|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
שאלה| אתר של העלאת תמונות נחשב חוקי ?
דבר ראשון אני מצטער אם זה לא המקום הנכון לפרסם את ההודעה , פשוט לא מצאתי פורום אחר
שמתאים , אם זה לא הפורום הנכון אני אשמח אם תעבירו את האשכול . רציתי לשאול האם אתר שהעלאת תמונות הוא חוקי לגמרי ב-100% שלא תהיה שום אפשרות לתבוע אתר מהתחום הזה ? כי לפי מה שהבנתי שאתר של הורדת סרטים וסדרות זה לא חוקי בגלל זכויות יוצרים , אז אולי גם אתר על תמונות שמעלים אליו תמונות לא חוקיות יכול להיות לא חוקי , לא ככה ? תודה רבה . |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר מתקדם
|
אתר של העלאת תמונות הוא חוקי.
כמובן שבהסכם שימוש אתה רושם שהעלאה מותרת לתמונות שאינן מפרות זכויות יוצרים. אין לך בעיה של תביעה על אתר כזה אם אתה פותח. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חסום
|
בתור בעל אתר העלאת תמונות http://il-up.net/ , אתר העלאת תמונות הוא בהחלט חוקי אך לא מונע ממך תביעה !
מה שמונע ממך את התביעה הוא התנאי שימוש שבאתר , לפני שמעלים את התמונה הגולש מאשר את התנאי שימוש , בתנאי שימוש צריך שיהיה רשום חוקים שמונעים ממך תביעה קח תקרא קצת את תנאי שימוש באתר שלי ותראה שיש בהחלט חוקים שמונעים ממני תביעה : http://il-up.net/terms.php |
![]() |
![]() |
# 4 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
בכל מקרה זה מה שרציתי לשמוע , כי אני יודע שיש אתרים שהם לא חוקים כמו צפייה ישירה והורדות . |
|
![]() |
![]() |
# 5 |
הוסטסניון
|
אוקי אסביר בפשטות ...
אתר העלאות חוקי לגמרי אך עליך להיות עירני לקבצים ... מה תבדוק אחד אחד ? לא ! החוק אומר שכאשר דווחו לך על קובץ לא חוקי עליך לבדוק אותו עד 48 שעות מרגע קבלת ההודעה (בדרך כלל אימייל) ולהחליט אם למחוק או להשאיר , באם לא מחקת והוא אכן מפר זכויות יוצרים משמע אומר כי אתה מודע לזה שיש קובץ לא חוקי והינך אשם בהשארת קבצים לא חוקים על השרת שלך . למעשה אנשים לא מבינים את החוקיות בהעלאות ובגלל שסגרו את מגה אפלאוד אז כולם פוחדים ! העניין הוא שהFBI עקב אחריהם במצב דיווחים זאת אומרת הם שלחו בעצמם דיווחים על קבצים מספר פעמים ולבסוף סגרו להם .. בהצלחה |
![]() |
![]() |
# 6 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ובנוסף זה הסיבה שMegaUpload נסגרו, דיווחו להם אין ספור פעמים על קבצים והם לא בדקו.
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
ובגלל זה גם horadot.net נסגר ? וכנ"ל כל שאר האתרים ? idown.me ועוד הרבה .
לדעתי זה לא החוקים , לפי מה ששמעתי אסור לפתוח אתרים כאלו בכלל . |
![]() |
![]() |
# 8 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
אתם גם לא מעלים את הנקודה של חוסר תום לב.
אם אתה מקים שירות שהמטרה שלו היא להפר זכויות יוצרים במודע ורק כאשר תקבל דיווח תוריד אותם, אז אין פה תום לב ולדעתי ניתן להוכיח שעברת על החוק. מנגד, אם השירות שלך לגיטימי ואתה אכן נענה לבקשות ההסרה אז אתה מכסת"ח את עצמך. כמובן שזה לא מונע מכל בעל זכויות להגיש נגדך תביעות הפרת זכויות (למשל האולפנים שתובעים את גוגל על יוטיוב ללא הפסקה). MegeUpload נסגר בין היתר מאחר והוא לא היה מסיר את החומר הלא חוקי מהשרתים שלו, אלא רק את הקישור (במקרים רבים אותו החומר בדיוק הופיע על השרת והופנה ע"י מספר IDs שונים כאשר רק ה-ID שהתלוננו לגביו הוסר). כמו כן נמצאו התכתבויות פנימיות בחברה על כך שהם היו מודעים היטב להפרת זוכיות היוצרים באתר ואף עודדו אותה. |
![]() |
![]() |
# 9 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
על זכויות יוצרים ? אני יכול להבטיח לך ש90% מהאתרים עשו את כל המאמצים להוריד את כל הדברים הלא חוקים באתר שלהם , ככה שאני מאמין שזה לא קשור רק לתוכן לא חוקי אלה גם לחוקים שאוסרים בכללי הורדות של סרטים , סדרות ומשחקים . |
|
![]() |
![]() |
# 10 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אתרים אלו נסגרו בגלל שהם הפיצו בעצמם (צד א') את החומר האסור לפרסום ומוגן בזכויות יוצרים. ולכן הם נסגרו לאחר שהגישו נגדם תלונה כביכול.
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|