הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 10-01-09, 17:27   # 1
vadimg88
חבר מתקדם

מיני פרופיל

vadimg88 לא מחובר  

מידע לגבי הבחינה של ZEND

אני מקבל המון הודעות פרטיות בנוגע לזה וחשבתי שיהיה פשוט יפתח נושא עם כמה פרטים בנוגע למבחן כמו איפה, כמה זה עולה, מה יש שם בידיוק וכו. בתקווה שלאנשים שרוצים לגשת ויש שאלות יוכלו ואני אוכל לענות להם במה שאוכל.

המבחן של ZEND מהווה תעודה שאתה מוסמך מטעם ZEND . זה לא משהו מחייב ועובדה שרק 80 מתוך אלפים בארץ עברו (נגשו) למבחן. בניהם אני.

את המבחן עשיתי בשבוע האחרון (5 לינואר) בתל-אביב בתחנה המרכזית החדשה בחברת SPECTER LTD שעוסקת בעצם בשירות של מבחנים לכל מיני תעודות ולכל החברות כמו MICROSOFT ADOBE ZEND ואחרים.

המחבן עולה 125$ רק על זה שאתה נגש לבחינה. ישנם כמובן עזרים נוספים שכדי לקנות או לפחות לבדוק. אני למשל בנוסף לבחינה קניתי גם 10 מבחני דמה שבעצם עוזרים לתת לך קצת רקע מה יהיה במבחן מבחינת השאלות הקושי וכדומה. זה גם נותן לך אפשרות לבדוק איפה אתה עומד בידע.
המבחן מגיע ביחידה שעולה $10 או בחבילה של 10 שעולה $22 שכמובן הרבה יותר שווה.

בנוסף למבחני דמה רכשתי את הספר למידה של ZEND שנקרא Zend PHP 5 Certification Study Guide הוא עולה בערך $30 אולי יותר (ללא משלוח)
הספר הוא בהחלט משהו שכדי לקרוא אם רוצים באמת להעשיר את הידע ולדעת דברים חדשים בנוגע לשפה. הספר מאוד הכרחי למי שלא בקיע ב PHP 5 וכל הדברים החדשים שנוספו.

תוכלו למצוא את הדברים לרכישה בקישור הבא:
http://www.zend.com/en/store/php-certification/

בנוסף למידע נוסף מאתר ZEND.

בנוסף לספר המצויין מעלה כמובן שקראתי הרבה ספרים אחרים ביניהם:

PHP 5 Power Programming
PHP|Architect's Guide to PHP Design Patterns
PHP Cookbook

ואחרים, אבל הארבע למעלה הם הרלוונטים לגבי המבחן. זה לא מחייב לקרוא אותם אבל זה די הכרחי אם רוצים להיות בטוחים שתעברו.

את הבחינה ניתן לבצע בכמה מקומות ביום שתרצו לגשת ותרכשו את הבחינה תוכלו לגשת לחברת הבחינות שעובדת עם ZEND
http://www.zend.com/en/services/cert...on/pearson-vue

שם תרשמו עם שם חדש ואז תצרכו לבחור את הבחינה שאתם עושים את המקום ישנם כמה מקומות בארץ שאפשר כמו בתל אביב בחברת NESS, גון ברייס, SPECTER ועוד.
ניתן גם לרכוש את זה ישירות שם ולא ב ZEND או לרכוש ב ZEND ואז בהזמנה של הבחינה רושמים את המספר של הבחינה שרכשתם.

בעיקרון את הבחינה עשיתי אומנם השבוע הזה אבל זה משהו שרציתי לעשות כבר בשנה האחרונה לפני כמה חודשים התחלתי להתכונן ועברתי בבחינה הראשונה.

איך אתם יודעים שאתם מוכנים לבחינה? דרך טובה להיות בטוחים בעצמכם. דבר חשוב לא פחות זה ניסיון. ללא ניסיון אין הרבה סיכוי שתעברו כי השאלות שם הם שאלות שבעצם מתכנת מנוסה ידע לעומת מתכנת חדש שלא. זה דברים שאתה פשוט נתקל בהם ביום יום בעבודה מאחר ואני עושה את זה בתור פרנסה אז אני יום יום לומד דברים חדשים ונתקל בדברים חדשים. דבר שני כמובן המבחנים הדמה אכן עוזרים אבל עדיין צריך ניסיון וכמובן לקרוא הרבה לא רק ספרים, אלה בלוגים של המפתחים ואנשי מפתח אחרים בתחום.

אני ידעתי שאני מוכן ברגע שקבלתי את הציונים האלה בבחינות הדמה ב ZEND:

וכמובן אחרי שסיימתי לקרוא את כל הספרים . נגשתי ועברתי. עכשיו אני בדרכי ל MYSQL Associate certification שתתן לי תעודת מהנדס מסדי נתונים. נראה מה יהיה בהמשך אחרי התעודה הזאת אולי נלמד RUBY .

אני מקווה שכיסיתי פה את מרבית השאלות ששאלו אותי בהודעות הפרטיות אם למשהו יש שאלה כלשהי אני אשמח לענות.

* אם משהו שואל למה זה טוב? דבר ראשון זה מוסיף במשכורת מאחר וזה תעודה לכל דבר. דבר שני להיות בין ה 80 היחידים בארץ מבין כל המתכנתים שאכן עברו את זה...תודו זה נותן הרגשה טובה יותר. דבר שלישי זה תמיד טוב לראות עד כמה רחוק אפשר להגיע. עוד דבר לא פחות חשוב זה שבדרך כלל מעסיקים רוצים משהו עם ניסיון לכן אם יש משהו עם תואר ראשון במדעי המחשב ללא ניסיון ואחד ללא תואר עם 3 שנים ניסיון לדוגמא אז ברוב המקרים אם לא בכולם המעסיק יקח את זה עם הניסיון. אל תחשבו שתקבלו את התעודה יקבלו אותכם בכל מקום חשוב מאוד הניסיון.

ואדים.
  Reply With Quote
ישן 10-01-09, 17:32   # 2
intercooler3819
חבר וותיק

מיני פרופיל

intercooler3819 לא מחובר  

אם זה היה עקרוני הייתי הולך לעשות..
אבל בארץ זה לא כ'כ עקרוני
בחו'ל זה באמת משפיע ויכול להטות דברים בקלות..
ישן 10-01-09, 17:34   # 3
Shon12
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Shon12 לא מחובר  

אפשר דוגמאות לשאלות?
ותודה רבה על ההסבר, זה באמת עזר לי להבין יותר, אולי בעתיד אני אלך לעשות.
ישן 10-01-09, 17:49   # 4
vadimg88
חבר מתקדם

מיני פרופיל

vadimg88 לא מחובר  

זה תלוי איך אתה מסתכל על זה. לדעתי זה חשוב שבנאדם יהיה לו איזשהי הסמכה ותעודה במה שהוא עושה. יכול להיות שרק אני אבל לי זה דווקא נתן הרגשה יותר טובה כשעברתי את הבחינה. ואין הרבה הבדל בין חול לכאן בשניהם אתה מוערך על פי הידע והניסיון שלך.

שון אחד הדברים שצריך לזכור זה שכל בחינה היא שונה מה שבטוח שמה שהיה לי לא יהיה לך. אבל הנה כמה שאלות מהבחינה:

What three special methods can be used to perform special logic in the event a
particular accessed method or member variable is not found?
תשובה:
ציטוט:

__get($name)
__set($set, $val)

__call($method, $args)
____ and ___ are called when accessing or assigning an undefined object property, while ___ is executed when calling a non-existent method of a class.

תשובה:
ציטוט:
__get() and __set() are called when accessing or assigning an undefined object property, while __call() is executed when calling a non-existent method of a class.
*Name three new extensions in PHP 5
תשובה:
ציטוט:
SimpleXML,PDO, tidy, MySQLi, sqlite, soap
*The method used to create a new node to be added into an XML document using DOM is the ________ method

תשובה:

ציטוט:
DOMDocument->createElement()

* The _____ function is used to convert an array into a string, maintaining your ability to return the string into an array

תשובה:

ציטוט:
implode()
  Reply With Quote
ישן 10-01-09, 20:14   # 5
vadimg88
חבר מתקדם

מיני פרופיל

vadimg88 לא מחובר  

המבחן עצמו הוא באנגלית נכון?
המבחן באנגלית כן. אין מבחן בעברית.

והאם אפשר לעשות את זה כמו שאמרת באזור התחנה מרכזית את המבחן?
כן כמובן צריך קודם כל להרשם ל ZEND לקנות את הבחינה עצמה לאחר מכן להרשם לאתר שמספק את הבחינות ולקבוע "פגישה" שזה בעצם מועד הבחינה תוכלו לבחור באיזה מקום תרצו לעשות את הבחינה מרשימה של מקומות שמציעים את האפשרות הזאת בארץ.

נרשמים דרך האתר או שאפשר ללכת אליהם?
חייב לרכוש את הבחינה עצמה באתר של ZEND או לחלופין באתר שמספק את הבחינות הרשום גם הוא מעלה. רק לאחר שרכשתם את הבחינה תוכלו לקבוע מועד בחינה.
  Reply With Quote
ישן 12-01-09, 21:30   # 6
DanielS
הוסטסניון

מיני פרופיל

DanielS לא מחובר  

יש הגבלת גיל לגשת לבחינה?

Reply With Quote
ישן 12-01-09, 21:33   # 7
vadimg88
חבר מתקדם

מיני פרופיל

vadimg88 לא מחובר  

לא שידוע לי עליה. אני בן 20 (21 סוף החודש הזה) וניגשתי ללא שום בעיה. אני חושב אבל שעדיף להיות לפחות בן 18 כדי לגשת. וכמובן להיות בטוח בעצמך. כפי שנראה השאלות שנשאלות שם הם לא פשוטות ואת האמת השאלון שלי היה הרבה יותר קשה ממה שציפיתי וממה שהיה במבחני הדמה. לכן באמת כדי להתכונן טוב למבחן. אני החלטתי לעשות את הבחינה בשנה שעברה ומאז למדתי קראתי המון, עבדתי רק עם PHP 5 ניסיתי לעבוד עם כמה שיותר טכנולוגיות חדשות וכמובן הרבה הרבה שאילת שאלות באתרי תמיכה. אבל אני יכול להגיד בוודאות שאת רוב החומר למדתי מהספרים ומבחני הדמה נתנו לי עוד קצת ניסיון מעשי.
  Reply With Quote
ישן 12-01-09, 22:56   # 8
intercooler3819
חבר וותיק

מיני פרופיל

intercooler3819 לא מחובר  

תראה אני עדיין חושב ויש עוד הרבה שחושבים כמוני (ראה הודעות אחרונות בPHP-GENERAL) שהסרטיפיקט הזה, כמו כל סרטיפיקט אחר, מוכיח בסה"כ שאתה יודע ללמוד והצלחת לבצע אימפלמנטציה של החומר בבחינה, לא יותר

בכל מקרה בנוגע לגיל - אני מניח ש18?
ישן 13-01-09, 09:15   # 9
vadimg88
חבר מתקדם

מיני פרופיל

vadimg88 לא מחובר  

לא ממש לא. לפחות לא משהו שאני מסכים איתו. התעודה הזאת נותנת לך כמה דברים:

דבר ראשון והכי חשוב (לדעתי) הוכחה לעצמך שאתה יכול. ללכת לעשות מבחן (שזה בעצם מבחן הנדסה) ולהצליח בו זה כבר נותן לך בטחון עצמי ובטחון במה שאתה עושה. בין אם זה תעודת מהנדס או תואר הישג זה הישג.

דבר שני ולא פחות חושב זה הסטטוס שלך מרגע שעברת. אם תקח את סך הכל המתכנתים בארץ (לצורך הדוגמא שעובדים עם PHP) ותסתכל בכמות מביניהם שבעצם נגשו ועברו את המבחן אז תראה שאתה בין עשרות של מתכנתים בלבד בארץ שבעצם יש להם את התואר הזה. (שדרך אגב מרבית אלה עם התואר בארץ עובדים ב ZEND) זה כבר נותן לך יתרון לעומת השאר.

דבר שלישי זה הוכחה אני בטוח שמעסיק שמחפש אחר מתכנת PHP יחפש שני דברים דבר ראשון והכי חשוב זה הניסיון שלו אז אם יש שני מתכנתים עם אותו פרק זמן ניסיון ואחד מהם הוא מהנדס ZEND שעבר את הבחינה אני די בטוח ב 99% שזה עם התעודה יקבל את העבודה. הרי בסופו של דבר מעסיק מחפש אחר משהו שיכול לבצע את העבודה בכמה שפחות זמן וכמה שיותר טוב. לא חשוב לו אם הוא מהדנס, עם תואר שני או דוקטורט. הוא רוצה שהעבודה תתבצע בצורה הטובה ביותר והמהירה ביותר. מי שיעשה את זה הכי טוב ומהר יקבל את העבודה.

כמובן שזה תעודה לכל דבר ולרשום את זה בקורות חיים ביחד עם הניסיון התעסוקתי יכול רק להועיל לך. שלא לדבר על זה שאתה כמובן יכול לבקש שכר גבוה יותר.
אז אם תשאל אותי אם זה שווה את זה, כן. דווקא מאוד שווה לעשות את זה. לפחות ככה אני חושב, כי כמו שאמרתי זה נותן כמה דברים שעוזרים לך להוכיח לעצמך ולאחרים את מה שאתה יכול לעשות.

ואני לא חושב שיש הגבלת גיל אבל אני באמת חושב שמתכנתים מתחת לגיל 18 לא צריכים לגשת, הם לא בשלים עדיין ואני בטוח שאין להם את מספיק הניסיון כדי לגשת לבחינה. כי בו נגיד ככה כמה שלא למדתי היו שאלות שפשוט לא ידעתי ממה שקראתי ולמדתי (ולמדתי במשך תקופה ארוכה לבחינה) וכל מה שהיה שלא למדתי עליו פשוט היה לענות מתוך מה שאני יודע מניסיון. היו הרבה שאלות על הגדרות שונות ב PHP.INI שאת זה באמת לא ממש עברתי עליהם אבל לפי ההיגיון הלכתי ואני חושב שהתוצאות משתקפות.

ואדים.
  Reply With Quote
ישן 13-01-09, 19:06   # 10
intercooler3819
חבר וותיק

מיני פרופיל

intercooler3819 לא מחובר  

לא חשוב לו אם הוא מהדנס, עם תואר שני או דוקטורט.

סתרת את עצמך וחזק, מצד אחד אתה אומר שזה משפיע, מצד שני אתה אומר שלא משנה אם הוא מהנדס עם תואר שי או דוקטורט

וזה שיש 80 איש בארץ שעברו לא אומר שיותר מ100 ניגשו לבחינה..
לומר ש80 עברו לא אומר כלום אם אתה לא מזכיר מה הסה"כ שנכשלו/ניגשו לבחינה

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום