|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 71 |
חבר בקהילה
|
מדהים 00"
|
![]() |
![]() |
# 72 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
(הכל כמובן כשהייתי יותר קטן) אההה....נגיד |
|
![]() |
![]() |
# 73 |
חבר וותיק
|
עובדה מעניינת שראיתי לפני כמה ימים...
אם זכור לכם בשנות ה-90 ארעה התנגשות עצומה של מטאור על כוכב צדק אם אני לא טועה שיצר פיצוץ בעוצמה ששוקלה למיליון פצצות אטום! חתיכת פיצוץ..
# 74 |
חבר מתקדם
|
satan האם אתה מתכוון לשומייקר לוי 9 שקרו ב-94? (זה היה שביט שהתפרק לשביטים קטנים)
|
![]() |
![]() |
# 75 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
מה שכן, הייתה התנגשות שלצערנו קרתה בצד מסויים של צדק שאנחנו מכדור הארץ לא יכלו לראות את הכול.. זכור לך? ולא נראה לי שזה קרה ב 94 לדעתי זה קרה בסביבות ה 95-98. אגב אשמח אם תסביר לנו קצת על חורי תולעת וההשפעות של כוח הכבידה על הזמן..
![]() |
# 76 |
חבר מתקדם
|
הייתי יכול בשמחה להסביר אם הייתי לומד את היחסות, אך אני למדתי על היחסות בכלליות מאוד ובמושגים בסיסיים.
מה שכן, מסות ביקום מעקמות מימדים, כדוגמה מרחב וזמן - זה כבר עונה על השאלה (ככל שהמסה יותר גדולה הכבידה יותר גדולה וכך גם עקמומיות המרחב והזמן יותר גדולה) על חורי תולעת דווקא כן למדתי ואם אני זוכר נכון, זהו משהו תיאורטי שגורס שכמו שיש חור שחור ש"שואב" אליו דברים כך יש גם "חור לבן" שעושה ההפך ופולט חומר ואנרגיה. חור תולעת (יותר נכון, מנהרת תולעת) זה בעצם חיבור של שני החורים, כך שהחומר הנכנס לחור השחור יפלט מהחור הלבן. כמובן שיש הרבה בעיות טכניות, אבל תיאורטית זה אפשרי. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|