באתר שלי,
www.HPortal.co.il יש בממוצע 2 גיג'ה תעבורה כל יום. כפול 30 ימים בחודש זה יוצא 60 ג'יגה תעבורה בחודש, שזה המון.
ניסיתי להבין מה גורם לזה, ולבדוק אם זאת כמות הגולשים, וכנראה שלא. כי נגיד יש 1000 גולשים קבועים כל יום, ונגיד שהם מרעננים את הדף 3 פעמים, וגודל של דף ממוצע באתר שלי הוא 300KB. זה יוצא ג'יגה אחד. וגם כל זה בהגזמה פראית, כי הרי יש מטמון, בקיצור. כמות התעבורה מהגולשים הרגילים לא יכולה להגיע לכל כך הרבה. מה שגרם לי לחשוב שכנראה יש יותר מדי בוטים באתר.. חסמתי את השלושה ארבעה בוטים שמצאתי ושום דבר לא השתנה. אז עברתי לבדוק מנועי חיפוש וזה מה שגיליתי. גוגל, ויאהו, (אחראי שהאטתי את גוגל!) מרעננים כל דקה את האתר. זאת אומרת עוברים בין הדפים.. כל דקה דף אחר. לפי חישוב פשוט זה יוצא בערך 1500 ריענונים לכל אחד מהם, כל יום. נגיד 3000 ביחד, זה יוצא 90 אלף ריענונים כל חודש. שזה לא כל כך הרבה, אם העכבישים של גוגל ויאהו משתמשים במטמון, אבל אם לא - זה הרבה, הרבה מאוד. וזה עוד בלי להכליל את העכביש של מיקרוסופט (MSN + BING)...
בקיצור, מישהו התנסה בכל זה? יודע משהו על הנושא ועל איך לצמצם את התעבורה למינימום?