![]() |
# 1 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
js coding pattern and design
היי
למישהו יש מאמר טוב להמליץ עליו שדן בעיצוב קוד JS מונה עצמים (prototype, אובייקטים וכו'): כיצד לחלק את הקוד לקלאסים נכונים, כיצד לארגן אותו וכו'. הכנתי אבטיפוס של מוצר שאני מפתח עם המון JS (הרבה מאוד על ה-UI) והחלטתי לשכתב אותו מחדש (בפעם השניה ![]() |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
זה פשוט עניין של בחירת פרימוורק.
בjq(נפוץ מבינהם) לא נהוג לעבוד עם מונחה עצמים(למרות שיש תוסף של jq+mootools) במוטולס נהוג ובפרוטוטייפ גם בחירה שלך, אני אישית מעדיף jQuery בלי. ככה נהוג ונוח. אל תשכח שזה ג'אווהסקריפט! לא תוכנה! |
![]() |
![]() |
# 3 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
בכל אופן, גם ב-JS מונחה עצמים יש תבניות נהוגות של פיתוח, והייתי רוצה לקרא בנושא. |
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
שוב-
מה שאמרתי- אתה צריך לבחור את הפרימוורק. השאר זה לפי המתודולוגיה המקובלת שלו. |
![]() |
![]() |
# 5 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
מהניסיון שלי בהשוואה מול jQuery לPrototype לדוגמא, החדשנות וקלות השימוש של jQuery לוקחת בקלות את Prototype. אני מתאר לעצמי שהמצב דומה עם mootools, אבל אם קריטי לך לעבוד עם OO, אולי תנסה לשקול שימוש ב2 ספריות במקביל. לא אידאלי כמובן, אבל לפחות משלב את התכונות של שתי הספריות.
|
![]() |
![]() |
# 6 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
חבר'ה,
השאלה היא לא איזו ספריה להשתמש אלא איך לעצב את הקוד. בכל מקרה, תודע על הרצון לעזור |
![]() |
![]() |
# 7 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
איך לעצב את הקוד? זה תלוי במה שהקוד שלך מכיל. תחום ה-OOP לא מי יודע מה מסודר ב-Javascript, ככה שמבחינה עקרונית אתה יכול לבחור את הדרך שהכי נראית לך ולהתקדם משם.
|
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר וותיק
|
שוב! OOP זה לא משהו מובנה בJS. זה משהו שאנשים המציאו ל JS(ואפשר ליישם בעזרת פרימוורקים למינהם).
לכן אם אתה עובד עם OOP אתה צריך להשתמש בפרימוורק כלשהו. ומה שאני טוען זה שעדיף בכל זאת ללכת לפי השיטה של הפרימוורק הקיים(ולא משולבים למשל). השאר זו בחירה שלך. |
![]() |
![]() |
# 10 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
אובייקטים זה חלק בלתי נפרד מ-JS. זה מושרש בשפה וככה היא עובדת. נכון שתכנות מונחה עצמים ב-JS הוא חלק ביחס לשפות אחרות כמו C++, JAVA או C#, אבל להגיד שזה משהו ש"המציאו" זה פשוט לא נכון. רציתי להביא דוגמא ל-OOP בסיסי ופשוט שמושרש ב-JS, אבל לדעתי זה מיותר שכן אפשר בקלות להקליד JS OOP בגוגל. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|