|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 21 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
או קיי...אותי משכתם לעניין הזה
אשמח לקישורים לאתרים עם מאמרים דומים (גם באנגלית זה בסדר גמור) |
![]() |
![]() |
# 22 |
חסום
|
אין ספק שהתמונה הזו ממש מרהיבה :O
קיצר , אם אתם רוצים לראות את הנכדים של הנכדים שלכם ועדיין להיות בני 25 טוסו במהירות על בחלל :] לפי דעתי , אסטרונומיה זה אחד הנושאים המעניינים שכיף לחקור. קוד:
לא מאמין לזה בכלל. אוליי זה הגיוני אבל אני לא מאמין לזה |
![]() |
![]() |
# 23 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 24 | ||
חבר וותיק
|
ציטוט:
תמשיך לחפור ![]() אתה באמת בן 14? ואולי אני אצטרך אותך בעתיד בנושא הזה ![]() ציטוט:
BBMAN אתה יודע משהו על אטום או חלקיק כלשהו מיוחד בשם סטרנג' (או משהו כזה) שבעצם מושך אליו חלקיקים או אטומים אחרים (אני לא זוכר תתאור המדויק) והופך אותם ל "סטרנג'" וגם הם מושכים חלקיקים ואטומים אחרים וככה זה גדל וממשיך וממשיך לשאוב לתוכו חלקיקים.... סטרנג' אני פשוט לא זוכר תשם של זה אבל זה היה משהו כזה
![]() |
# 25 |
חבר מתקדם
|
אני אכן בן 14 (חודש הבא 15
![]() אני לומד את התחום הזה כבר כמעט שנתיים, ראיתי כל תוכנית טלוויזיה אפשרית וקורא ספרים בנושא. לפני יומיים סיימתי קורס של נוער שוחר מדע באוניברסיטת ת"א בתחום הזה. לא שמעתי על חלקיק כזה, אשמח לתיאור יותר מדויק ![]() |
![]() |
![]() |
# 26 |
משתמש - היכל התהילה
|
הדוגמא שנתתי שהשמש תתפוצץ הייתה רק כדי להגיד שלוקח לאור 7 דקות להגיע אלינו, היא לא באמת תתפוצץ... מצטער אם מישהו הבין אחרת.
# 27 |
מ.תיכנות
|
בהחלט הגיוני
אור הוא בעצם חליקיקים שנעים במהירות המסווגת כ"מהירות האור" שהיא מהירות עצומה, אבל גם לאור לוקח זמן להגיע ממקום למקום, לדוגמא, לאור מהשמש לוקח 8 וחצי דקות להגיע לכדור הארץ, כלומר אנחנו רואים את השמש איך שהיא הייתה לפני 8 דקות, עכשיו, כשאנחנו מדברים על היקום, זה מרחקים עצומים, מדובר פה על מיליונים ומיליארדים של יחידות אסטרונומיות, אז כשאתה חושב על זה, ככל שאתה מסתכל רחוק יותר לכיוון החלל העמוק, אתה חוזר בזמן, ולכן גם אומרים שמי שיגיע למהירות האור [אם הוא ישרוד] הוא יחזור אחורה בזמן. התמונה הזאת אמיתית, יש עוד הרבה ערפיליות, זו לא היחידה, וחיפוש בגוגל יראה לכם עוד תמונות מרהיבות. Last edited by WebProject; 04-08-07 at 21:38.. |
![]() |
![]() |
# 28 |
חבר מתקדם
|
מושגים בסיסיים שהוזכרו כאן:
יחידה אסטרונומית ( AU ) - המרחק של כדוה"א מהשמש - 150,000,000 ק"מ - משתמשים ב-AU בעיקר למדידות של עצמים בתוך מערכת השמש. למשל כדוה"א הוא במרחק 1AU ופלוטו הרחוק במרחק של 40AU. שנת אור - יחידה למרחק, לא לזמן!!! המרחק אותו עובר פוטון (חלקיק אנרגיה) בשנה. כלומר פוטון נע במהירות האור (300,000 ק"מ לשנייה) לכן שנת אור תהיה : 300,000*365*24*60*60 או בעברית מהירות האור כפול מס' הימים בשנה כפול מס' השעות ביום כפול מספר הדקות בשעה כפול מספר השניות בשעה. |
![]() |
![]() |
# 29 |
משתמש - היכל התהילה
|
שיתמשו להבא ב-N95.. כל כך שקוף שהם השתמשו בפלאפון הראשון עם המצלמה...
לפי מה שהבנתי עד היום, היקום נוצר ורק אחריו בני אדם, אז רגע רגע... אלוהים צילם והשאיר את זה אצל אדם ? נו באמת... Last edited by Eli-Hai; 04-08-07 at 21:43.. |
![]() |
![]() |
# 30 |
מ.תיכנות
|
טוב לדעת שיש לך ידע בזה
![]() אני לקחתי קורס אסטרופיזיקה באוניברסיטה הפתוחה, זה ממש מעניין כל הקטע ![]() ובקשר למה שאמרתם על השמש, קודם כל זה 8 וחצי דקות ![]() כשחושבים על זה, לגזע האנושי יש מספיק לעבור, החל ממטואוריטים בדרכינו, שביטים, סופר נובה של כוכבים גדולים [9 מסות שמש ויותר] שקורסים לתוך עצמם, ועד לסוף הבטוח שהוא הסוף של היקום [היקום בתהליך תאוצה, אבל בסופו של דבר הוא יקרוס לתוך עצמו]. איזה כיף ![]() |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|