![]() |
# 32 |
מנהל ראשי
|
מעולם לא אהבתי ביקורת כאלו,
בעיקר מפני שהנתונים ידועים מראש לכל המשתתפים: כבר כתבתי את זה בעבר - מחיר זול הוא לא ערובה לאיכות גבוהה או נמוכה, אבל מי שמחפש 100% uptime לא ילך לחברה שהמנהל שלה הוא תלמיד בית ספר או חייל, לא בגלל מיומנות טכנית נמוכה, להפך.. המיומנות הטכנית יכולה להיות מאוד גבוהה, אבל מה לעשות.. לא מדובר בעיסוק הראשי שלו, ולמרות כל הכוונות הטובות.. אף אחד לא יכול להבטיח שום דבר. המצב הזה ידוע גם לבית העסק וגם ללקוח, שניהם מתבססים על "יהיה בסדר", כלומר, ב"עולם האמיתי".. עבודות כאלה מתרחשות בשעות הלילה על מנת למזער את הנזק ללקוחות ותשובות כמו "כשאני אחזור מבית ספר.." כלל לא מתקבלות. אז מבחינת הלקוח?.. אני לא רואה את הביקורת הזו כבעלת ערך כלשהוא, הרי מדובר במשהו ידוע מראש, ואם זה לא היה קורה היום, אז זה היה קורה בעוד חצי שנה או שנה - מנהל החברה הוא עדין אדם שלא כל זמנו מוקדש לחברה, ולחלופין.. אין תחתיו עובדים שזו מטרתם. שלא תבינו לא נכון, אני לא חוסך כאן אחריות מהחברה עצמה.. לבצע עבודת תחזוקה כזו ועוד בשעות היום - חסר כל הגיון, ומן הסתם שהלקוחות יהיו ממורמרים. בלת"מים? אני יכול להבין, אבל להגיד ללקוח שהתקלה תתוקן "עד שהוא יחזור מבית ספר"? ושניהם יחד, כל ההתנהלות כאן שגויה, ממבט שלי.. הלקוח מתמרמר על זה שהוא קיבל 20 שעות "פיצוי" במקום 24, איך זה משנה ומכפה על הנזק שכבר נעשה? למה בעל העסק חושב מראש לפצות? כלומר, אם מדובר ב"מקרה חרום" אז למה להציע פיצוי? הרי.. אם הדיסק הקשיח לא היה מוחלף.. עדין היה נגרם נזק ללקוח, ונזק גדול הרבה יותר.. הרי הוא היה לא מתוכנן. ומה עם הלקוח היה גורם נזק לשרת? האם הוא היה מפצה את בעל העסק? הלקוח בבירור לא מרוצה.. למה להמשיך לעבוד עם אותו העסק? איך הביקורת קידמה אותו למטרה כלשהיא כל עוד האתרים שלו ממוקמים בחברה? איך יהיו יחסי העבודה בינהם? |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|