הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

סגור את ההודעה

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 21-06-07, 15:20   # 51
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
אז לדעתי זה מה שבאמת מפריע לחרידים.
וכן, הולך להיות וואחד בלאגן...
לדעתי לא יהיה בלאגן בגלל ש"גדולי התורה" אמרו לא לעשות זאת. אולי כמה קיצוניים.

ישן 21-06-07, 15:20   # 52
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Eli-Hai צפה בהודעה
כולם שכחתם, שיחסי מין חד מיניים הם אסורים על פי התורה.
בעצם, הם מגיעים לעיר הקודש, שהיא העיר הקדושה לעם ישראל ע"פ התורה, ומזלזלים בה תוך כדי חטא.

אז לדעתי זה מה שבאמת מפריע לחרידים.
וכן, הולך להיות וואחד בלאגן...
ובכל זאת, אני יחזור לנושא הוותיקן לעומת ירושליים..
ירושליים כפופה לחוקי ישראל ולא לחוקי התורה....

ישן 21-06-07, 15:22   # 53
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי meshuga צפה בהודעה
ובכל זאת, אני יחזור לנושא הוותיקן לעומת ירושליים..
ירושליים כפופה לחוקי ישראל ולא לחוקי התורה....
החרדים, וזה לא מהיום ולא מלפני 100 שנה כפופים אך ורק לחוקי התורה ואין כמעט שום דבר שיצדיק מעבר עליהם (בטח שלא חוקי מדינה שהוקמה לפני ביאת המשיח). אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, אבל זו הדעה שלך כחילוני והיא נראית כטיפשית מאוד מצד חרדים.

האדם החילוני שתומך במצעד צריך להעלות טיעונים שישכנעו את הציבור שמתנגד,לא את הציבור שתומך. מזה עוזר שתגידו דברים ואז עוד אלף עם אותה דעה שלכם יגידו "צודק". כי תכלס, על כל מה שאמרתם יש משהו ממסורת החרדים שיפסול אותו.

ישן 21-06-07, 15:23   # 54
Alm
מנהל ראשי בדימוס

מיני פרופיל

Alm לא מחובר  

שי תסביר לי מה האינטרס שעומד מאחריי זה שהם עושים את זה דווקא בירושליים ולא בת"א?
עניין של עקרון? עניין של להפריע וליצור מהומה בכוונת תחילה?
כי זה מה שזה.

ישן 21-06-07, 15:23   # 55
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Byte צפה בהודעה
החרדים, וזה לא מהיום ולא מלפני 100 שנה כפופים אך ורק לחוקי התורה ואין כמעט שום דבר שיצדיק מעבר עליהם (בטח שלא חוקי מדינה שהוקמה לפני ביאת המשיח). אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, אבל זו הדעה שלך כחילוני והיא נראית כטיפשית מאוד מצד חרדים.
והם צריכים ללמוד לחיות עם החוקים של החברה ולא הפוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Alm צפה בהודעה
שי תסביר לי מה האינטרס שעומד מאחריי זה שהם עושים את זה דווקא בירושליים ולא בת"א?
עניין של עקרון? עניין של להפריע וליצור מהומה בכוונת תחילה?
כי זה מה שזה.
זאת גם בירת המדינה שלהם, מה לעשות.
כמו לשאול על הרבה מצעדים אחרים למה הם "דווקא בירושליים".

אני יהיה עכשיו דוגרי, אפילו אם זה בירושליים "רק כדי לעצבן/להוכיח" אולי זה לא יפה, אבל זה זכותם ומי אני אתה וכולם שנעבור על חוקי ישראל ונפג בהם.

Last edited by meshuga; 21-06-07 at 15:27..

ישן 21-06-07, 15:24   # 56
SHeDoN
מנהל קהילה ומנהל כללי בדימוס

מיני פרופיל

SHeDoN לא מחובר  

ציטוט:
Pavel, מה שאתה אומר נשמע חכם לחילונים אבל ממש טיפשי לחרדים.

אתה כנראה לא כל כך יודע מזה חרדי אמיתי- אדם שכל חייו מתבססים על התורה ואם לא היינו בעידן מודרני יותר הם היינו הולכים לפי אותם חוקים קדומים:

לגויים אסור לגור על אדמת הארץ, ולכן:

לא, הם פשוט מקיים מצווה שאומרת שאסור לגויים לגור בארץ (בטח שלא למכור להם שטחים ו/או לוותר על עליהם). אם הגויים לא ביו רוצים להתפנות, הם היו נוהגים בדרכו של יהושע בן נון- פשוט להרוג אותם. למה? זאת הדת, לא החרדים.

מבחינתם בכל הארץ אסור לצעוד, אבל בכל הארץ אין להם השפעה. ומה שלא תגיד, ירושלים היא לא עוד עיר בירה. אין עוד עיר בירה בעולם שבכל מדינה תהיה אשר תהיה מזכירים אותה ואף יש להם זיקה דתית אליה.

באמת? עפ"י היהדות קירוב לבבות וחזרה אל הדת תביא את הגאולה. שאלפי/עשרות אלפי יהודים צועדים בעיר המשכן וגאים בכך שהם עוברים על מצווה שדינה מוות (עפ"י התורה וההלכה 2 מיליוני בני ישראל צעקו "ארור" לאחר הקראת המצווה שאומרת שדינו של הומו מוות). שלא נדבר על עוד מאות אלפי יהודים שתומכים במצעד, גם זה עפ"י הדת/הלכה ירחק את הגאולה.

הוא פוגע בדתם והלכתם.

זה דבר שעוד אלף שנה יהיה קשה לפתור. אם אנו מדינה יהודית (כפי שמוגדר), יש חלקים בדמוקרטיה שלא נוכל לקיים אך אם אנו מדינה דמוקרטית מלאה, יש דבריםבהגדרה מדינה יהודית שלא נוכל לקיים.

לא לא לא, זה לא שום נורמות חברתיות אלא דרך בטבע במשך 4 ומשהו מיליארד שנים בהם קיים הכדור שלנו.

וכן, אני מהקבוצה הנורמלית ולא צריך לשים שום מרכאות מסביב למילה הזאת.

הטבע בחר שאותו יצור רב תאי ראשון יוכל להזדווג עם נקבה ממינו בלבד. אותו קוף שאולי בזכותו אנו פה, לא הלך וזיין קופים אחרים כדי שנהיה פה אלא נקבה ממינו. הטבע מתנהל כך מיליארדי שנים, למה שאנו נשבור את זה? ואני לא שונא הומואים, שיפסיקו לחשוב שכולם שונאים אותם, גם לא איכפת לא ממה שהדת אומרת עליהם...אני לא מבין איך הם לא מגיעים למסקנה הפשוטה שרובנו פשוט נגעלים מהם ומעשיהם- שזה המקור לדחיקה מהחברה (איזו עוד קבוצה עושה בעולם מסיבות הדבקה באיידס למשל? זה מגעיל, מפחיד ומוזר).

אגב נכון שנצפתה התנהגות הומוסקסואלית בטבע, אך האחוזים ממש נמוכים מה שמראה לי לפחות שגם אצלהם זו סטייה כלשהי- אני מאמין שגם לחיות יש תבונה, זה שהאדם חושב שכל החיות הם סתם יצורים טיפשיים מראה כמה אנו פרימיטיביים (ע"ע- ההקלטה בה הקופים משתמשים בלוחמה מאורגנת על מנת להרוג קוף מסויים מ"שבט" אחר).

נ.ב

הדבר היחיד שמרתיח אותי בנושא שהם קוראים לזה "מצעד הדמוקרטיה והחופש" כאשר הם פונים לקהל שלא שייך לקהילה שלהם. למה הם עושים את זה? כדי לגייס את תמיכת הציבור. אבל בתכלס, אין פה שום דבר מרוב מוחץ של צועדים הומואים ולסביות וכמה סטרייטים שמצטרפים אליהם.
בהיסטוריה שלנו יש מושג "הציונות החדשה", האם פעם חשבת על זה שהמודרניזציה מתפתחת? האם פעם היינו פונים אל הרב בכל דבר, ועכשיו אנחנו מסתדרים בעצמנו - זוהי לא פגיעה? זוהי פגיעה בחרדים, אבל מדינת ישראל היא דמוקרטית לפיה לכל אדם מותר שיבטא את עצמו אם הוא לא פוגע באדם אחר.

אנחנו טוחנים פה מים,
החרדים ישארו "בתורה" ובדרכה ולא יקבלו את המודרניזציה,
אבל בכל אחד, בין האצבעות שלהם מדינת ישראל תפעיל שלטון דמוקרטי וחופש הביטוי זה משהו שיש לכל אחד מאתנו בתור אזרחים.

לפי חוק?
מצעד הגאווה הוא תקין.

לפי החרדים?
זה לא מעניין ולא אמור לעניין, החרדים זאת אוכ' X במדינה ויש עוד אוכ' בישראל.

אתה יכול לחיות לפי התורה או לפי הטבע,
אל תפריע לאחר לחיות לפי החיים שהוא בחר.

ישן 21-06-07, 15:27   # 57
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
לפי החרדים?
זה לא מעניין ולא אמור לעניין, החרדים זאת אוכ' X במדינה ויש עוד אוכ' בישראל.

אתה יכול לחיות לפי התורה או לפי התורה,
אל תפריע לאחר לחיות לפי החיים שהוא בחר.
אם זו הייתה פנייה אליי אישית אז אני הבנאדם שהכי פחות חי לפי חוקי התורה ואני גם לא מאמין בה.
לא מעניין אותך החרדים?

ציטוט:
בהיסטוריה שלנו יש מושג "הציונות החדשה", האם פעם חשבת על זה שהמודרניזציה מתפתחת?
המודרניזציה מתפתחת? צירוף מילים מוזר.

אצל אדם חרדי לא צריכה להיות התפתחות, תורת משה שניתנה לפני 3300 והלכות שנקבעו רובן לפני כ-2000 שנה הם הקובעות.

לך לא איכפת מהם? גם להם לא איכפת ממך. והדבר היחיד שמבדיל אותם מאיתנו (את הקיצוניים שבהם ויש רבים כאלה) זה שהם מוכנים להרוס את חייהם בגלל הדברים שהם מאמינים בו, אנחנו לא.

ויש הרבה פילוסופיה על אותו התפתחות שדיברת, לא ניכנס לזה.

ישן 21-06-07, 15:29   # 58
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
אם זו הייתה פנייה אליי אישית אז אני הבנאדם שהכי פחות חי לפי חוקי התורה ואני גם לא מאמין בה.
לא מעניין אותך החרדים?

המודרניזציה מתפתחת? צירוף מילים מוזר.

אצל אדם חרדי לא צריכה להיות התפתחות, תורת משה שניתנה לפני 3300 והלכות שנקבעו רובן לפני כ-2000 שנה הם הקובעות.

לך לא איכפת מהם? גם להם לא איכפת ממך. והדבר היחיד שמבדיל אותם מאיתנו (את הקיצוניים שבהם ויש רבים כאלה) זה שהם מוכנים להרוס את חייהם בגלל הדברים שהם מאמינים בו, אנחנו לא.

ויש הרבה פילוסופיה על אותו התפתחות
אז שיחיו במערה ויבעירו אש עם מקלות/אבני צור.(ציניות, זאת לא התקופה...אבל אני מניח שהבנת...)

ישן 21-06-07, 15:29   # 59
Alm
מנהל ראשי בדימוס

מיני פרופיל

Alm לא מחובר  

ציטוט:
והם צריכים ללמוד לחיות עם החוקים של החברה ולא הפוך.

זאת גם בירת המדינה שלהם, מה לעשות.
כמו לשאול על הרבה מצעדים אחרים למה הם "דווקא בירושליים".

אני יהיה עכשיו דוגרי, אפילו אם זה בירושליים "רק כדי לעצבן/להוכיח" אולי זה לא יפה, אבל זה זכותם ומי אני אתה וכולם שנעבור על חוקי ישראל ונפג בהם.
זכותם? נכון...
אבל הם עושים את זה דווקא כדי לפגוע וזה לא לעניין... לכן אני לא בעד המצעד בירושליים אלא בעיר אחרת...
לדעתי מדינת ישראל הייתה צריכה לקחת בחשבון שתהיה פגיעה ומהומות ולא לאפשר להם לעשות את זה שם... אחרת הם היו חוסכים מהומות והרבה קטטות.

בכל מקרה, אם כבר אתה מדבר על זכויות ודמוקרטיה, איך זה שמצעד כזה הם אפשרו אבל את מצעד הבהמות של הימנים לא איפשרו? זו הדמוקרטיה?

ישן 21-06-07, 15:31   # 60
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
אז שיחיו במערה ויבעירו אש עם מקלות/אבני צור.
מערות? אתה רוצה להחזיר אותם 30000 שנה אחורה?

החיים בתקופת התנ"ך היו הרבה פרימיטיביים ממה שאתם חושבים והתורה, היא כלל לא פרימיטיבית. כנראה שאתם מסתכלים על התורה כספר דת, אני מסתכל על כספר לדרך חיים נכונה (אין אחד שיפעל לפי התורה ולא יזכה לחיים בריאים- יותר מדי דברים רעים לאדם שאסור לעשות).

אגב, החרדים עולים רבות למשלם המיסים נכון? שלא ניכנס לכמה כסף בטח המצעד שדווקא צריך להיות בירושלים עולה.

וכפי שאמרתי אני לא מתנגד למצעד בירושלים, אני מתנגד למצעד בכל מקום משלל סיבות וביניהן הגועל מהאנשים האלה ומהגדרתו כמצעד למען חופש ודמוקרטיה- אך שאין קשר בין מה שאני כותב (אני מנסה להראות את הצד החרדי) למה שאני מאמין. וכפי שהוזכר מעליי, אתה יודע כמה צעדות לבית המקדש (הר הבית) רצו לעשות ולא אישרו? אתה יכול להגיד שזו מסיבה בטחונית, אך הסיבה היחידה שהימנים הקיצונים אחרי זה לא הלכו להתבכיין שזו אפליה ושכולם שונאים אותם, ההומואים כן- והמדינה ובג"צ לא יכולים לסבול כזה פרסום רע.

Last edited by Byte; 21-06-07 at 15:35..

סגור את ההודעה

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום