הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 21-05-11, 09:37   # 11
Shay Ben Moshe
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

Shay Ben Moshe לא מחובר  

בעיניי, ואת דעתי קיבלתי מקריאה באינטרנט, נסיון חשוב יותר בכל התחום של ההיטק מאשר תואר.
ובכל אופן, המציאות מוכיחה (ותסתכלו בטבלאת שכר בalljobs) שמתכנתי C++/C/Java/C# וכיוב' מרוויחים פי 1.5 ממתכנתי PHP.
ישן 21-05-11, 11:31   # 12
Daniel
אחראי פורום

מיני פרופיל

Daniel לא מחובר  

זה שאלה של בדיוק מה את רוצה לעשות. כמו שmayden שאל - אתה מתכוון ב-15 שנה הקרובות לפתח אתרי אינטרנט? אז לך על הסמכה מ-ZEND, תקרא מאמרים חדשים שיוצאים על מתודולוגיות חדשות, תתנסה - ויאללה. באמת שלא צריך יותר.

אתה תוכל גם להתקדם - להיות ראש צוות פיתוח של PHP... ומה אז?

בתואר למדעי המחשב אתה לומד הרבה, הרבה מאוד כלים. בשביל אתרי אינטרנט קטנים לא תצטרך כלום מזה, אבל אם תרצה לעשות משהו רציני וגדול באמת - בסופו של דבר תצטרך לדעת מבני נתונים ואלגוריתמים (ובשביל תצטרך גם אלגברה לינארית, מתמטיקה דיסקרטית ומבוא להסתברות), תצטרך לדעת גם מבנה מחשבים - ובמקום להמשיך ולהמשיך את הרשימה, תסתכל באתר של כל אוניברסיטה ותראה איזה קורסים בדיוק יש שם. אם אתה רואה את עצמך בעתיד בתפקיד שצריך להשתמש בכלים האלה - לך על תואר. אם אתה רוצה "ללכת" רק על מערכות בסקאלה יותר קטנה - לך על הסמכה של ZEND.

לפי דעתי לפחות.
  Reply With Quote
ישן 21-05-11, 11:51   # 13
buis
חבר בקהילה

מיני פרופיל

buis לא מחובר  

קודם כל, אני לא מתכנת אבל אציג את הדעה שלי כאחד שמעסיק מס' מתכנתים ועובד עם בעלי מקצוע באינטרנט באופן שותף.

אני יכול להעיד על עצמי שכשאני מעסיק מתכנת לא אכפת לי איזה תואר יש לו,אם הוא עבר קורס או כל דבר שדומה לזה . מה שמעניין אותי זה הניסיון של הבן אדם ועל איזה פרויקטים הוא עבד בעבר. אני לא אומר שתואר לא עוזר אבל השאלה איזה סוג אדם אתה.

1. יזם - מתכנת שמפתח דברים בשביל עצמו, מוצא את הלקוחות שלו ובעל ניסיון מעשי בשיווק העצמי שלו ובתכנות מעשי. ייתכן שתואר יעזו לו פחות בהמשך הקריירה שלו.
2. שכיר - אדם שמחפש לעבוד בחברת היי טק מצליחה עם שכר קבוע וגבוהה , בדר"כ תואר יעזור במקרה הזה. השאלה היא מהי רמת השאיפות שלך.
  Reply With Quote
ישן 27-05-11, 13:11   # 14
mayden
Авторитет

מיני פרופיל

mayden לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BlueNosE צפה בהודעה
אני ממש לא מסכים איתך.
אתה אומר "מתכנת פשוט ב-PHP" רק כי מיקרוסופט השכילה למתג את .NET כשפות "פרימיום" עם תארים ודיפלומות.

פעם חשבתי כמוך, שמתכנת בPHP חייב להיות מתכנת פשוט, והישגים גבוהים אפשר להשיג רק עם תואר. נוכחתי לדעת שהמציאות שונה. יש המון שוק לPHP (אתה מוזמן לחפש בalljobs ולבצע השוואה לעומת שפות .NET למשל, התוצאות מפתיעות), ונכון שתואר פותח המון דלתות - אבל עם תיק עבודות עשיר והרבה ניסיון אתה יכול להגיע לא פחות רחוק.

אגב, הסיבה העיקרית לזה שאין לך תואר "מתכנת PHP" בשום אוניברסיטה (לא שידוע לי בכל אופן), היא בגלל שמיקרוסופט מסבסדת לימודים לשפות בתמיכתה.
מתכנת PHP לא חייב להיות פשוט, אבל אחרי הכל - הוא יישאר מתכנת PHP לא יותר ולא פחות. כאשר יש לך תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה, זה פותח לך המון דלתות. אתה לא חייב להישאר בתחום של ה- PHP אתה יכול להתרחב ל1001 תחומים.

תחשוב קדימה, בעידן של היום שיוצאים לך כל יום חידושים טכנולוגיים, אתה חושב ש- PHP תישאר בטופ במהלך ה- 6 שנים הקרובות? לאט לאט אני רואה עוד ועוד אתרים שנבנים ב Python וכו'.

מה שאני בא להגיד - בסופו של דבר אם תהיה לך תעודה של מתכנת PHP - אז זהו. אתה תהיה מתכנת PHP, ואתה תהיה תלוי אחרי הכל בתחום הPHP. (ולא אני לא אומר שזה אוטוטו הולך לקרוס, רק אני אומר לך לפתוח אופקים).

ציטוט:
" זוכרים בשביל ללמוד, יודעים בשביל ללמד, מבינים בשביל לתכנת.."
  Reply With Quote
ישן 28-05-11, 22:55   # 15
BlueNosE
אין כמו ב127.0.0.1

BlueNosE's Avatar

מיני פרופיל

BlueNosE לא מחובר  

אני מבין מה אתה אומר, אבל מצד שני גם לסגור את עצמך ל"מפתח .NET" יכול להיתפס כצרות אופקים.
יכול להיות לדיון הספציפי פה אתה צודק, אבל אני שואל שאלה יותר רחבה - מה עדיף, תואר או ניסיון?

בניית אתרים Rely

סלנג מילון סלנג utter
  Reply With Quote
ישן 29-05-11, 09:23   # 16
IgalSt
מנהל פורום, עסק רשום

IgalSt's Avatar

מיני פרופיל
Send a message via Skype™ to IgalSt

IgalSt לא מחובר  

כמה נקודות שיש לי להגיד על הנושא.

אני אישית מאוד מתלבט בנושא הזה בימים אלו ממש. להשקיע עכשיו 3 שנים על תואר או להשקיע את אותן 3 השנים על פיתוח קריירה וניסיון.
עם זאת, מאוד חסר לי היום שותפים שהם דומים לי באופי ואני יכול לפתח איתם פרויקטים נוספים. קל למצא אותם כאשר מרכזים אתכם ביחד באותה הכיתה. במילים יותר יפות ניתן לקרא לזה קונקשנים.
לאחרונה התקבלתי למדמ"ח בבינתחומי. אומנם אני יודע שאני אלמד שם הרבה מאוד מעבר למה שאני יודע היום (ואני יודע לא קצת), אבל בעיקר אני מחפש את דברים אחרים. לקבל רקע נוסף ביזמנות ומנהל עסקים (שהם נותנים אותו) וכן להכיר אנשים מעניינים לפתח איתם רעיונות.

דבר נוסף,
כולכם מדברים הרבה על PHP, אבל PHP!="פיתוח ווב". בפיתוח לווב זה הרבה מעבר ל-PHP, או בכלל צד שרת.
בשנה וחצי האחרונות החלטתי לפתח הרבה יותר לקליינט.
JS תופסת תאוצה בשנים האחרונות בזכות המעבר של העולם למחשוב ענן וקבלת תוכנות מבוססות שירות (SaaS) שרובן ככולן מסתמכות רבות על כח העיבוד של הדפדפן (בין היתר).
כמות מכשירי הקצה שמריצים היום JS גדולה מאוד והיא רק גדלה מיום ליום.
ההימור שלי הוא על JS.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום