הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

   
|!|

השב
 
כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 18-10-12, 20:53   # 1
IgalSt
מנהל פורום, עסק רשום
 
IgalSt's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: המרכז
גיל: 38
הודעות: 1,432
Send a message via Skype™ to IgalSt

IgalSt לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי OldMega צפה בהודעה
HTML5 לא תומך בגרסאות הישנות של הדפדנים.
ההצהרה הזאת שגויה ביסודה.
כלומר, HTML5 לא צריך לתמוך בשום דבר. זה תקן ותו לא.
מי שצריך לתמוך בו אלו הדפדפנים.

נכון יהיה לומר שדפדפנים ישנים (כאלה שנוצרו לפני שהתקן או יותר נכון הטיוטה שלו נכתב/ה) לא תומכים בתכונות החדשות שמציע HTML5:
החל מתגיות סמנטיות חדשות כגון header, footer, section, article וכו', המשך בצורות החדשות להגדרת encoding, קטעי סקריפט ו-CSS וסיים ב-html5 js api (כלומר web storage, geo-location, video, audio, canvas וכו').

אנו בתור מפתח צד קדמי, front end developers, ה-FED-ים, בוני האתרים, מפתחי web (תקראו לעצמם איך שתרצו) אחראים לא לשבור את האינטרנט.
כשאני נעבוד על אתר היום, יהיה נכון לפתח ב-doctype של html5 וכן להשתמש בכלים שהזכרתי לעיל.
עם זאת, חשוב יהיה לוודא שדפדפנים ישנים יותר יודעים להתמודד עם התוכן ולהציג אותו ברמת התמיכה שנגדיר לעצמו.
כלומר, "נלמד" את הדפדפנים הישנים את התגיות הסמנטיות החדשות ונגדיר להם כיצד להתייחס אליהם. עיקר הבעיה היא שדפדפנים בברירת המחדל שלהם מתייחסים לתגיות שהם לא מכירים כאל inline elements, בעוד שהרבה מהתגיות הסמנטיות החדשות הן block elements.
נוכל לעשות זאת באמצעות modernizr (או פרויקטים דומים נוספים, או אפילו לבד בקלות).

נושא נוסף שנצטרך להתמודד איתו הוא חוסר התמיכה של הדפדפנים החדשים בתכונות כמו audio, video וכו'. זאת נוכל לעשות באמצעות polyfills מתאימים שידאגו לכך שהיוזר יוכל בכל זאת לראות את הוידאו או לשמוע את האודיו (לדוגמה באמצעות קישור לויודאו או לאודיו במקום הצגתו בעמוד או לחילופין באמצעות תוספי צד ג' כמו פלאש, activex-ים וכו').

כמו כן, בנושאים כמו geo-locatio, web storage וכו', נצטרך להתמודד בצורה אחרת. לדוגמה, אם הדפדפן של המשתמש לא תומך ב-webstorage, אנו נוכל אולי להשען על עוגיות או על השרת המרוחק לשמירת המידע שנצטרך. לכל פתרון יש את היתרונות והחסרונות שלו.

אדגיש גם שאנחנו כן נשתמש בתכונות החדשות הללו, אך כן נדאג לפתרון (במידה ונחליט שחשוב לנו שכולם יהנו מהתכונה הזאת) עבור דפדפנים מיושנים. את הבדיקה ניתן לעשות בקלות באמצעות modernizr שהזכרתי לפני כן.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)
 


חוקי פירסום
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is מופעל
סמיילים הם מופעל
[IMG] קוד מופעל
קוד HTML מכובה

קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 21:31.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ