![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
איך API עובדים בצד לקוח
הייתי מעוניין APIs בזמן האחרון ואני רוצה לדעת בדיוק איך זה עובד מצד לקוח.
אז ניסיתי להבין איך עובד ה-API בצד הלקוח, צעד ראשון לקחתי אתAPI של Plus Google וניסיתי להבין איך זה עובד, בעיקר ניסיתי למצוא איך נעשת ההתחברות לצד שרת לא הצלחתי למצוא מה זה כל הקוד עושה בשלמותו כי בעיקר התמקדתי מציאת בקשות לצד שרת , כלומר בקשות AJAX אבל לא מצאתי בקשה אחת. זה ה api בדקתי: https://apis.google.com/js/plusone.js השאלות שלי פשוטות, אני רוצה לדעת איך נעשת ההתחברות לצד שרת , האם הם משתמשים ב-AJAX? במה בדיוק הם משתמשים כדי לשלוח בקשה לצד שרת? מה שמעניין אותי פה זה איך מתבצעת ההתחברות לצד שרת האם זה AJAX ? אם לא זה משהו אחר? האם יש אפשרות אחרת להתחבר? |
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
יוצרים תג SCRIPT באופן דינאמי עם SRC לשרת שלהם שיש בו קוד שמבצע את הפעולה הרצויה או קורא לפונקציה שכבר קיימת בדף עם נתונים חדשים.
וAJAX כמובן לא ניתן כי הAPI יושב על דומיין שונה משל האתר שלך.
קו ישר, כי אפשר גם אחרת Last edited by בניה; 02-10-11 at 21:16.. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר מתקדם
|
אתה יכול להרחיב?
|
![]() |
![]() |
# 4 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
זה לא מדוייק. אומנם לא ממש AJAX, אך אפשר להשתמש ב-JSONP על מנת לבצע בקשות לשרת מרוחק שלא נמצא באותו דומיין וכך בעצם לעקוף את ה-Same Origin Policy.
ובאשר לשאלה המקורית: זה לא נכון להסתכל על קוד ה-JS ולנסות להבין ממנו משהו, במיוחד אם הוא minified ולא ממש קריא. על מנת לקבל מידע על ה-API של גוגל+ ספציפית, ניתן לעיין בדוקומנטציה שלו. אני לא מכיר את ה-API שלהם ספציפית, אבל אני מאמין שהם גם מבצעים בקשות JSONP. הנה מאמר מעניין שמסביר איך לבנות widget עם jQuery (שזה בעצם מה שאתה שואל עליו) How to build a web widget (using jQuery): Loading data from our site (הקישור הוא לחלק הרלוונטי, אך גם שאר מאמר מעניין) |
![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש - היכל התהילה
|
כרגע אין לי זמן לכתוב קוד שיתאר את זה
תנסה לקרוא כאן: http://stackoverflow.com/questions/1...curity-in-ajax בפועל אין שום בקשת AJAX, רק קריאה לקובץ SCRIPT חיצוני שמכיל קוד שהוא מבצע את הפעולות נניח מכניס לDIV עם ID מסויים תוכן, או יוצר בתוכה IFRAME עם SRC לLIKE BOX
# 6 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
בכל אופן, מה שאתה מתאר זה מה שנקרא JSONP, וזה מה שגם כתבתי עליו. |
|
![]() |
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
תודה , מאוד עזר לי להבין את כל העניין