![]() |
חברות פיתוח אתרים, חברות אחסון אתרים, רשמי דומיינים, היכונו
משרד התמ''ת יצא בתוכנית "עסקים בישראל צומחים ברשת".
הדבר הזה הולך לתפוס את כולנו עם המכנסיים למטה. הם מציעים אחסון + דומיין + 200 שקלים לפרסום באדווורדס + 120 כרטיסי ביקור + מערכת CMS בחינם. נתחיל מזה שכמות הדומיינים הפנויה הולכת להצטמצם מהר מאוד. אני הרגע נרשמתי וקיבלתי דומיין. מכיוון שהם מציעים גם COMים אז זה יכול לגרום לבעיות עם האיגוד העולמי. חברות פיתוח האתרים יכולות עכשיו לכוון רק לפלח השוק העליון של האתרים, פלח השוק המצומצם ביותר. כמות האנשים שזקוקים לאתרי HIGH-END לא השתנתה, אבל כמות החברות שמתחרות על פלח השוק הזה גדלה בהרבה. אני תוהה למה משרד התמ''ת החליט לחסוך לכמה עסקים 500 שקל ולהרוס להרבה יותר עסקים את הפרנסה היחידה. |
מפתיע שרק עכשיו נפתח אשכול בנושא, אבל הוא בהחלט מבורך.
לא בטוח שיש לכולם ממה להתרגש. בטווח הקצר - הם מאיימים בעיקר על Livecity כי תחום העיסוק שלהם חופף. בטווח הארוך? יעשה רק טוב לכולם.. הרבה יותר אנשים / עסקים יכנסו לתחום האינטרנט וכולנו נוכל לקבל יותר עבודה. |
ציטוט:
הרבה מהלקוחות שלי הם הדיוטים, שיש להם חנות והם רוצים להכנס לרשת. הם לא יודעים מה זה XHTML ומה זה וורדפרס, וחלקם אפילו לא צריכים CMS ולא יודעים לתפעל מערכת כזאת (!). למעשה, כמעט כל הלקוחות שלי הם כאלו. האם לדעתך אותם לקוחות יעדיפו ללכת עם התוכנית הממשלתית והחינמית, או עם החברה העסקית שדורשת כסף על שירותיה ? |
תלוי בלקוח,
צריך לזכור שבדיוק כמו Livecity - השירות מתאים לחלק מהאנשים ולחלק אחר לא. לקוחות שכל מה שמעניין אותם זה החינם כבר היום לא היו בסקאלה שלך. נכון, הכותרות "משרד התמ"ת", "גוגל" ו-"חינם" אכן יוצרות תחרות לא הוגנת. אבל אנשים תמיד מסתכלים על "מה יהיה אחרי החינם" ומעבר לזה - אני לא בטוח לגבי המערכת שבונה בשבילך את האתר.. אני יודע שהיא ידידותית ופשוטה, אבל אתה עדין צריך להקים את האתר מתוך מאגר תבניות קיימות, לא לכולם זה יתאים.. ולטווח הרחוק, זה מכניס יותר אנשים לתחום. מסכים איתך לגבי אי התקינות של גוף ממשלתי שחובר לגופים פרטיים מבלי לערוך מכרז כלשהו.. למראית עין.. זה לא נראה טוב. |
שלום לכולם,
אני כבר מזמן הגבתי לעניין הזה, רק שזה נעשה ישירות אל הממונה על ההגבלים העסקיים. לא רציתי לתת לזה במה באינטרנט (נניח, ללכת ולפתוח קבוצה ב-FACEBOOK נגד העניין), כי לדעתי זה רק יזיק לנו (בעלי העסקים הנפגעים כביכול). דרך הפעולה שנקטנו כרגע היא פניה ישירה אל הממונה אל ההגבלים העסקיים במטרה לנסות ולרסן את הקמפיין הזה. פשוט נסחו מכתב היוצא נגד העניין, ושילחו להם למייל - lishka at aa.gov.il הם אמנם עונים לכל פניה, רק שזה COPY PASTE לאיזה מכתב שיועץ משפטי ניסח להם. אולי אם יציפו אותם בפניות, הם יזיזו משהו. שוב, לדעתי אסור לתת לזה במה ציבורת מעבר לפירסום שיש לזה כרגע כי סה"כ רוב הציבור נהנה מזה והיחידים שנפגעים הם נותני השירות. |
אכן יש פה בעייתיות שהממשל תומך בזה. וזה מכעיס.
זה פשוט פוגע בכולם, החל ממאחסני אתרים, מעצבים, מתכנתים, מקדמים ועוד. כי לקוח שיקבל כפית של זהב (לדעתו) בחינם לא ירצה לשלם על כלום. ויהיה לו קשה לשנות את התפיסה הזו. אבל בסופו של דבר מדובר בתחרות עם LIVECITY ודומיו. אבל עדיין זה מכעיס |
זה מוות לפרילאנסרים
|
ציטוט:
למה הגוף הזה ששואב כלכך הרבה כסף נכנס לתחום הזה ? וכמה הם לוקחים עבור כל " אתר " ? נודניקים ! |
ציטוט:
זה עושה רק טוב. ויצור תחרות ויותר מודעות לעסקים הקטנים / בינונים |
הדבר היחידי ששונה כרגע הוא גודל הפרסום שהדבר הזה יצר.
להזכיר לכם שיש כבר כמה שנים כמה חברות שעושים את זה בארץ REST שחצי מהמסעדות בארץ עושים מעשה טיפשי ובונים אתר דרכם. כנ"ל לגבי דפי זהב שבמשך תקופה אלפי אתרים מכוערים ברמה נמוכה נבנו דרכם עד שאנשים הבינו את הטעות הגדולה שהם עשו. יש כמובן את WIX שיושבים בנמל תל אביב ויוצרים הרבה אתרים אבל הם כבר ברמה הבנלאומית. אז בגדול אין ממה לפחד פרילנסר ברמה יכול עדיין להשיג עבודה. אבל זה הורג את הפרילנסרים שהרמה שלהם נמוכה והיא פחות או יותר ברמה של אתר חינמי. בגדול תחרות זה דבר שעוזר לכולם אבל מהר מאוד אני לפחות מאמין שיברחו משם כמו שברחו מדפי זהב וREST. |
כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 22:34. |
מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ