![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
עתודה אקדמאית
קיבלתי זימון אתמול לעתודה אקדמאית במסגרת השירות הצבאי..
הבנתי שהתהליך הוא שאני עושה תואר ראשון בזמן הצבא, ואז חותם קבע. בנוסף, ראיתי שאני יכול בזמן הקבע לעשות גם תואר שני (על חשבון הצבא), ושהמשכורת בקבע גבוהה. רציתי לדעת.. זה איכותי? מובחר? כמה זמן חותמים קבע? מתי אני מסיים את הכל?
# 2 |
חבר בקהילה
|
גם אני רציתי , חיפשתי בגוגל ועבר לי.
# 3 |
חבר על
|
יש לי חבר שעשה עתודה וחתם לקבע, ויש לו משכורת ממש נחמדה לאחד שסיים צבא.. הוא עשה כמו שאמרת תואר על חשבון הצבא ותוך כדי עבודה במה שהוא עשה בו את התואר בצבא הוא המשיך לתואר שני. הוא גם נשוי אז זה העלה לו את המשכורת בעוד כמה עשרות אחוזים..
וכמובן שתעודה זה איכותי, זה מוציא אותך עם תואר אחד מינימום וניסיון לשוק הפתוח, מה שקשה להשיג סתם ככה כי כולם רוצים שתבוא אליהם כבר עם ניסיון והצבא בוחר את הטובים שיודע שלא צריך ניסיון - הוא מכשיר אותם לעבודה הזו. ויש כל מיני מסלולים לקבע.. כמובן שיש את ה-3 שנות חובה ואז או שנתיים או שלוש או ארבע.. תלוי בכל מיני דברים שאת זה אני לא יכול להגיד לך |
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר בקהילה
|
ראשית, יש לציין שממש לא קל, בלשון המעטה, להתקבל לעתודה. עליך לעשות פסיכומטרי ולקבל בו מעל 600-650 לפחות ולהיות בעל ציונים גבוהים בבגרויות.
במידה והתקבלת, תעשה חשבון נפש לפני שאתה חותם. אתה הולך להיות כבול לצבא ב-10 שנים הקרובות. בנוסף, במהלך התואר, עליך לשמור על ממוצע ציונים גבוה (85+) אחרת הצבא ינשל אותך ותגויס כרגיל וברוב המקרים ללא קשר לנושא אותו למדת. חשוב להבהיר, רוב הסיכויים שתשובץ בצבא בתחום אותו למדת, אך קרו מקרים מעולם. שום דבר לא מובטח לך. תעשה חושבין לפני שאתה נכנס למסלול התובעני הזה, ובהצלחה!
# 5 |
חבר מתקדם
|
יכול להיות שאני אנסה להתקבל, ואז בסוף שנה הבאה (לקראת הגיוס) הציונים שלי ירדו, והצבא ינשל אותי ואני יידפק באיזה תפקיד מסריח?
# 6 |
חבר על
|
ההודעה הבהירה לי גם כמה דברים, אבל את החלק הזה לא הבנתי חח..
|
![]() |
![]() |
# 8 |
Winner
|
לדעתי הוא התכוון שכאשר אתה יוצא מהעתודה באמצע אז רוב הסיכויים תגיע למקום שלא קשור למה שלמדת.
אבל כאשר אתה מסיים את העתודה אתה כנראה תגיע למקום שקשור למה שלמדת.
# 9 |
חבר על
|
ידידי הנכבד, מחר (יום חמישי) יש הרצאות בנושא עתודה באוניברסיטת תל אביב..
|
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר מתקדם
|
שכן אני יודע..
זה סיפור בשבילי להגיע, לכן אני מתלבט אם יש טעם בכלל... בגדול קיבלתי דעה שעתודה זה לאנשים שלא חושבים שהם יכולים להיות עצמאיים, שזה יתפוס לי עכשיו 10 שנים מהחיים, שאני לא משרת כמו כולם... מצד שני אני יוצא בגיל צעיר עם לימודים אקדמאיים, משכורת נאה (בקבע)...
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|