הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 29-10-09, 23:22   # 1
dabi
חבר וותיק

מיני פרופיל

dabi לא מחובר  

מתזמן המשימות או משהו יעיל יותר??

יש לי 1000 משתמשים במערכת וכל אחד אני רוצה לשלוח לו כל יום בשעה שהוא נירשם מייל איך אני יכול לעשות את זה?
להפעיל את הפונקציה לפי המשתמש בידיוק בשעה הזאת ?יוסיף ל DA איכשהו משימה במתזמן המשימות לפי השעה?
זה יעיל? או שיש משהו יותר טוב

תודה רבה
  Reply With Quote
ישן 30-10-09, 00:25   # 2
Hanan
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

Hanan לא מחובר  

לא צריך בדיוק בשעה שהוא נרשם כי זה אומר שאתה צריך להריץ CRON כל דקה או אם אתה ממש מתכוון על השניה, אז כל שניה.. זה סתם יכביד כשיהיה לך כמות משתמשים גדולה.
אני הייתי עושה (פעם ביום) אבל אם אתה רוצה בשעה שהוא נרשם, תעשה שה CRON ירוץ אחת לשעה.

כשמשתמש נרשם לאתר זה ישמור בדטה בייס את השעה (רק את השעה) שהוא נרשם ואז בסקריפט אתה פשוט מריץ חיפוש על המשתמשים בשעה הנוכחית וזהו.

אם אתה רוצה לדאוג שלמשתמש לא ישלח פעמיים אימייל, ברגע שאתה שולח מייל תזין את התאריך שליחה לדאטה בייס ותבצע גם בדיקה בשליחה, האם התאריך הזה קטן מהתאריך של היום... אם כן, תשלח את המייל, אם לא, כבר שלחת תמשיך הלאה.

בהצלחה!

בניית אתרים - Wise Group Media LTD
  Reply With Quote
ישן 30-10-09, 00:40   # 3
dabi
חבר וותיק

מיני פרופיל

dabi לא מחובר  

אהלן חנן ותודה
לגבי התגובה שלך
הרעיון של האימייל זה סתם דוגמא למשהו שאני רוצה ליצור
אבל בכל זאת...אני מעוניין שיהיה בזמן מדוייק אם לא בשניה אז בדקה המדוייקת ....
זה מה שאני צריך...
חשבתי אולי לעשות ריענון לדף(תג מטה) כל דקה ואז לבדוק ב PHP ולהריץ את הפונקציב בהתאם... אבל זה נראה לי די מוזר
אשמח אם יש דרך אחרת
ובכלל...מה הכוונה עומס? אם אני יריץ את מתזמן המשימות כל דקה שיריץ קובץ שישלח אימייל בהתאם...למה זה יכביד?
בוא נגיד שאני יהיה יעיל ויצור 24 קבצים 24 טבלאות(שכל קובץ וטבלה מציינות שעה)
או 48 קבצים ו48 טבלאות(שכל קובץ/טבלה מציינות חצי שעה)
כל קובץ מריץ את הטבלה המתאימה לו לפי השעה וכשמשתמש נירשם הזמן של ההרשמה זה ניכנס לשעה שלו לטבלה המתאימה
וככה כשמתזמן המשימות יופעל כל דקה הוא יופעל על השעה המתאימה לו.... אז נגיד שיהיו לי הרבה משתמשים זה יצור עומס???
  Reply With Quote
ישן 30-10-09, 00:51   # 4
Hanan
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

Hanan לא מחובר  

בוא נגיד שיש לך 240 אלף משתמשים רשומים (ואני בכוונה לוקח מספרים קיצונים), חלקי 24 שעות זה אומר שכל שעה נשלחים בממוצע 24 אלף מיילים. זה יוצר עומסים על השרת דואר היוצא שלך ולא משנה מה תעשה, אף שרת לא יכול לשלוח 24 אלף מיילים תוך שניה. זה שהסקריפט רץ תוך שניה לא אומר שהשרת שולח תוך שניה 24 אלף מיילים.
וזה לא משנה אם תיצור 24 קבצים, 24 טבלאות זה לא חשוב ולא רלוונטי העומסים מתבטאים בשרת דואר היוצא המיילים יכנסו לרשימת Quote List וככה או ככה, זה לא ישלח על הדקה שהמשתמש נרשם. קח זאת בחשבון... אני לא יודע מה הסדר גודל שאנחנו מדברים, אבל אנחנו מדברים על סדר גודל של 1000 כמו שאמרת אז בוא נשדר על אותו גל... כשתגיע לכמות של מעל 50-80 אלף משתמשים ומעלה זה השלב שאנחנו מדברים על הצד של השרת יותר מאשר הקוד.

וזה גם לא יעזור לך שתריץ קובץ PHP אם ריענון כל דקה.. מה ההגיון? שתשאיר את המחשב 24 שעות פתוח?...

אני לא הולך לחזור על עצמי, תקרא את מה שרשמתי בפוסט הקודם...

Last edited by Hanan; 30-10-09 at 00:53..
  Reply With Quote
ישן 30-10-09, 01:02   # 5
dabi
חבר וותיק

מיני פרופיל

dabi לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Hanan צפה בהודעה
בוא נגיד שיש לך 240 אלף משתמשים רשומים (ואני בכוונה לוקח מספרים קיצונים), חלקי 24 שעות זה אומר שכל שעה נשלחים בממוצע 24 אלף מיילים. זה יוצר עומסים על השרת דואר היוצא שלך ולא משנה מה תעשה, אף שרת לא יכול לשלוח 24 אלף מיילים תוך שניה. זה שהסקריפט רץ תוך שניה לא אומר שהשרת שולח תוך שניה 24 אלף מיילים.
וזה לא משנה אם תיצור 24 קבצים, 24 טבלאות זה לא חשוב ולא רלוונטי העומסים מתבטאים בשרת דואר היוצא המיילים יכנסו לרשימת Quote List וככה או ככה, זה לא ישלח על הדקה שהמשתמש נרשם. קח זאת בחשבון... אני לא יודע מה הסדר גודל שאנחנו מדברים, אבל אנחנו מדברים על סדר גודל של 1000 כמו שאמרת אז בוא נשדר על אותו גל... כשתגיע לכמות של מעל 50-80 אלף משתמשים ומעלה זה השלב שאנחנו מדברים על הצד של השרת יותר מאשר הקוד.

וזה גם לא יעזור לך שתריץ קובץ PHP אם ריענון כל דקה.. מה ההגיון? שתשאיר את המחשב 24 שעות פתוח?...

אני לא הולך לחזור על עצמי, תקרא את מה שרשמתי בפוסט הקודם...
אוקי אז אני יכוון אותך יותר לכיוון שלי
כן אני מדבר על הסדר גודל הזה של המשתמשים(כמובן לא בהתחלה אבל שהאתר שלי יהיה מסוגל להכיל עשרות אלפים)
הפונקציה שאני מדבר עליה היא לא שליחת מייל. כי ברור לי ששרת מייל לא יחזיק שליחה של עשרות אלפי מיילים.

זה יותר בכיוון שבדקה מסויימת אתר מסויים צריך להיטען(אני חושב שאם אני עושה INCLUDE לאיזה אתר תחת האתר שלי נגיד ב IFRAM או לא משנה מה זה לא גוזל ממני משאבים והוא יטען רק בתנאי שאתה באתר עצמו
לדוגמא אתה נירשם לאתר שלי בשעה 20:58
ואתה משאיר את העמוד של האתר שלי פתוח,אני רוצה שכל יום בשעה 20:58 אתה תראה תחת האתר שלי (IFRAM) או משהו כזה את האתר של ONE לדוגמא, רק במידה ואתה תיהיה עם הדף פתוח בשעה הזאת!! לכן אולי יש אופציה לרעיון של הריענון כל X שניות אבל זה שיטה שאני מעדיף להימנע ממה מאוד,אלא יותר משהו כמו מתזמן המשימות
עכשיו כיוונתי אותך יותר לכיוון
אז אם זה כך להריץ קובץ שירוץ על שעה מסויימת נשמע הגיוני?
  Reply With Quote
ישן 30-10-09, 13:32   # 6
Hanan
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

Hanan לא מחובר  

לא זה לא נשמע... אם היית אומר מההתחלה הייתי פשוט אומר לך setTimeOut... פשוט מאוד ולא צריך לרענן כל שניה את העמוד. תריץ פונקציה כל דקה ב JS כאשר גולש נכנס לאתר, וברגע שאותה השעה שווה לשעה שהוא נרשם תפתח את זה באיזה IFRAME, POPUP, DIV מה שבא לך. פשוט מאוד.

Reply With Quote
ישן 30-10-09, 13:43   # 7
dabi
חבר וותיק

מיני פרופיל

dabi לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Hanan צפה בהודעה
לא זה לא נשמע... אם היית אומר מההתחלה הייתי פשוט אומר לך setTimeOut... פשוט מאוד ולא צריך לרענן כל שניה את העמוד. תריץ פונקציה כל דקה ב JS כאשר גולש נכנס לאתר, וברגע שאותה השעה שווה לשעה שהוא נרשם תפתח את זה באיזה IFRAME, POPUP, DIV מה שבא לך. פשוט מאוד.
לשלב בין JS ל PHP זה קל?
כי אני בודק את השעה שהוא נירשם דרך PHP
אז אתה אומר ב JS להריץ את הפונקציה setTimeOut כל דקה ולבדוק?
  Reply With Quote
ישן 30-10-09, 14:10   # 8
Hanan
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

Hanan לא מחובר  

נו מה הבעיה?.. זה הכיוון פחות או יותר על רגל אחת:
PHP קוד:
<?php
$getqq 
mysql_query("SELECT hour,min FROM ...");
$get mysql_fetch_assoc($getqq);
$html .= '<script type="text/javascript">
window.onload = function() {
    setTimeOut('
sumber()',1000);
    }
function snumber() {
    var d = new Date();
    if (d.getHours == \''
.$get[hour].'\' && d.getMinutes == \''.$get[min].'\') alert('1');
    setTimeOut('
sumber()',1000);
    }
</script>'
;
print 
$html;
?>

Last edited by Hanan; 30-10-09 at 14:17..
  Reply With Quote
ישן 30-10-09, 16:03   # 9
intercooler3819
חבר וותיק

מיני פרופיל

intercooler3819 לא מחובר  

כדי לשלוח יותר מיילים קודם כל תנטרל את הניתוק והחיבור של הSMTP ובכל חיבור תשלח את כל המיילים שאתה צריך
גם ככה אתה צריך לעשות פחות FORK-ING לפרוסס

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום