|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר על
דירוג מסחר: (0)
|
שאלה לכולם - תגידו מה דעתכם בנושא ומה כל צד צריך לעשות (לדעתכם)
קודם לפני הכל ולפני שתחשבו דברים לא נכונים, זוהי סיטואציה שקרתה לחבר שלי, ולא קשורה אליי או למישהו כאן.
אז ככה, קבלו מצב היפוטטי שכזה: צד א' - המוכר. צד ב' - הקונה. צד א' רוצה למכור לצד ב' אתר (נניח). הכל רץ מצוין, צד א' מראה את הנתונים השונים, והכל עובד כשורה. נקבע מחיר לקניית המוצר בין שני הצדדים. המוצר נקנה ע"י צד ב' ב-X כסף. לפתע, מתברר שהנתונים שהוצגו לא היו אמיתיים, כלומר הם דיברו על משהו אחר. (למשל לא ייחודיים אלא כניסות או למשל לא כניסות אלא קליקים, אני מניח שהבנתם...). *חשוב לזכור: המוכר חשב שאלו באמת הנתונים ולא שיקר בכוונת תחילה לשקר. מה אמורים שני הצדדים לעשות? אני מבקש, תנו תשובות כלליות כי יכולתי לתת את הדוגמא הזו גם על שרת... |
![]() |
![]() |
# 3 |
משתמש - היכל התהילה
|
אם המוכר בודאות לא ידע שהוא טועה,
והכסף שסוכם ע"י הצדדים הועבר.. פשוט מבטלים את העיסקה, המוכר מחזיר את הכסף(במידה ובאמת הכסף הועבר.) וסוגרים את העניין יפה. אפשרות שניה, מציעים לקונה הצעה שונה שתיהיה שווה להצעה הראשונה. בתנאי שהקונה מסכים לזה כמובן. |
![]() |
![]() |
# 4 | |
חבר על
|
ציטוט:
2. טעה, בהרבה. 3. כמובן, אני לא מדבר כאן על עיסקה של מוצר שנמכר ב-100-200 שקל... |
|
![]() |
![]() |
# 5 | |
האמת מוזרה מהדמיון
עסק רשום [?] דירוג מסחר: (0)
|
ציטוט:
אז לדעתי על המוכר לפצות את הקונה ואם אין ביכלותו לפצות הוא צריך להחזיר את הכסף גם אם זה עלה לו בהפסד כספי אישי. |
|
![]() |
![]() |
# 8 |
משתמש - היכל התהילה
|
בס"ד
עפ"י ההלכה מותר לצד הנפגע לבטל את העסקה.
# 9 |
חבר וותיק
|
תראה כמו שציינו המצב מאוד עדין,
אישית, טעויות כאלו לא אמורות לקרות אבל במידה וכן, אני חושב שהמוכר חייב לפצות אותו גם אם זה יעלה לו בהפסד גדול, העיקר לתקן את הטעות שכמו שהבנתי ממך היא חמורה אין דרך אחרת לדעתי. אבל כמו שאמרתי זה דעה כללית קשה לתת דעה אמיתית כי לא יודעים את הסיפור האמיתי |
![]() |
![]() |
# 10 | |
חבר על
|
ציטוט:
זה המקרה, זה הסיפור, וזאת הבעיה.... בקשר למי שאמר לגבי החוזה, היה חוזה, אבל אתה צודק. צריך לכסות גם את החלק הזה... |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|