![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
שאלה בנושא חוקיות אתר
לדוגמא אני מקים אתר להורדת סרטים כמו IDOWN וכו'
עכשיו 3 שאלות ובבקשה רק מי שיודע שיענה 1)אם אני שם את הסרטים על השרת מה הסיכוי שבאמת מישהו יפנה אלי בנוגע להפרת זכויות יוצרים 2)אם אני לא שם את הסרטים על השרת אלא על שרת בחול וכו' האם האתר שלי נחשב כחוקי ולא יפנו אלי בנוגע להפרת זכויות יוצרים כי אני רק משתמש כאינדקס וכמו שמלא אתרי הורדות אומרים WNET LALA וכו' שהם רק אינדקס קישורים והקבצים לא על השרתים שלהם 3)באיזה מדינה זה חוקי שאני ישים את הסרטים להורדה על השרתים שלהם ולא יהיה שום בעיה(ואם אפשר קישורים לחברות איחסון בארצות האלה אבל רק אם אתם בטוחים שאין שום בעיה בלשים בשרתים שלהם סרטים להורדה) תודה לכולם |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר על
|
מממ הנושא הזה הוא בעיצומו של דיון משפטי, כרגע הנתבעות שדיברת עליהן עוד לא ניצלו מאשמה, אבל יש להן טענות שבעצם נשקלות, וזה כבר טוב.
כשהקבצים על השרת שלך - האתר לא חוקי ואסור לך לעשות את זה. כשהקבצים על שרת מרוחק, שלא שלך [שים לב, שרת לא שלך, אחסון לא שלך וכו' וכו'], האתר כביכול משמש כאינדקס, כלומר צריך שהאחסון לא יהיה רשום על שמך, אלא על תושב חוץ עדיף. או, לחלופין, האתר צריך להיות רשום על תושב חוץ שחוקי מדינת ישראל אינם תקפים לגביו. הגעתי לנושא ה"איפה" - תושב חוץ חשוב שיהיה ממדינה שזכויות היוצרים לא נשמרות בה או אין חוק ברור באותה מדינה בנושא זכויות יוצרים. מדינה שכזו היא הולנד. שים לב, הדוגמא שנתתי בנוגע לתושב חוץ, חייבת להיות גם מבחינתו חוקית, כלומר תושב החוץ שאתה מחפש הוא מישהו הולנדי בקיצור. תוכל גם לבחון חוקי מדינות מתפתחות (הודו, נגירה תאילנד וכו') לבדוק אם יש שם חוק בנוגע לזכויות יוצרים או לא, הבעיה היחידה שם היא הקישור לישראל שאני כמעט בטוח שלא יהיה מהיר באותה מידה כמו מאירופה לישראל. אני אישית לא ממליץ להכנס לתחום ההורדות הלא חוקיות אם אין לך את האמצעים לעמוד מול מתקפה קטנה של 15000-30000 ש"ח, לי אין אתר שמפר זכויות יוצרים לכן קח את הדברים בערבון מוגבל |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
אם לדוגמא אני מעלה את הסרטים להורדה לשרתים בחול כמו http://rapidshare.com/
והאתר שלי רק אינדקס של הקישורים זה חוקי ובסדר? לא יהיה לי עם זה שום בעיה? ובבקשה מישהו שיודע שיענה |
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר מתקדם
|
בתור המקים של IDOWN לשעבר
אני אומר לך שום דבר שתעשה לא יצור מצב שהאתר שלך יהיה חוקי הוא פשוט לא חוקי, תסתדר עם זה..
# 5 |
חבר וותיק
|
השאלה אם האתר שלי משתמש רק כאינדקס קישורים
שום קובץ לא חוקי נמצא על האתר עצמו האם זה גם לא חוקי? אפשרי לתבוע אותי על זה? |
![]() |
![]() |
# 6 |
דוגמן הבית השמן
תודה על תרומתך :) |
אפשר לתבוע ואם תהפוך להיות אתר גדול גם יתבעו.
# 7 |
חבר וותיק
|
מוזר
הרבה פורומים על מעל 100 אלף יחודיות ביום לא תבועים אותם אפילו אם לפי מה שאתם אומרים הם לא חוקים |
![]() |
![]() |
# 8 |
מנהל ראשי
|
באמת להתייעץ או.. מה בדיוק?
הנושא לא חוקי, נקודה. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|