נניח ואני לקוח של חברה מסוימת, נניח HostHost.com, ואני משתמש בשרת החברה בנפח מסוים ואני מאוד מרוצה אך אני רוצה לעזוב בגלל מחירים, מה תעשה?
- תפנה אליי מיידית לאחר שהודעתי לך על העיזבה, נסה לשכנע אותי להישאר ופרט סיבות מנומקות, לקוחות אוהבים שמפרטים ותוכנים בשכל. עדיף אל תגיע לפשרה או הנחה כלשהיא! נסה לשכנע אותי להמשיך להאמין בחברה ע''י הדיבור שלך בלבד.
- במידה והסכמתי להמשיך חברה עוד חודש, נסה להפעיל את הקסם האישי שלך. תוריד מהמחיר החודשי שעולה לי כ-5-8 שקלים.
- במידה והלקוח מתעמק ומתעקב לעזוב, לא. אל תתיאש ותוותר עליו, כל לקוח נחשב.
- נסה ללכת על הפן העיסקי, הציע לו לעבוד אצלך בתמורה להנחה גדולה במחיר. שירגיש שאתה רוצה אותו לצידך תמיד.
- במידה והוא אינו מעוניין בעבודה, לא נורא. הוסף לו דומיין Org / Biz בחצי מחיר.
- במידה והוא בעל פורום, אל תתביש להציע את שירותך במידה ואתה מבין בנושא מודים וכו'.
- במידה והלקוח עדין מתעקש לעזוב, אל תתעצבן. ממולץ לך לנסות ולהמשיך לשכנע אותו בחום רב, בקסם, ברכות. בהידברות.
- אנא בקש ממנו משוב לחברה, ז''א מדוע הוא עוזב את החברה.
- לפני שאתם נפרדים לשלום, הצעה לו הצעה אחרונה של הנחה של 10-13 . אתה מפסיד זה נכון אך אתה מרוויח לקוח.
- בקש ממנו בחום שיפרסם את החברה וההנחה תוגדל ל14 שקלים, הוא יסכים לזה!
- יופי, הוא הסכים. הוא מפרסם את החברה ומביא לך 2-3 קונים, הרווחת! אבל לא, הוא לא נציג מכירות מכייון שהוא אינו רוצה . הצעת לו כבר .
- והינה הוא הופך מלקוח שלך, לחברך והוא אינו פקיד פירסום, אל תבקש ממנו לפרסם עוד וזכור כי לא מגיע לו תמורה כלשהיא.
- במידה ואחרי זמן מה הוא מבקש תמורה לפירסום הקבוע שלו, סכם איתו כי הוא נשאר עוד כשנה/חצי בחברה הוא מקבל את המחיר נניח 40 (נניח והורדנו אותו ל30 שקלים) (במידה והתחלתנו מ50 שקלים).
- הוא רוצה לעזוב שוב? אוקיי, זה השלב שאתה נפרד מלקוח אינו מרוצה לשלום.
זה נשמע טיפשי בעיינכם כל ההנחות והדיבורים? אתם עושים טעות, זה ידוע שאתה צריך להיות נחמד אבך יש מנהלים שישיר אומרים ביי ומנתקים אותך. לא. אני לא מדבר על הנחה קבועה אלא הנחה של חודש מסוים, דבר על לב הלקוח. למד אותו. שכנע אותו ועשה מה שהוא אהוב. אם אתם חושבים שאני טועה ושצריך להיות נוקשה אם הלקוח, תחשבו מה שבא לכם. אני חושב שככה צריך לנהוג.
בקרוב מאוד הפתיחה הגדולה.