|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 11 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
ההגדרות האלו תמוהות. אם תממן את העניים הם ישארו עניים לנצח, אתה מעניש אותם וכופה עליהם חיים של עוני. כמו שיש את ארגוני הצדקה לאוכל, אם מישהו בא עם ארגז מלא אוכל ודברים טובים בשווי 400 שקל - אתה לא תקח? בחינם! ואפילו עד הבית! בלי שתבקש!! (אני זוכר כי כחייל עשיתי משלוחים לנזקקים שחיים בתוך וילה 2 קומות עם נוף לגבעות ירוקות). סוציאליזם זה דפק רציני, לממן אנשים כדי שיהיו טיפשים ועניים. לעומת זאת קפיטליזם עם דגש דרסטי על שיוויון זכויות זה דבר טוב, למשל להשקיע כסף רב מאוד בחינוך של השכבות החלשות ולתת להם אפילו יתרון גדול יותר מאשר לעשירים\מעמד ביניים גבוה. ולגבי מחירי הדיור הפתרון פשוט: ב-10 שנים האחרונות הדרישה לדירות עמדו על 50 אלף דירות חדשות, בזמן שכל שנה בנינו 35-40 אלף דירות בלבד. לכן נוצר מחסור של 100+ אלף דירות. תכסה את המחסור והמחירים יהיו נורמלים (לא בצפון תל אביב כן?) זה גם למה מחירי האדמות עולות כי יותר קבלנים מוכנים לשלם יותר ויותר כסף - זה לא כי המדינה "גונבת!" ו"מושחתת".
![]() |
# 12 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
לצערי, לפני כמה זמן ממשלת נתניהו הסירה את הקריטריון הזה בעוד צעד בדרך למדינת החסידים. אני ממש לא סוציאליסט. אני קפיטליסט שמאמין בשוק חופשי ובכלכלה חופשית. העניין הוא שכמות גדולה מאוד של אזרחי המדינה, לא יכולים להגיע בזכות עצמם למצב כלכלי סביר. ממגוון סיבות, שהעיקרית בהן היא הכמות המצומצמת של המשרות בארץ. ולכן המדינה צריכה לסבסד דיור מוזל לאנשים שמגיע להם דיור מוזל. מערכת החינוך עצמה היא רקובה מן היסוד. החינוך הפורמלי איבד את משמעותו ברגע שנדחסו לכל כיתה 40 תלמידים ויותר. מערכת החינוך צריכה לתת דגש ללמידה עצמית, בכיתות קטנות שבהן כל תלמיד לומד חומר שונה שמותאם לו. מורה אחד שמלמד לפי תכנית אחת זאת שיטת חינוך ברברית ומיושנת. |
|
![]() |
![]() |
# 13 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
למי מגיע דיור מוזל? ולמה שאנשים לא ישאפו לעבוד פחות\לקחת עבודה עם הכנסה נמוכה יותר כדי שיהיה מגיע להם דירה.. לגבי מערכת החינוך בשנים האחרונות הוזרמו כספים, השכר של המורים עלה ותוכניות חדשות נוספו - לדעתי זה לא מספיק אבל זה שינוי לטובה. מה שאני אמרתי הוא שאפשר לנהל קפיטליזם חופשי אבל לדאוג שבאופן דרסטי מאוד ובוטה מאוד תהיה עדיפות במערכת החינוך לשכבות החלשות. לתת להם את הכלים לצאת מהעוני.
![]() |
# 14 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
מי שממצה את כושר ההכנסה, שיקבל סבסוד ותמיכה בהשגת דיור. ובעניין מערכת החינוך - בולשיט. שום דבר לא השתנה במערכת החינוך. המורים מרוויחים גרושים, והתכנית האלה לא שינו כלום. |
|
![]() |
![]() |
# 15 |
חבר בקהילה
|
תקשיבו, במדינה שמורידים לניצולי השואה את הקצבה העלובה שהם מקבלים לשנה (6,000 ש"ח) בזמן שביבי לוקח את שרה לסוויטות, בזמן שברק מוכר במליוני שקלים דירה באקירוב כדי "לרדת לעם" הבעיה היא לא בסוציאליזם, אלה באנשים שמנהלים את המדינה הזאת...
|
![]() |
![]() |
# 16 |
חבר בקהילה
|
אחי בן 27 קנה דירה 5 חדרים במילון וחצי, עובד מגיל 21 וללא עזרה של 2 ההורים של אשתו ושל אבא שלי הוא לא היה קונה דירה עוד הרבה זמן
אבל עזבו את זה. מחירי הדלק? מחירי החברות הסלולריות? המס על הרכב שהוא 104 אחוז שרציתי לייבא רכב מסוג מוסטנג (לא תאמינו כמה הוא עולה בחול) אבל אחרי השכולל יצא פחות או יותר אותו מחיר כמו בארץ,מרצדס בחול עולה בסביבות ה60 אלף ב60 אלף אתה קונה בארץ גולף יד שנייה שנת 2004. אממממ מחאה שעוד צריכים לעשות על התייקרות החשמל,שבזמן שאנחנו משלמים עובדי חברת החשמל נהנים מחשמל חינם, עמלות. ויש עוד מלאאאאא דברים כמעט כל דבר בארץ צריך למחות עליו. בקיצור כל נושא כמעט יש מחאה |
![]() |
![]() |
# 17 | ||
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ציטוט:
הדלק, אבסורד שחדר לתודעה הציבורית ותהיה התייחסות אליו בפעילות שלנו. כמו כן גם לדיור ולסלולר. תודה על המידע על הרכב. אברר את העניין. הייתי רוצה גם טרדות שיש לכם שלא קשורות באופן ישיר ליוקר המחיה, למשל, מערכת החינוך ובחינות הבגרות וכו'. |
||
![]() |
![]() |
# 18 |
חבר בקהילה
|
אני כתלמיד בתיכון יכול להביא לך הרבה דברים שמפריעים לי אישית:
*תלמידים מרובים בכיתה *מורים לא מקצועיים ובלי חשק ללמד *למידה עד שעות מאוחרות במשך כל ימות השבוע, (לא שיש לי בעיה ללמוד הרבה..אבל אני לדוגמא לא יכול לקלוט מהשעה 2 וחצי בצהריים והלאה.) ואני חושב שזה בזבוז של זמן וכסף. לגבי בחינות הבגרות: *דבר שלא נעשה בראש בכלל. אני לדוגמא אחרי הבגרות שוכח הכל. היום אנחנו לומדים כמו רובוטים. יודעים את כל החומר לבגרות, אבל 5 דקות אחרי הבגרות, אם תשאל אותי שאלה-אני לא ידע לענות לך עליה. לדוגמא ראיתי את התוכנית על החינוך בפינלנד - פשוט קינאתי שיש חינוך כזה שם. ולא פלא שהם מצליחים! המורים באים חדורי מוטיבציה ללמד וזה מביא לתוצאות. לא כמו בארץ.
# 19 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
מילון שמונה מאוד מילון תשעה מאות. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|