טועה, אבל הם מעדיפים אתרים בחו"ל, נתקלתי בזה הרבה) ואם בחרת באתר עברי - אתה כבר יודע עברית.
ספרדית? אין הרבה כאלו באוכלוסיה הישראלית, ושוב - אם אתה ספרדי / ארגנטינאי שגר בחו"ל, יש לך הרבה תחלופות, ובטח לא לשרת ישראלי (בלי להזכיר אנטישמיה).
אנגלית זה קצת שנוי במחלוקת; אם אתה חושב שיעלו לאתר שלך מחו"ל (לא סביר לפי דעתי), אז תשאיר את זה, בשביל הפורמליות. אם אתה דואג לישראלים דוברי אנגלית - לא נראה לי שתמצא הרבה כאלו, שזה סתם כאב ראש להכין להם עוד קובץ תרגום, למקרה ש"יהיה" כזה מישהו.

ישן 18-10-07, 09:22   # 12
noam_moshe
חבר בקהילה

מיני פרופיל

noam_moshe לא מחובר  

ועוד משהו שקלטתי הרגע - אם אתה לוחץ בFF על הלוגו, בעת שאתה מועבר העמוד מתרחב ונוצר סקרולר רוחבי.

ישן 18-10-07, 09:27   # 13
hhaifa
חבר מתקדם

מיני פרופיל

hhaifa לא מחובר  

לדעתי האתר דווקא נחמד מאוד,
תשקול רק להגדיל את הנפח שגם אורחים יכולים לעלות ( 250 MB יהיה מצויין למשל).

ישן 18-10-07, 10:48   # 14
gillllll
חבר מתקדם

מיני פרופיל

gillllll לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Ticket צפה בהודעה
היי,
יש לי כמה וכמה הערות לגבי האתר.

- העיצוב, הוא מספיק לאתר כזה, אבל הלוגו לא משדר לי כלום, הוא משעמם מאוד.
- הפרסומות גוגל, יכולת לשים אותם במקום אחר, זה בכלל מוציא את החשק להיכנס לאתר כזה.
קשה למצוא איפה מעלים את הקבצים.
- 100 מגה זה באמת כבר קטן לגבי אתרים אחרים, תעלה עוד קצת.

יום טוב ובהצלחה,
רועי יוסף.
- בקשר ללוגו מסכים לא היה לי רעיון יותר טוב (קצת קשה למצוא משהו עם יותר בשר שלא קיים כבר בתחום) , אם למישהו יש תחליף/רעיון יותר מקצועי מוזמן להציע.
הפרסומות , זה הדרישה של הלקוח, ואחי אני מבין אותו, כל האתרים בתחום הזה הם ככה, זה עולה להם עשרות אלפי שקלים להחזיק את האתר. בקשר לחוסר חשק, האתר הכי גדול היום בישראל משחק בגולש עם הפרסומות והלינק להורדה בנוי ככה שהוא כל פעם יהיה במקום שונה בדף ההורדה והלינק להורדה דומה לפרסומת שממש צמודה ללינק.
- 100 מגה לאורח צודק זה לא הרבה, וגם אני שאלתי אבל זה בשביל שאנשים ירשמו,זה טיפה מצמצם את כמות השטויות שמעלים. מרגע שאתה נרשם - אין אתר שמציע 700 מגה העלאה בחינם. (לא מהירות העלאה נועם...) וגם זה זמני לפי דעתי כי הם באיזשהו שלב יתעשתו שזה יותר מידי.

ישן 18-10-07, 11:02   # 15
Ticket
חבר בקהילה

מיני פרופיל

Ticket לא מחובר  

לגבי הפרסומות,
גם אני מבין אותו (או אותך?), אבל אין צורך להגזים.
בסדר, אתם רוצים 3 פרסומות גוגל - אבל למה שהכל יהיה דחוס? זה רק ירחיק את הגולשים וזה לא המטרה נכון? תעשו אם זה משהו.

ישן 18-10-07, 11:07   # 16
Oren2
תודה על תרומתך.

Oren2's Avatar

מיני פרופיל

Oren2 לא מחובר  

לוקח כמה דקות עד שמוצאים את טופס ההעלאה בין כל הפרסומות האלה.. שפר גם את העיצוב.
בהצלחה

ישן 18-10-07, 11:10   # 17
gillllll
חבר מתקדם

מיני פרופיל

gillllll לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי noam_moshe צפה בהודעה
א. מה ז"א אין אתרים עם אפלואד כזה? זה תלוי בקצב ההעלאה של המשתמש ובמהירות הפינג לשרת; בימינו, אני מעלה [כמעט] באותה מהירות לשרת ישראלי כמו שאני מעלה לשרת בחו"ל.
ב. מחשבה מוטעית, אבל בסדר (שפלאש יותר מהיר).
ג. יקח לי שעות למצוא את כל בעיות התרגום - זה לא פרקטי, רק כתבתי מה שבלט לי ממבט ראשון... המטרה שלך היא למצוא אותן...
[אין ד']
ה. אז מה אם האתר פונה לקהלים חו"ליים? אותי בתור משתמש ישראלי זה לא אמור לעניין; אני רוצה אתר נוח וקל להפעלה, אחרת אני אעבור לאתר הבא בשוק.
ט. טקסט ארוך כמו הסכם השימוש הופך אחרי 2 שורות וחצי ללא קריא בפונט כל כך קטן. תרווח ותגדיל קצת את הפונט.

המערכת מקודדת? לא מכיר את המינוח הזה. קידוד = אופן הצגת הטקסט ע"פ Charset מסויים (עברית, UTF-8 וכו'). המונח "לקודד אתר" הוא ביטוי של בוני אתרים ישראלים (ילדים ברובם) שלא יודעים להגדיר את זה נכון.
אתה מתכוון שהורדת מערכת מוכנה, וזה כתוב בה / מתוכנת בה / Whatever, ואתה לא יודע מה לעשות?
קודם כל - תשקול לשנות את קובץ הCSS במקרה של בחירת השפה העברית לקובץ CSS שמותאם לעברית, הווי אומר קובץ שהוא Right-To-Left ברובו. חוצמזה, בחירת קהלי היעד שלך טיפה מוזרה בעיניי - למה צריך רוסית וספרדית? אם אתה משתמש רוסי, אתה מן הסתם תעלה לאתרים רוסים (ושהרוסים דוברי הרוסית יתקנו אותי אם אני טועה, אבל הם מעדיפים אתרים בחו"ל, נתקלתי בזה הרבה) ואם בחרת באתר עברי - אתה כבר יודע עברית.
ספרדית? אין הרבה כאלו באוכלוסיה הישראלית, ושוב - אם אתה ספרדי / ארגנטינאי שגר בחו"ל, יש לך הרבה תחלופות, ובטח לא לשרת ישראלי (בלי להזכיר אנטישמיה).
אנגלית זה קצת שנוי במחלוקת; אם אתה חושב שיעלו לאתר שלך מחו"ל (לא סביר לפי דעתי), אז תשאיר את זה, בשביל הפורמליות. אם אתה דואג לישראלים דוברי אנגלית - לא נראה לי שתמצא הרבה כאלו, שזה סתם כאב ראש להכין להם עוד קובץ תרגום, למקרה ש"יהיה" כזה מישהו.
א. שוב, העלאת קובץ לא מתכוונת למהירות שלו בהכרח אלא לגודל הקובץ - אין אתרים כאלה שנותנים בחינם , שוב בחינם! , העלאות קבצים בסדר גודל כזה.
ב. לא שיקול שלי, שיקול של הלקוח
ג. צודק, זה בטיפול
ד. אין
ה. לא מסכים איתך, אני מעדיף שראפיד שר(למשל) יתאמצו ויכינו משהו בעיברית (מראה על השתדלות) ולא ישאירו את המצב ככה.
ו.שוב זה גודל סטנדרטי (לא צריך להפנות אותך לאתרים אחרים , ולתוכנות שאתה מוריד וכו' שלא מגדילים את הכתב.).

אוקיי הרמיזות שלך בסוף קצת הצחיקו אותי כי זה סוג של רברבנות על בסיס אי ידיעה/אי הבנה : קידוד זה מילה שעוברתה (כלומר היא מילה לועזית, רק בשביל ההבחנה אני אוכל לקחת את המילה קוד ולרשום אותה גם כ כוד בדיוק כמו טלביזיה וטלויזיה) זאת אומרת שקידוד משתמש להרבה מונחים לא קידוד ספציפי בעולם של בוני אתרים. אבל גם אם החלטת להתרברב - וללמד את כולנו למה אתה מתכוון מומחה שבונה אתרים -
אז בתור מתכנת אתרים היית מבין שקידוד יכול להיות גם קוד שפשוט מקודד (כלומר משהו שהפכו אותו ללא מובן) ויותר מזה, רק בשביל שתבין את מהות ההבחנה בצורת הקידוד כשאני אומר למתכנת שאני רוצה להעלות מערכת מקודדת לאתר ויגיד לו תעלה אותה בשבילי בתוכנת ה FTP שלך. הוא גם ידע שהוא צריך לעלות את התוכנה בצורה בינארית ולא ASCII כי היא מקודדת (ולא לא כי הוא ילד בן 16 אלא כי הוא מבין בתכנות אתרים ).
מקודדת זה אומר שהיא בנויה ככה שלא תוכל אלא אם כן אתה מיצר תוכנה לשחק עם הקוד יותר מידי (כי היא עברה קידוד ,ובשביל ילדים בני 16 שלא מבינים, אתה תראה את הקוד בגיבריש).

ודבר אחרון בנוגע לכל הבעיות ארץ ניתוח משתמשים וכו' אני יודע שזה מה שהלקוח רוצה זה מה שהוא יקבל . ותכלס אני מבין אותו קהל היעד יותר גדול ולשם הוא מכוון, זה שהשרת בישראל או לא בישראל פחות משנה לי , כישראלי לי זה יותר טוב .

בכל מקרה, תודה על ההערות
פרסמתי את זה כדי לראות אם יש דברים שאני יכול להשפיע עליהם ולשנות.

ישן 18-10-07, 11:18   # 18
uploa
חבר וותיק

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל uploa

uploa לא מחובר  

מטריד וגודל קטן מדי של קבצים (100 מגה?)
עיצוב מסורבל.

ישן 18-10-07, 11:30   # 19
gillllll
חבר מתקדם

מיני פרופיל

gillllll לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Ticket צפה בהודעה
לגבי הפרסומות,
גם אני מבין אותו (או אותך?), אבל אין צורך להגזים.
בסדר, אתם רוצים 3 פרסומות גוגל - אבל למה שהכל יהיה דחוס? זה רק ירחיק את הגולשים וזה לא המטרה נכון? תעשו אם זה משהו.
זה גם תשובה בשבילך SLIV
http://myfiles.co.il/
זה האתר עם הכי הרבה תעבורה היום בישראל (דהיינו הכי הרבה גולשים) -אחרי שפתרנו את סוגיית כמות הגולשים שלא תכנס- תנסה למצוא את הבדלי העיצוב ועימוד הפרסומות ותגיד לי מה יותר נוח .
בסופו של דבר שוב לא החלטה שלי. אני דאגתי רק שזה פשוט יראה הכי טוב כך שעם הגיון פשוט תוכל למצוא את הלינק אחרי שתאלץ להסתכל בפרסומות.
ואתם צודקים זה לא נוח למשתמש שכל תכליתו היא להכנס ולא להסתכל על פרסומת אחת אפילו. אני עדין מבין אותם - זה לא אתר תוכן זה אתר שירות. שירות שבמקרה הזה עולה כ-ס-ף ונותנים אותו בחינם...

רק שתבין אני הייתי שותף בבנית תוכנה (חינמית) והיינו צריכים מקום לאכסון אתרים רצו סכומים מאד גבוהים על אכסון הקובץ כקובץ להורדה כי זה פגע להם בתעבורה וזלל להם רוחב פס . היינו צריכים לדחות בכמה חודשים את פרסום התוכנה כי לא יכולנו לתת ליותר מ 10 גולשים ביום להוריד את התוכנה.

Last edited by gillllll; 18-10-07 at 11:49..

ישן 18-10-07, 12:13   # 20
noam_moshe
חבר בקהילה

מיני פרופיל

noam_moshe לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי gillllll צפה בהודעה
א. שוב, העלאת קובץ לא מתכוונת למהירות שלו בהכרח אלא לגודל הקובץ - אין אתרים כאלה שנותנים בחינם , שוב בחינם! , העלאות קבצים בסדר גודל כזה.
ב. לא שיקול שלי, שיקול של הלקוח
ג. צודק, זה בטיפול
ד. אין
ה. לא מסכים איתך, אני מעדיף שראפיד שר(למשל) יתאמצו ויכינו משהו בעיברית (מראה על השתדלות) ולא ישאירו את המצב ככה.
ו.שוב זה גודל סטנדרטי (לא צריך להפנות אותך לאתרים אחרים , ולתוכנות שאתה מוריד וכו' שלא מגדילים את הכתב.).

אוקיי הרמיזות שלך בסוף קצת הצחיקו אותי כי זה סוג של רברבנות על בסיס אי ידיעה/אי הבנה : קידוד זה מילה שעוברתה (כלומר היא מילה לועזית, רק בשביל ההבחנה אני אוכל לקחת את המילה קוד ולרשום אותה גם כ כוד בדיוק כמו טלביזיה וטלויזיה) זאת אומרת שקידוד משתמש להרבה מונחים לא קידוד ספציפי בעולם של בוני אתרים. אבל גם אם החלטת להתרברב - וללמד את כולנו למה אתה מתכוון מומחה שבונה אתרים -
אז בתור מתכנת אתרים היית מבין שקידוד יכול להיות גם קוד שפשוט מקודד (כלומר משהו שהפכו אותו ללא מובן) ויותר מזה, רק בשביל שתבין את מהות ההבחנה בצורת הקידוד כשאני אומר למתכנת שאני רוצה להעלות מערכת מקודדת לאתר ויגיד לו תעלה אותה בשבילי בתוכנת ה FTP שלך. הוא גם ידע שהוא צריך לעלות את התוכנה בצורה בינארית ולא ASCII כי היא מקודדת (ולא לא כי הוא ילד בן 16 אלא כי הוא מבין בתכנות אתרים ).
מקודדת זה אומר שהיא בנויה ככה שלא תוכל אלא אם כן אתה מיצר תוכנה לשחק עם הקוד יותר מידי (כי היא עברה קידוד ,ובשביל ילדים בני 16 שלא מבינים, אתה תראה את הקוד בגיבריש).

ודבר אחרון בנוגע לכל הבעיות ארץ ניתוח משתמשים וכו' אני יודע שזה מה שהלקוח רוצה זה מה שהוא יקבל . ותכלס אני מבין אותו קהל היעד יותר גדול ולשם הוא מכוון, זה שהשרת בישראל או לא בישראל פחות משנה לי , כישראלי לי זה יותר טוב .

בכל מקרה, תודה על ההערות
פרסמתי את זה כדי לראות אם יש דברים שאני יכול להשפיע עליהם ולשנות.
חחחח חשבתי שאתה מתכוון לגבי מהירות ההעלאה, 700 מגה זה בהחלט הרבה.

בנוגע לקידוד, בוא נעשה משהו קצר.
אני מעתיק מהמילון את הפירוש ל"קוד":
1. כתב של סימנים מוסכמים המועברים לפענוח המחשב לתקשורת בין מוען לנמען של מסר וכד' (שפת תכנות או HTML).
2. צופן, כתב סתר (וזה לא; לא נראה לי שהאתר שלך בנוי איכשהו בBCD או 86421, או בכלל md5; אחרת זה לא היה PHP).
3. מערכת חוקים, קובץ חוקים (מישהו אמר HTML?).
HTML היא Hypertext Language Markup, בתרגום חופשי - שפת סימון להיפרטקסט, שזה בעצם טקסט עם קישורים (זה החידוש של HTML 3 לעומת 2 אם אני לא טועה). כשבא מישהו, מכין עיצוב בפוטושופ, חותך היצירה ומכין אותה בעמוד HTML, לא נכון לקרוא לזה קידוד. אני הבנתי מההודעה הקודמת שלך שאתה מתכוון לזה ("כיון שהמערכת בנויה בצורה מקודדת"), ותיקנתי - הפירוש הכי נפוץ בעברית המשומש לקידוד בעולם הרשת הישראלי, הוא קידוד העמוד על-ידי Charset (אוסף תווים, שממזמן זה כבר לא ASCII, כי באסקי יש רק 256). כמובן שקידוד זה גם מילה אחרת להצפנה, אבל אנחנו מגיעים לאותה הנקודה - אם הורדת מערכת מוצפנת, דבר שלא יכול להיות (אני לא מדבר על הצפנת חלק ממנה - כגון משתנים, ערכים במסד) - אז אתה לא יכול לערוך אותה.
ואני לא בא להתרברב. אתה ביקשת ביקורת, ונתתי לך אותה.

סגור את ההודעה

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום