|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
|
[דיון] תואר ראשון או תעודת הסמכה מZEND?
שלום לכולם, החלטתי לפתוח דיון מעניין לשם שינוי(ולא איזה שאלה מתוסבכת) ולהעלות נושא מאוד חשוב לדעתי.
מי שקרא היום את עיתון "כלכלה" של ידיעות אחרונות, ראה שיש רשימת המקצועות הכלכליים ביותר - שתיים מהם: הנדסת תוכנה, ואלגוריתמיטיקה בכלל לא מכוונים למפתחי web וההכשרה היחידה שיכולה לתת לנו תעודה היא בקורסים של מכונים מסוימים. אבל בואו נודה בזה, בלי תואר אין מה לעשות היום בעולם בחוץ(ככה אני חושב) וברגע שאנחנו רוצים ללמוד תואר אנחנו לא מתנסים בPHP אלא בC/C++ או java - שפות שהם לא תחום הפיתוח שלנו(בעוד תחום הפיתוח שלנו הוא צד שרת/צד לקוח). ומכאן נובעת השאלה: מה אנחנו בתור מתכנתי WEB יכולים לעשות? ללמוד שלוש שנים תואר ולבסוף לא לתכנת לסביבת הפיתוח שאליה אנחנו מיועדים(כי הרי למדנו C/C++ או JAVA). או לגשת לקורס של מכון לימוד, לקבל תעודה שהיא לא תואר ראשון ואשר לא פותחת לנו דלתות באותה המידה; אנחנו די נופלים בין הכסאות כי מצד אחד לימודי תואר ראשון נותנים חומר מאוד מעניין שיכול לעזור גם בפיתוחי ה-WEB שלנו(אלגוריתמיטקה למשל) אבל מצד שני ללמוד שלוש שנים ולא לפתח בסביבה שאנו מפתחים בה מלכתכילה. הרי אין איזה מוסד אקדמאי שנותן תואר ראשון בפיתוח WEB. כמו כן, ראיתי כל מיני מודעות של דרושים לחברות אינטרנט שרוצות מפתחים בPHP אבל לא דורשות תעודה, מוזר לא? אותה חברה מוכנה לקחת סיכון עם מישהו שלא מראה לה תעודה שיש לו ידע במשהו. הייתי שמח לדיון קולח ומעניין. |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
אני אישית מעדיף הרבה יותר את תחום התוכנה מאשר תחום פיתוח האתרים ולכן אני היתי מעדיף תואר ראשון במדעי המחשב.
# 3 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
בתואר ראשון (מדעי המחשב) אתה לומד המון מתמטיקה, אתה לומד צורת חשיבה נכונה לפתירת בעיות, פיתוח אלגוריתמים וכל מה שיוצא בזה. נכון אתה לומד בין היתר מעשי גם את השפה שמלמדים (בין עם זה NET / C / C plus plus / java) בכדי ליישם פחות או יותר את מה שלמדת באופן מעשי וגם על מנת שיהיה לך רקע תיכנותי מסויים, ברגע שיש לך רקע תיכנותי מסויים אתה יכול ללמוד ולהתמקצע בשפות אחרות. לגבי חברות שמחפשות מפתחי PHP ולא דורשות חובה ידע אקדמאי(תואר) לא בהכרח לוקחות סיכון (נכון יש "סיכון" יותר גדול) אבל כיום יודעים שחבר'ה צעירים נכנסים לתחום הזה ולפעמים גם טובים יותר מאנשים בעלי תואר ראשון. על הדרך תפנים גם את המשפט "אין חכם כבעל ניסיון", ואני אתן לך גם דוגמא שלי - אני בן 21 (כמוך לפי הפרופיל), בלי תואר ראשון אך עובד כבר שנה וחצי באתר אינטרנט ידוע, אחד הגדולים בארץ ואני עובד עם אנשים בעלי תואר ראשון, ומרוויח משכורת מכובדת מאוד. אם תרצה לעבוד בחברות כגון INTEL/IBM/אלביט וכאלה, אז נכון לרוב ידרשו ממך תואר ראשון, אך זה לא אומר שזה דבר חובה. בכל אופן אני ממליץ לך לעשות את התואר הראשון גם אם אינך מעוניין להתמקצע בתחום התוכנה אלא בתחום ה WEB. לימודי התואר יעניקו לך כלים חשובים של חשיבה ולמידה עצמית. |
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר בקהילה
|
כן, אבל תכנים של אוניברסיטה שלדעתי מאוד יכולים לעזור גם בפיתוח של הweb אבל אני רואה לא מקום שמשלב את אותם התכנים יחד עם לימודי הPHP. ז"א - בן אדם שלמד באונברסיטה קיבל כלים וידע טכני נרחב שיכול לעזור לו גם בפיתוח ווב, כל מה שהוא צריך זה רק ללמוד את התחביר של השפה לעומת בן אדם שלמד פיתוח ווב ואין לו את אותה רמת ידע. אנחנו, בתור מתכנתי ווב די נופלים פה.
וכמובן זה רק לא רק בפיתוח ווב, זה גם בפיתוח לIOS ואנדרואיד שממש תופסים תאוצה, לא ראיתי או שמעתי על מכון אקדמאי שמלמד אותנו את הדברים האלה(פיתוח ווב, אנדרואיד ו-IOS) ברמה ממש גבוהה. נכון שיש מכונים כמו HIT ודומיו, אבל לא נראה לי שזה יהיה באותה הרמה שאוניברסיטת "בר-אילן" למשל הייתה מלמדת. |
![]() |
![]() |
# 5 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
זה כמעט פשוט בלתי אפשרי.. תמיד תצטרך להשלים דברים בעזרת למידה עצמית בכל מקרה. |
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר בקהילה
|
ולצערי זה חבל, אפילו היום אנשים רוצים להכנס לתחום הזה אבל הדבר הזה שנקרא "תואר" הוא מפתח חשוב בחיים וזה משהו שחוסם אותם.
|
![]() |
![]() |
# 7 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
שמע אין מה לעשות ככה זה בכל תחום בחיים.
השאלה היא אם שווה להשקיע זמן ומאמץ במשהו שפחות מעניין אותך (בהנחה שPHP באמת יותר מדברת אליך לדוגמא) רק כי המילה "תואר" זוהרת מרחוק. אני אישית לא בטוח, אבל זה מאוד תלוי בנאדם. אגב לגבי העניין של התעסוקה, זה מאוד הגיוני שחברות לא ידרשו תעודה בPHP. במקרה של תכנות מדובר במקצוע שלמישהו שלא יודע מה הוא עושה, יהיה מאוד קשה להסתיר את זה. גם בן אדם עם דיפלומה, אגב, יכול להתקבל לעבודה ולעוף מהר מאוד. אני מאמין שלא כל אחד יכול לתכנת.. ומאוד קל לראות אם בן אדם מבין עניין או לא, אפילו דרך ראיון מקצועי קצר. |
![]() |
![]() |
# 8 | |
Авторитет
|
ללא ספק, חד משמעית, תואר ראשון.
תחשוב לטווח הארוך - אתה רוצה את עצמך מתכנת פשוט ב- PHP ב- 15 שנה הבאים? או שאתה רואה את עצמך מתקדם בתחום ההיי טק? וכרגע ענית לעצמך על השאלה. כדי להתקדם בתעשייה, אתה צריך תואר וניסיון. ואם אתה באמת תותח, מה אתה אומר על לימודים אקדמאיים ותוך כדי התנסויות שונות ב- PHP?
![]() |
![]() |
# 9 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
אני ממש לא מסכים איתך.
אתה אומר "מתכנת פשוט ב-PHP" רק כי מיקרוסופט השכילה למתג את .NET כשפות "פרימיום" עם תארים ודיפלומות. פעם חשבתי כמוך, שמתכנת בPHP חייב להיות מתכנת פשוט, והישגים גבוהים אפשר להשיג רק עם תואר. נוכחתי לדעת שהמציאות שונה. יש המון שוק לPHP (אתה מוזמן לחפש בalljobs ולבצע השוואה לעומת שפות .NET למשל, התוצאות מפתיעות), ונכון שתואר פותח המון דלתות - אבל עם תיק עבודות עשיר והרבה ניסיון אתה יכול להגיע לא פחות רחוק. אגב, הסיבה העיקרית לזה שאין לך תואר "מתכנת PHP" בשום אוניברסיטה (לא שידוע לי בכל אופן), היא בגלל שמיקרוסופט מסבסדת לימודים לשפות בתמיכתה. |
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר בקהילה
|
מתכנת PHP הוא לא רק מתכנת PHP - הוא גם מפתח אלגוריתמים(תלוי במערכת שהוא מפתח), הוא מעצב את האתר(במידה והוא צריך), הוא כותב את השורות של הHTML\CSS וגם מפתח את הצד-לקוח, ז"א - אנחנו חולשים על הרבה תחומים שבעצם נכנסים לאחד - מפתח WEB.
הבעיה היא שבארץ הקטע עוד לא מפותח מספיק וזה די חבל לדעתי |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|