|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 51 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
|
|
![]() |
# 52 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
ירושליים כפופה לחוקי ישראל ולא לחוקי התורה.... |
|
![]() |
# 53 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
האדם החילוני שתומך במצעד צריך להעלות טיעונים שישכנעו את הציבור שמתנגד,לא את הציבור שתומך. מזה עוזר שתגידו דברים ואז עוד אלף עם אותה דעה שלכם יגידו "צודק". כי תכלס, על כל מה שאמרתם יש משהו ממסורת החרדים שיפסול אותו. |
|
![]() |
# 54 |
מנהל ראשי בדימוס
|
שי תסביר לי מה האינטרס שעומד מאחריי זה שהם עושים את זה דווקא בירושליים ולא בת"א?
עניין של עקרון? עניין של להפריע וליצור מהומה בכוונת תחילה? כי זה מה שזה. |
![]() |
# 55 | ||
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
ציטוט:
כמו לשאול על הרבה מצעדים אחרים למה הם "דווקא בירושליים". אני יהיה עכשיו דוגרי, אפילו אם זה בירושליים "רק כדי לעצבן/להוכיח" אולי זה לא יפה, אבל זה זכותם ומי אני אתה וכולם שנעבור על חוקי ישראל ונפג בהם. Last edited by meshuga; 21-06-07 at 15:27.. |
||
![]() |
# 56 | |
מנהל קהילה ומנהל כללי בדימוס
|
ציטוט:
אנחנו טוחנים פה מים, החרדים ישארו "בתורה" ובדרכה ולא יקבלו את המודרניזציה, אבל בכל אחד, בין האצבעות שלהם מדינת ישראל תפעיל שלטון דמוקרטי וחופש הביטוי זה משהו שיש לכל אחד מאתנו בתור אזרחים. לפי חוק? מצעד הגאווה הוא תקין. לפי החרדים? זה לא מעניין ולא אמור לעניין, החרדים זאת אוכ' X במדינה ויש עוד אוכ' בישראל. אתה יכול לחיות לפי התורה או לפי הטבע, אל תפריע לאחר לחיות לפי החיים שהוא בחר. |
|
![]() |
# 57 | ||
חבר מתקדם
|
ציטוט:
לא מעניין אותך החרדים? ציטוט:
אצל אדם חרדי לא צריכה להיות התפתחות, תורת משה שניתנה לפני 3300 והלכות שנקבעו רובן לפני כ-2000 שנה הם הקובעות. לך לא איכפת מהם? גם להם לא איכפת ממך. והדבר היחיד שמבדיל אותם מאיתנו (את הקיצוניים שבהם ויש רבים כאלה) זה שהם מוכנים להרוס את חייהם בגלל הדברים שהם מאמינים בו, אנחנו לא. ויש הרבה פילוסופיה על אותו התפתחות שדיברת, לא ניכנס לזה. |
||
![]() |
# 58 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
|
|
![]() |
# 59 | |
מנהל ראשי בדימוס
|
ציטוט:
אבל הם עושים את זה דווקא כדי לפגוע וזה לא לעניין... לכן אני לא בעד המצעד בירושליים אלא בעיר אחרת... לדעתי מדינת ישראל הייתה צריכה לקחת בחשבון שתהיה פגיעה ומהומות ולא לאפשר להם לעשות את זה שם... אחרת הם היו חוסכים מהומות והרבה קטטות. בכל מקרה, אם כבר אתה מדבר על זכויות ודמוקרטיה, איך זה שמצעד כזה הם אפשרו אבל את מצעד הבהמות של הימנים לא איפשרו? זו הדמוקרטיה? |
|
![]() |
# 60 |
חבר מתקדם
|
מערות? אתה רוצה להחזיר אותם 30000 שנה אחורה?
החיים בתקופת התנ"ך היו הרבה פרימיטיביים ממה שאתם חושבים והתורה, היא כלל לא פרימיטיבית. כנראה שאתם מסתכלים על התורה כספר דת, אני מסתכל על כספר לדרך חיים נכונה (אין אחד שיפעל לפי התורה ולא יזכה לחיים בריאים- יותר מדי דברים רעים לאדם שאסור לעשות). אגב, החרדים עולים רבות למשלם המיסים נכון? שלא ניכנס לכמה כסף בטח המצעד שדווקא צריך להיות בירושלים עולה. וכפי שאמרתי אני לא מתנגד למצעד בירושלים, אני מתנגד למצעד בכל מקום משלל סיבות וביניהן הגועל מהאנשים האלה ומהגדרתו כמצעד למען חופש ודמוקרטיה- אך שאין קשר בין מה שאני כותב (אני מנסה להראות את הצד החרדי) למה שאני מאמין. וכפי שהוזכר מעליי, אתה יודע כמה צעדות לבית המקדש (הר הבית) רצו לעשות ולא אישרו? אתה יכול להגיד שזו מסיבה בטחונית, אך הסיבה היחידה שהימנים הקיצונים אחרי זה לא הלכו להתבכיין שזו אפליה ושכולם שונאים אותם, ההומואים כן- והמדינה ובג"צ לא יכולים לסבול כזה פרסום רע. Last edited by Byte; 21-06-07 at 15:35.. |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|