|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
חברות פיתוח אתרים, חברות אחסון אתרים, רשמי דומיינים, היכונו
משרד התמ''ת יצא בתוכנית "עסקים בישראל צומחים ברשת".
הדבר הזה הולך לתפוס את כולנו עם המכנסיים למטה. הם מציעים אחסון + דומיין + 200 שקלים לפרסום באדווורדס + 120 כרטיסי ביקור + מערכת CMS בחינם. נתחיל מזה שכמות הדומיינים הפנויה הולכת להצטמצם מהר מאוד. אני הרגע נרשמתי וקיבלתי דומיין. מכיוון שהם מציעים גם COMים אז זה יכול לגרום לבעיות עם האיגוד העולמי. חברות פיתוח האתרים יכולות עכשיו לכוון רק לפלח השוק העליון של האתרים, פלח השוק המצומצם ביותר. כמות האנשים שזקוקים לאתרי HIGH-END לא השתנתה, אבל כמות החברות שמתחרות על פלח השוק הזה גדלה בהרבה. אני תוהה למה משרד התמ''ת החליט לחסוך לכמה עסקים 500 שקל ולהרוס להרבה יותר עסקים את הפרנסה היחידה. |
![]() |
![]() |
# 2 |
מנהל ראשי
|
מפתיע שרק עכשיו נפתח אשכול בנושא, אבל הוא בהחלט מבורך.
לא בטוח שיש לכולם ממה להתרגש. בטווח הקצר - הם מאיימים בעיקר על Livecity כי תחום העיסוק שלהם חופף. בטווח הארוך? יעשה רק טוב לכולם.. הרבה יותר אנשים / עסקים יכנסו לתחום האינטרנט וכולנו נוכל לקבל יותר עבודה. |
![]() |
![]() |
# 3 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
הרבה מהלקוחות שלי הם הדיוטים, שיש להם חנות והם רוצים להכנס לרשת. הם לא יודעים מה זה XHTML ומה זה וורדפרס, וחלקם אפילו לא צריכים CMS ולא יודעים לתפעל מערכת כזאת (!). למעשה, כמעט כל הלקוחות שלי הם כאלו. האם לדעתך אותם לקוחות יעדיפו ללכת עם התוכנית הממשלתית והחינמית, או עם החברה העסקית שדורשת כסף על שירותיה ? |
|
![]() |
![]() |
# 4 | |
חבר על
|
ציטוט:
זה עושה רק טוב. ויצור תחרות ויותר מודעות לעסקים הקטנים / בינונים
![]() |
![]() |
# 5 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
עוד שנה, שהאתר כבר לא יהיה חינם, חלק יעזבו ויחפשו מישהו שיתחזק להם את האתר. אחרי הכל, על האתר שבעל העסק הקים ותחזק במשך שנה, הוא כבר לא יוותר. וכמו שכבר נאמר, מתמקד על נישה מאוד קטנה של עסקים. לפרילאנסרים שעושים עבודה טובה ואיכותית עדיין יש ויהיה שפע של עבודה. ולאלה שכל מה שהם עושים זה למכור וורדפרס ללקוחות בכמה אלפי שקלים, אולי מגיע להם.. |
|
![]() |
![]() |
# 6 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ובעניין וורדפרס ושאר מערכות הCMS הפתוחות, הן מצליחות לעשות יותר מרוב המערכות שחברות מפתחות ללקוחות. אני עצמי עובד איתה לעיתים ואין שום בעיה איתה. |
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
אכן בעייתי שלא היה פה מכרז מסודר ויש רושם שלילי במקצת. אבל כמו שאמרתי וכמו שכבר נאמר ע"י אחרים, המהלך הזה רק יגדיל את שוק שירותי האינטרנט הישראלי. כך שכל מי שעוסק באפיון UX, עיצוב אתרים, כתיבת קוד, אחסון אתרים וניהול שרתים, מכירת דומיינים וכו', רק ירוויח מהמהלך הזה. |
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
נערך מכרז מתחת לראדר, והמחטף נגמר במהרה. ייתכן שהתכנית דווקא תועיל למפתחי האתרים, וייתכן שלא. אני אישית מאמין שאם תהיה תועלת, היא תהיה מינורית, ואילו הפגיעה הפוטנציאלית חמורה הרבה יותר. |
|
![]() |
![]() |
# 9 |
מנהל ראשי
|
תלוי בלקוח,
צריך לזכור שבדיוק כמו Livecity - השירות מתאים לחלק מהאנשים ולחלק אחר לא. לקוחות שכל מה שמעניין אותם זה החינם כבר היום לא היו בסקאלה שלך. נכון, הכותרות "משרד התמ"ת", "גוגל" ו-"חינם" אכן יוצרות תחרות לא הוגנת. אבל אנשים תמיד מסתכלים על "מה יהיה אחרי החינם" ומעבר לזה - אני לא בטוח לגבי המערכת שבונה בשבילך את האתר.. אני יודע שהיא ידידותית ופשוטה, אבל אתה עדין צריך להקים את האתר מתוך מאגר תבניות קיימות, לא לכולם זה יתאים.. ולטווח הרחוק, זה מכניס יותר אנשים לתחום. מסכים איתך לגבי אי התקינות של גוף ממשלתי שחובר לגופים פרטיים מבלי לערוך מכרז כלשהו.. למראית עין.. זה לא נראה טוב. |
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר בקהילה
|
שלום לכולם,
אני כבר מזמן הגבתי לעניין הזה, רק שזה נעשה ישירות אל הממונה על ההגבלים העסקיים. לא רציתי לתת לזה במה באינטרנט (נניח, ללכת ולפתוח קבוצה ב-FACEBOOK נגד העניין), כי לדעתי זה רק יזיק לנו (בעלי העסקים הנפגעים כביכול). דרך הפעולה שנקטנו כרגע היא פניה ישירה אל הממונה אל ההגבלים העסקיים במטרה לנסות ולרסן את הקמפיין הזה. פשוט נסחו מכתב היוצא נגד העניין, ושילחו להם למייל - lishka at aa.gov.il הם אמנם עונים לכל פניה, רק שזה COPY PASTE לאיזה מכתב שיועץ משפטי ניסח להם. אולי אם יציפו אותם בפניות, הם יזיזו משהו. שוב, לדעתי אסור לתת לזה במה ציבורת מעבר לפירסום שיש לזה כרגע כי סה"כ רוב הציבור נהנה מזה והיחידים שנפגעים הם נותני השירות. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|