|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 21 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אתה מדבר פה כאילו החיילים שמשרתים הם פרייארים , אני הייתי שנתיים בבית , קיבלתי פטור מהצבא ולא הרגשתי שהחברים שלי שמשרתים פרייארים . לפני חצי שנה התגייסתי בתור מתנדב (חתום 3 שנים) , ואני לא מרגיש פרייאר גם בתור אחד שישתחרר בגיל 23 . חיילי צה"ל צריכים להיות מונעים מערך האהבה למדינה ולא ערך ה"אני חייב כי החוק מכריח" , ורק שתדע שצה"ל לא זקוק לחיילים נוספים , צה"ל לא מעוניין במתנדבים , ומקל מעוד על מי שלא רוצה לשרת . מניסיון לקבל פטור לוקח בדיוק תהליך של חודש , גם במישור הרפואי וגם בנפשי . עוד פעם בתור חייל אני אומר לך , אם אתה לא רוצה לעשות צבא , אתה לא רוצה לעשות מילואים ? אל תעשה , אל תנגן לאנשים על המצפון כי אתה עושה והם לא עושים . תעשה כי אתה באמת מאמין במה שאתה עושה .
![]() |
# 22 | |
Whatever
|
ציטוט:
תתפלא כמה הג'ובניקים - אלו שנראה שאתה לא מעריך - חשובים במערך הלחימה של צה"ל.
![]() |
# 23 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
מה לעשות שיש 5 מזכירות לתא"ל אחד . אם תקצץ בכוח אדם , תקצץ גם בפיקוד ובשלישות . דרך אגב זה לא אני אמרתי , זה צמרת הפיקוד בצה"ל אומרת שנים , אבל בגלל שהחוק מחייב אותם אז הם מגייסים .
![]() |
# 24 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
הכי טוב כמו עכשיו - הצבא הוא חובה, לא רוצה? לך לכלא. |
|
![]() |
![]() |
# 25 |
חבר מתקדם
|
נכון,המגוייסים לא מוקצים כרראוי,אבל זה לא אומר שזה בסדר שיש כאלה שיתגייסו וכאלה שלא,מסיבה לא מוצדקת... ולעשות כסף זה לא סיבה מוצדקת.
ובגלל זה אני בעד להקצות חלק לשירות מדיני של הצבא וחלק לשלוח לשירות התנדבותי כמו בתי חולים,בת יתומים,בתי ספר (שזה מאוד יכול לעזור). ואתם יודעים מה אתה ספורטאי? סבבה,אין בעיה אל תעשה שירות צבאי לך להתנדב במתנ"ס בשיעורי ספורט בעיירות פריפריה. תתרום בתחום שלך! אבל זה לא מקובל שאחד יגיד וואלה לא בא לי להתגייס,לא בא לי לשרוף 3 שנים מהחיים שלי. כי וואלה לאף אחד זה לא מתאים,גם לי לא מתאים "להרוויח" 400 שקל בחודש ולהשתחרר פעם בשבועיים,לא מתאים. אבל מה לעשות בחיים עושים דברים שגם לא מתאימים לך. גם בן דוד שלי שהוא שחקן כדורגל עשה שירות צבאי מלא,עם המון הקלות אבל עשה כמו גדול... גם אם זה אומר שהוא היה בא רק 4 פעמים בשבוע ל 7 שעות... |
![]() |
![]() |
# 26 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
לתרום למדינה זה לא רק לבזבז 3 שנים מהחיים שלך , לתרום למדינה זה גם לעשות משהו ב3 שנים האלה . יש יותר מידי אנשים שבאים 3 שנים כל בוקר כדי לשרוף את היום ואת הכסף של משלם המיסים . אתה צודק , את העתודות של צה"ל אפשר לשלוח לעשות שירות לאומי , אבל את האנשים שמייצגים את ישראל יש לטפח . לשחק בנבחרת , זה התנדבות , לא משלמים לך על זה .
![]() |
# 27 |
חבר וותיק
|
אצלי בבסיס יש לסגן אלוף 3 מזכירות... לך תבין
וגם 30% מהבסיס לא עושים כלום..ואני אחוז מה 30% האלה.. לעלות לבסיס עם לפטופ לחפש קליטה ולגלוש עד שיגיע הזמן יציאה לבית זה נראה לי שירות בלאי וכמו שאמרו פה,יש הרבה חיילים לא מנוצלים בצהל שהם פשוט לא עושים כלום! ואני מתכוון ממש כלום ואני הוכחה לכך חח |
![]() |
![]() |
# 28 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 29 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ושחקני הנבחרת לא מקבלים תשלום אתה בטוח?! וסבבה מייצגים את המדינה צריך לטפח סבבה לגמרי,שיעשה את זה בהתנדבות ושלא ירוויח סכומים מטורפים. כי וואלה יש אנשים שמתגייסים לקרבי קורעים את התחת בשביל המדינה ולא ירוויחו אפילו חצי ממה שהוא עשה באותה תקופה. אז אני לא רואה כאן משהו שהוא פאייר. ואתה יודע מה אותי גם מעניין למה לא מגייסים אותם כשהם פורשים מכדורגל,הם עדיין יכולים לתרום למדינה. גם אז יש להם פטור שהוא לא מוצדק. ואנחנו לא מדברים כאן על אי ניצול טוב של כוח אדם,זה בכלל לא הנושא ולא רלוונטי. זה בעיה בפני עצמה שצריך לפתור,זה שיש בעיה אחת זה לא אומר שבעיה אחרת שיש זה בסדר. |
|
![]() |
![]() |
# 30 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
זה שהלכת ונלחמת בסיירת לא אומר שאחר כך אתה צריך להרוויח יותר מג'ובניק בקריה , יש חיים ויש צבא , צריך לדעת להפריד . צבא זה התנדבות , החיים זה בתשלום . משחק בנבחרת זה לא בתשלום , זה זכות וזה כבוד . אני מבטיח לך שבתור ספורטאי מצטיין הוא אפילו לא היה מחלק שוקו , הוא היה מגיע ממלא נוכחות והולך לאימון ואתה הייתה משלם לו על האוטובוס , על המדים , על האוכל ואת ה350 שקל שהוא מקבל כל חודש . דרך אגב אתה יכול להגיד שיש אנשים שהולכים לקרבי בזמן שחברים שלהם הולכים למודיעין , מעשירים את הידע שלהם בתחום רווחי , אוכלים אוכל טוב , לא רואים שטח ויוצאים לאזרחות עם משכורת פי 10 מחייל שהשתחרר לא מכבר ועובד במקצוע מועדף . כל אחד והכישורים שלו בחיים , יש כאלה שטובים בכדורגל , יש כאלה שטובים במחשבים ויש כאלה שלא אז הם הולכים לקרבי .
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|