|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
משתמש - היכל התהילה
|
![]() פלפלים הם כל הכלול בסוג (לועזית: גנוס) Capsicum. בתוך הסוג ישנם מינים רבים ומגוונים, כאשר חלקם מבוית וחלקם לא. מקורו של הסוג נאמר מיבשות אמריקה מהדרום ועד למרכז. הפלפלים אשר אנו מכירים ואוכלים כיום הם מינים אשר עברו ביות לאורך ההיסטוריה. מינים מבויתים כוללים את המין Capsicum annuum var. annuum המכיל בתוכו את החלפיניו, פלפלת ("גמבה") ומיני הפפריקה הנפוצים (ופלפלים רבים נוספים), Capsicum frutescens המכיל בתוכו את פלפלי הציפור למינם (African Birdseye - "סודניה") וכו'. מינים לא מבויתים לרוב מתאפיינים בפירות דמויי גרגרים קטנים אשר מטרתם להאכל על ידי ציפורים וכך למעשה להפיץ את הזרעים למרחקים. למרות שכל המינים המבויתים וחלק מאותם מינים אשר נחשבים כאלו שלא עברו ביות מכילים סט של 24 כרומוזומים, נאמר שהמינים הראשונים הכילו 26 כרומוזומים. אכן ישנה תת-קבוצת מינים לא מבויתים אשר מכילים סט של 26 כרומוזומים. נאמר שאלו אשר גם הם מפיקים פירות דמויי גרגרים, לא נועדו להאכל על ידי ציפורים, אלא על ידי עטלפים באיזורי הצמחיה אשר בהם גדלים. לכן חלקם מפיקים קפסאיצין בכמויות מזעריות אם בכלל. חלק מהמינים מופרדים בהבדלים הדקים ביותר, וישנם כאלו הנראים כצמח שונה לחלוטין. את הפרטים ניתן לקרוא בקישור מתחת.
מדריך המינים המלא (לחץ על מנת לקרוא) לקח לי קצת זמן למרכז ולאמת את הנתונים, אבל לדעתי התוצאה יצאה איכותית וידידותית לקורא. המסד הראשון מסוגו בעברית ולדעתי לא פחות טוב מהמקבילות הבין-לאומיות (בנוסף מרכז יותר מידע מכל מסד עצמאי אחר). קצת הייתי לחוץ בזמן, אז לא יצא לי לכתוב מאמרים נוספים (אני יודע שביקשתם מאמרים מסוימים, ולא שכחתי). אני מקווה שבסופ"ש הקרוב יצא לי לכתוב לפחות עוד מאמר שימושי אחד. בהחלט מידע מעניין (גם מילולית וגם חזותית). מקווה שתאהבו. ![]() |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר על
|
חיכיתי לו...
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
לא קראתי הכל חח,
אבל אני יכול להגיד שזה כתוב מאוד יפה ![]() כל הכבוד על ההשקעה ![]() |
![]() |
![]() |
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
חבר'ה, לא צריך להתלהב יותר מדי...
![]() זה לא משהו שקוראים סתם כי משעמם, אלא יותר מסד נתונים שפונים אליו ע"מ לבדוק נתונים מסוימים או ע"מ להרחיב את הידע הקיים. |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר על
|
נכתב ע"י? כתיבה מעולה.
האמת שאני דווקא מתעניין בזה, אני אקרא לעומק יותר מאוחר..
# 6 |
משתמש - היכל התהילה
|
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|