הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 06-10-09, 20:08   # 21
Slash
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Slash לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי MasterT צפה בהודעה
לאנשים ש"תורתם אמונתם" (שאני מעריך מאוד) יש פטור מהצבא.

פתאום חצי מדינה דתית. מה אתה אומר?

עכשיו - את האלה שמשקרים עוד יש דר לתפוס - בודקים בישיבה, שואלים...

אבל מישהו שאומר "אני לומד פיזיקה, חבל".

הצבא לא יכול לרדוף אחרי כל אחד.

אני אשאל אותך שאלה. הממשלה עכשיו עושה רפורמה. שולחים 40% (ובאמת שאם אתה חושב ש-40% מצה"ל הוא מיותר אתה טועה) הבייתה. משקיעים את הכסף ב... חינוך, משטרה - מה שלא יהיה.

מחר פורצת מלחמה והרבה אנשים מתים. אתה זה שרוצה להיות מאחורי ההחלטה הלא נכונה של להוריד את כוח האדם?

יש כמה עשרות אלפי חיילים בכל החזיתות של ישראל. הם לא עושים כלום - אבל אם הם לא שם יהיה אסון.

אי אפשר לעשות סקר על כל אחד "כדאי לשחרר אותו.. לא כדאי..." כולם מתגייסים.
ולמה שהבן סהר הזה לא יתגייס ואני כן? למה מי הוא?

אין שום חייל מבוזבז במדינה. יש חיילים שלא מנוצלים עד הסוף - ומה לעשות, אי אפשר לפתור את זה.

תחשוב על זה ככה - עד עכשיו אתה חיי?
כן או לא?

אם כן, כנראה שהשיטה נכונה. ולפני שאתה עושה שינוי דרסטי - תחשוב טוב טוב על כל ההשלכות שאתה לא מדמיין.

מה? שפסנתרן מצטיין יקבל פטור כי הוא "מייצג את ישראל"?
שפיזיקאי מחונן יקבל דח"ש וא הוא לא רוצה - אז הוא יעבוד בשביל צה"ל (וצה"ל עוד ישלם לו על זה?).
עתודה זה עדיין שירות בצבא - תלפיות, חבצלות.

גם כדורגל אפשר לעסוק בגיל 21.

ודווקא פיזיקה זה דוגמא מצויינת למקצוע שעדיף ללמוד בגיל הכי צעיר שיש.

איך תחליט איזה פסנתרן מייצג את ישראל? ואם הוא באמצע הפסיק? ואם ככה ואם ככה?

רק להקים יחידה שתעסוק בזה תעלה הרבה יותר ממה שאתה משלם היום.

ונחזור לשאלה - למה שבן סהר לא יתגייס ושמישהו אחר כן?

ברור שצריך לעשות שינוי.

אבל אף אחד לא רוצה להיות הזה שיעשה שינוי ובגללו תנזק המדינה. כי כסף? בא והולך. אבל ברגע שיתחילו לתת פטור כאילו אין מחר - לא יהיה אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.

לזרוק דברים זה קל. זה פשוט.
אבל,
תאמין לי שיש למשרד הביטחון עשרות יועצים ומספיק אנשים חכמים.
לצה"ל יש עשרות יועצים ומספיק אנשים חכמים.

אם אין לך תואר בכלכלה - אל תקרא תיגר על מי שיש לו ודואג לתקציב השוטף של משרד הבטחון וצה"ל.
אם תפרוץ מלחמה ה40 אחוז האלו , ישבו קרוב לבית במזגן ויאכלו ללוחמים את הציוד בצורה של אוכל , חשמל , משכורת , ציוד וכל דרג הפיקוד שנלווה ל40 אחוז שומן .

אתה מדבר פה כאילו החיילים שמשרתים הם פרייארים , אני הייתי שנתיים בבית , קיבלתי פטור מהצבא ולא הרגשתי שהחברים שלי שמשרתים פרייארים .

לפני חצי שנה התגייסתי בתור מתנדב (חתום 3 שנים) , ואני לא מרגיש פרייאר גם בתור אחד שישתחרר בגיל 23 .

חיילי צה"ל צריכים להיות מונעים מערך האהבה למדינה ולא ערך ה"אני חייב כי החוק מכריח" , ורק שתדע שצה"ל לא זקוק לחיילים נוספים , צה"ל לא מעוניין במתנדבים , ומקל מעוד על מי שלא רוצה לשרת .

מניסיון לקבל פטור לוקח בדיוק תהליך של חודש , גם במישור הרפואי וגם בנפשי .

עוד פעם בתור חייל אני אומר לך , אם אתה לא רוצה לעשות צבא , אתה לא רוצה לעשות מילואים ? אל תעשה , אל תנגן לאנשים על המצפון כי אתה עושה והם לא עושים .

תעשה כי אתה באמת מאמין במה שאתה עושה .

Always account for variable change
  Reply With Quote
ישן 06-10-09, 20:24   # 22
Tomer
Whatever

Tomer's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Tomer Send a message via Skype™ to Tomer

Tomer לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Slash צפה בהודעה
אם תפרוץ מלחמה ה40 אחוז האלו , ישבו קרוב לבית במזגן ויאכלו ללוחמים את הציוד בצורה של אוכל , חשמל , משכורת , ציוד וכל דרג הפיקוד שנלווה ל40 אחוז שומן .
ה"לוחמים" זקוקים לג'ובניקים. הג'ובניקים לא לוקחים להם את האוכל (חס וחלילה), את החשמל, המשכורת (?!) והציוד.

תתפלא כמה הג'ובניקים - אלו שנראה שאתה לא מעריך - חשובים במערך הלחימה של צה"ל.
ישן 06-10-09, 21:14   # 23
Slash
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Slash לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Tomer צפה בהודעה
ה"לוחמים" זקוקים לג'ובניקים. הג'ובניקים לא לוקחים להם את האוכל (חס וחלילה), את החשמל, המשכורת (?!) והציוד.

תתפלא כמה הג'ובניקים - אלו שנראה שאתה לא מעריך - חשובים במערך הלחימה של צה"ל.
אני לא מדבר על ג'ובניקים , אני מדבר על כוח אדם מבוזבז , אני בעצמי ג'ובניק אבל אני רואה בכל מקום כוח אדם מבוזבז אני מדבר עם ידידות שלי שהם מזכירות שהם ממש משועממות כי אין להם עבודה , \
מה לעשות שיש 5 מזכירות לתא"ל אחד .

אם תקצץ בכוח אדם , תקצץ גם בפיקוד ובשלישות .

דרך אגב זה לא אני אמרתי , זה צמרת הפיקוד בצה"ל אומרת שנים , אבל בגלל שהחוק מחייב אותם אז הם מגייסים .

Reply With Quote
ישן 06-10-09, 23:52   # 24
Amits
חבר וותיק

מיני פרופיל

Amits לא מחובר  

ציטוט:
אני לא מדבר על ג'ובניקים , אני מדבר על כוח אדם מבוזבז , אני בעצמי ג'ובניק אבל אני רואה בכל מקום כוח אדם מבוזבז אני מדבר עם ידידות שלי שהם מזכירות שהם ממש משועממות כי אין להם עבודה , \
מה לעשות שיש 5 מזכירות לתא"ל אחד .

אם תקצץ בכוח אדם , תקצץ גם בפיקוד ובשלישות .

דרך אגב זה לא אני אמרתי , זה צמרת הפיקוד בצה"ל אומרת שנים , אבל בגלל שהחוק מחייב אותם אז הם מגייסים .
אם פתאום יחליטו לשחרר אנשים סתם בלי סיבות מוצדקות - כל אחד ירצה ללכת.
הכי טוב כמו עכשיו - הצבא הוא חובה, לא רוצה? לך לכלא.
  Reply With Quote
ישן 07-10-09, 02:29   # 25
ozsason
חבר מתקדם

מיני פרופיל

ozsason לא מחובר  

נכון,המגוייסים לא מוקצים כרראוי,אבל זה לא אומר שזה בסדר שיש כאלה שיתגייסו וכאלה שלא,מסיבה לא מוצדקת... ולעשות כסף זה לא סיבה מוצדקת.
ובגלל זה אני בעד להקצות חלק לשירות מדיני של הצבא וחלק לשלוח לשירות התנדבותי כמו בתי חולים,בת יתומים,בתי ספר (שזה מאוד יכול לעזור).
ואתם יודעים מה אתה ספורטאי? סבבה,אין בעיה אל תעשה שירות צבאי לך להתנדב במתנ"ס בשיעורי ספורט בעיירות פריפריה. תתרום בתחום שלך!
אבל זה לא מקובל שאחד יגיד וואלה לא בא לי להתגייס,לא בא לי לשרוף 3 שנים מהחיים שלי.
כי וואלה לאף אחד זה לא מתאים,גם לי לא מתאים "להרוויח" 400 שקל בחודש ולהשתחרר פעם בשבועיים,לא מתאים.
אבל מה לעשות בחיים עושים דברים שגם לא מתאימים לך.
גם בן דוד שלי שהוא שחקן כדורגל עשה שירות צבאי מלא,עם המון הקלות אבל עשה כמו גדול...
גם אם זה אומר שהוא היה בא רק 4 פעמים בשבוע ל 7 שעות...
  Reply With Quote
ישן 07-10-09, 04:27   # 26
Slash
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Slash לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי ozsason צפה בהודעה
נכון,המגוייסים לא מוקצים כרראוי,אבל זה לא אומר שזה בסדר שיש כאלה שיתגייסו וכאלה שלא,מסיבה לא מוצדקת... ולעשות כסף זה לא סיבה מוצדקת.
ובגלל זה אני בעד להקצות חלק לשירות מדיני של הצבא וחלק לשלוח לשירות התנדבותי כמו בתי חולים,בת יתומים,בתי ספר (שזה מאוד יכול לעזור).
ואתם יודעים מה אתה ספורטאי? סבבה,אין בעיה אל תעשה שירות צבאי לך להתנדב במתנ"ס בשיעורי ספורט בעיירות פריפריה. תתרום בתחום שלך!
אבל זה לא מקובל שאחד יגיד וואלה לא בא לי להתגייס,לא בא לי לשרוף 3 שנים מהחיים שלי.
כי וואלה לאף אחד זה לא מתאים,גם לי לא מתאים "להרוויח" 400 שקל בחודש ולהשתחרר פעם בשבועיים,לא מתאים.
אבל מה לעשות בחיים עושים דברים שגם לא מתאימים לך.
גם בן דוד שלי שהוא שחקן כדורגל עשה שירות צבאי מלא,עם המון הקלות אבל עשה כמו גדול...
גם אם זה אומר שהוא היה בא רק 4 פעמים בשבוע ל 7 שעות...
וואלה , וזה שהוא בא 4 פעמים בשבוע שורף את הזמן על שטויות , אתה מרגיש שהוא תורם למדינה ?
לתרום למדינה זה לא רק לבזבז 3 שנים מהחיים שלך , לתרום למדינה זה גם לעשות משהו ב3 שנים האלה .

יש יותר מידי אנשים שבאים 3 שנים כל בוקר כדי לשרוף את היום ואת הכסף של משלם המיסים .

אתה צודק , את העתודות של צה"ל אפשר לשלוח לעשות שירות לאומי , אבל את האנשים שמייצגים את ישראל יש לטפח .

לשחק בנבחרת , זה התנדבות , לא משלמים לך על זה .

Reply With Quote
ישן 07-10-09, 11:29   # 27
Sagi
חבר וותיק

Sagi's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Sagi

Sagi לא מחובר  

אצלי בבסיס יש לסגן אלוף 3 מזכירות... לך תבין
וגם 30% מהבסיס לא עושים כלום..ואני אחוז מה 30% האלה..
לעלות לבסיס עם לפטופ לחפש קליטה ולגלוש עד שיגיע הזמן יציאה לבית זה נראה לי שירות בלאי
וכמו שאמרו פה,יש הרבה חיילים לא מנוצלים בצהל שהם פשוט לא עושים כלום! ואני מתכוון ממש כלום ואני הוכחה לכך חח
  Reply With Quote
ישן 07-10-09, 12:35   # 28
NaFster
חבר וותיק

מיני פרופיל

NaFster לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Sagi צפה בהודעה
אצלי בבסיס יש לסגן אלוף 3 מזכירות... לך תבין
וגם 30% מהבסיס לא עושים כלום..ואני אחוז מה 30% האלה..
לעלות לבסיס עם לפטופ לחפש קליטה ולגלוש עד שיגיע הזמן יציאה לבית זה נראה לי שירות בלאי
וכמו שאמרו פה,יש הרבה חיילים לא מנוצלים בצהל שהם פשוט לא עושים כלום! ואני מתכוון ממש כלום ואני הוכחה לכך חח
איפה אתה משרת ?... :/
  Reply With Quote
ישן 07-10-09, 15:25   # 29
ozsason
חבר מתקדם

מיני פרופיל

ozsason לא מחובר  

ציטוט:
וואלה , וזה שהוא בא 4 פעמים בשבוע שורף את הזמן על שטויות , אתה מרגיש שהוא תורם למדינה ?
לתרום למדינה זה לא רק לבזבז 3 שנים מהחיים שלך , לתרום למדינה זה גם לעשות משהו ב3 שנים האלה .

יש יותר מידי אנשים שבאים 3 שנים כל בוקר כדי לשרוף את היום ואת הכסף של משלם המיסים .

אתה צודק , את העתודות של צה"ל אפשר לשלוח לעשות שירות לאומי , אבל את האנשים שמייצגים את ישראל יש לטפח .

לשחק בנבחרת , זה התנדבות , לא משלמים לך על זה .
תראה אני ואתה לא יכולים לדעת אם הוא תרם או לא,זה שהוא בא רק 4 פעמים בשבוע לכמה שעות זה לא אומר שהוא בא כדי לחלק שוקו ולחמנייה וללכת הביתה.
ושחקני הנבחרת לא מקבלים תשלום אתה בטוח?!
וסבבה מייצגים את המדינה צריך לטפח סבבה לגמרי,שיעשה את זה בהתנדבות ושלא ירוויח סכומים מטורפים. כי וואלה יש אנשים שמתגייסים לקרבי קורעים את התחת בשביל המדינה ולא ירוויחו אפילו חצי ממה שהוא עשה באותה תקופה. אז אני לא רואה כאן משהו שהוא פאייר.
ואתה יודע מה אותי גם מעניין למה לא מגייסים אותם כשהם פורשים מכדורגל,הם עדיין יכולים לתרום למדינה. גם אז יש להם פטור שהוא לא מוצדק.
ואנחנו לא מדברים כאן על אי ניצול טוב של כוח אדם,זה בכלל לא הנושא ולא רלוונטי. זה בעיה בפני עצמה שצריך לפתור,זה שיש בעיה אחת זה לא אומר שבעיה אחרת שיש זה בסדר.
  Reply With Quote
ישן 07-10-09, 16:07   # 30
Slash
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Slash לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי ozsason צפה בהודעה
תראה אני ואתה לא יכולים לדעת אם הוא תרם או לא,זה שהוא בא רק 4 פעמים בשבוע לכמה שעות זה לא אומר שהוא בא כדי לחלק שוקו ולחמנייה וללכת הביתה.
ושחקני הנבחרת לא מקבלים תשלום אתה בטוח?!
וסבבה מייצגים את המדינה צריך לטפח סבבה לגמרי,שיעשה את זה בהתנדבות ושלא ירוויח סכומים מטורפים. כי וואלה יש אנשים שמתגייסים לקרבי קורעים את התחת בשביל המדינה ולא ירוויחו אפילו חצי ממה שהוא עשה באותה תקופה. אז אני לא רואה כאן משהו שהוא פאייר.
ואתה יודע מה אותי גם מעניין למה לא מגייסים אותם כשהם פורשים מכדורגל,הם עדיין יכולים לתרום למדינה. גם אז יש להם פטור שהוא לא מוצדק.
ואנחנו לא מדברים כאן על אי ניצול טוב של כוח אדם,זה בכלל לא הנושא ולא רלוונטי. זה בעיה בפני עצמה שצריך לפתור,זה שיש בעיה אחת זה לא אומר שבעיה אחרת שיש זה בסדר.
החשיבה שלך לא נכונה , אתה לא עושה צבא מהמטרה של רווח , אתה עושה צבא מתוך התנדבות .
זה שהלכת ונלחמת בסיירת לא אומר שאחר כך אתה צריך להרוויח יותר מג'ובניק בקריה , יש חיים ויש צבא , צריך לדעת להפריד .

צבא זה התנדבות , החיים זה בתשלום . משחק בנבחרת זה לא בתשלום , זה זכות וזה כבוד .
אני מבטיח לך שבתור ספורטאי מצטיין הוא אפילו לא היה מחלק שוקו , הוא היה מגיע ממלא נוכחות והולך לאימון ואתה הייתה משלם לו על האוטובוס , על המדים , על האוכל ואת ה350 שקל שהוא מקבל כל חודש .

דרך אגב אתה יכול להגיד שיש אנשים שהולכים לקרבי בזמן שחברים שלהם הולכים למודיעין , מעשירים את הידע שלהם בתחום רווחי , אוכלים אוכל טוב , לא רואים שטח ויוצאים לאזרחות עם משכורת פי 10 מחייל שהשתחרר לא מכבר ועובד במקצוע מועדף .

כל אחד והכישורים שלו בחיים , יש כאלה שטובים בכדורגל , יש כאלה שטובים במחשבים ויש כאלה שלא אז הם הולכים לקרבי .

Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום