|
![]() |
# 1 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אין אחד שלא רוצה שלום...... והוא לא "רצח את השלום". ה"שלום" שלו זה רק אשלייה. וההסכמים שלו עושים צחוק ממדינת ישראל. הוא הביא לערבים מלא דברים (הוא הקים את הראשות הפלסטינית והביא להם שטחים, הביא את ערפאת המחבל לארץ ונתן להם את הרושם שככל שיותר פיגועים הם יעשו וישנאו את ישראל הם יקבלו יותר ויותר שטחים ודברים אחרים) וכל זה תמורת כלום, תמורת הבטחות שלא שוות כלום - הבטחות אלה לא מומשו. ישראל עשתה את כל הדברים שהבטיחה מהסכמי אוסלו ובתמורה הם לא קבלו ואפילו קבלו יותר ויותר פיגועים. רבין עשה כל-כך הרבה בעיות למדינת ישראל כמו שאף ראש ממשלה לפניו לא עשה ועד למעשים שלו יש גורם משמעמותי על המצב, הפעולות שלו הן אחת מהגורמים לאיתנפאדה. כמובן שהוא לא רצה לגרום נזק וכל זה, אבל אין מה לעשות. ככה זה קרה. אבל אני עדיין חושב שיגאל עמיר הוא חרא: א. רצח אסור. ב. בגללו עכשיו עשו את יום הזיכרון ליצחק רבין שזה יום שטיפת מוח ותעמולה לרעיונות שמלאניים. ג. גם אם הוא לא היה רוצח את יצחק רבין, רבין לא היה נשאר בשלטון. ולדעתי הוא צריך לשבת בכלא כבן רגיל שרצח שזה בסביבות 20 שנה. |
|
![]() |
![]() |
# 2 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
הבן אדם רק ניסה להביא את השלום! ה' יודע אם היה מצליח לולא נרצח. שלום אולי כמעט בלתי אפשרי להשגה, אבל חייבים לנסות כדי לדעת, לא? |
|
![]() |
![]() |
# 3 | |||||
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אז סלח לי, אם הנבלות האלה משתחררים...גם רוצח עלוב כמוהו יכול להשתחרר (אם לא מובן אז כן, לדעתי אין להפלות אותו כי הוא רצח ראש ממשלה). ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
כתבתי למעלה: ציטוט:
שמע, אם בנאדם שרוצח את אישתו מול הילדים שלהם יכול להשתחרר (שהוא כמובן נורמלי לחלוטין וכלל לא קיצוני בדרכו שלו), גם בנאדם קיצוני כמו יגאל עמיר יכול להשתחרר. ודוורא במשטר דמוקרטי יש מקום לכולם, גם לכאלה עם דעות קיצוניות (הוא מרצה את העונש שלו כמו כל פושע עלוב במדינה דמוקרטית). |
|||||
![]() |
![]() |
# 4 | |
משתמש - היכל התהילה
|
בצורה גרועה מאד, ללא ידיעת כל רקע או מחשבה משפטית.
המציאות שלך זאת לא המציאות שהמדינה והעם נמצא בה. ציטוט:
במשטר וחברה דמוקרטי יש מקום למחילות אבל אין מקום לכולם. בן אדם שרוצח ראש ממשלה בגלל שלא היה מרוצה מהדרך בה העם בחר (כן, העם בחר את הדרך של רבין) ופעל בצורה שכזאת, לא ראוי לחזור להיות אחד מכולם. אני לא מבין עדיין איך לא הבנת בין הבדלי רציחות. אני לא מבין גדול בחוק ומשפט אבל מספיק לראות טלויזיה מדי פעם, אם זה חדשות ואם זה סרטים כדי להבדיל בין מקרה למקרה. המקרה הזה הוא חד משמעי מכל כיוון שרק תסתכל עליו.
![]() |
# 5 | |
חבר וותיק
|
1. הוא לא התכוון לחוק. הוא התכוון לכך שמבחינתו זה שווה. ואני סוג של מסכים איתו.
2. הוא דווקא כן מחובר למציאות. 3. לישראל אין שום תועלת מאבו-מאזן הוא סתם קשקשן ואין לו שום כוח, והוא אפילו אבד את השליטה בעזה. יש לו רק שלטון מאוד חלש בשומרון ויהודה. אבל שם גם ככה סדר בגלל שהצבא נמצא שם. ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר מתקדם
|
מה שנכון - נכון מאוד.
# 7 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אולי הוא פשוט רצה להותיר את חותמו ולקבל פרסי נובל ושהשם שלו יכתב בהיסטוריה ויזכרו אותו וידעו מי הוא. (שלא תחשוב שאני באמת חושב שזאת הסיבה העיקרית שבגללה הוא פעל.... אבל זאת גם אפשרות....). ורק פתטי יכול לחשוב שהדרך שלו הובילה לשלום..... (ובכלל ביום הזיכרון ליצחק רבין מעוותים את המציאות, בבחירות שהיו באות קצת אחריי שהוא נרצח, אם הוא לא היה נרצח, הוא היה כמובן מפסיד). ובגלל הניסיונות שלו הוא בין האחראים העיקריים שערבים חושבים שכלל שהם יעשו יותר ויותר פיגועים, יותר באלגנים, ירצחו יותר אנשים הם יקבלו יותר. (או לפחות מבין אלה שהוכיחו שהם באמת צודקים מי שחושבים ככה....). שלא לדבר על כך שויתרנו (ברחנו) על שטחים שאלפי חיילים נהרגו כדי להגן אליהם ואת השטחים האלה לא יחיזרו לנו למרות שהפלסטינים לא מילאו את חלקם בהסכמים. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|