![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
שאלה|מחלקות בPHP למה שימושי
רציתי לשמוע דעה מהמומחים פה ודוגמאות(בעיברית ולא בקוד)
למה מחלקות זה דבר שימושי בתיכנות PHP 2 דוגמאות ותאמרו בבקשה לכל 1 איך מחלקות היה משתלב שם יפה וטוב, תיכנות של: 1) מערכת משתמשים פשוטה 2)פורום איך בכל 1 צריך,אם בכלל צריך, מחלקות ודוגמא לאיזה מחלקה הייתי צריך לבנות שאם לא הייתי עושה אותה הקוד לא היה ברור/ארוך או מה שזה לא יהיה ובכללי למה זה עוזר אשמח לתגובות ודוגמאות(בעיברית ולא בקוד) תודה ולילה טוב |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
למשל בשתי המערכות אתה יכול להשתמש במחלקה של המסד, שזה מקצר את הקוד
ועושה אותו הרבה יותר נוח, במחלקה של הפורום אתה יכול לעשות מחלקה של משתמשים שמכילה למשל פונקצייה שמחזירה את הרשאות המשתמש וכו'. דוגמה למחלקה של המסד: >> החזרת שאילתא (mysql_query) >> החזרת המערך של השליפה (fetch_assoc) >> אבטחה של מחרוזת מסוימת מקווה שהבנת.. |
![]() |
![]() |
# 3 |
הוסטסניון
|
אני חושב שPHP5 והOOP שבה נועדו למודלריות וסידור הקוד.
כדי לתכנת בOOP צריך לחשוב בגדול ולא בקטן. תחשוב שאתה משתמש בפונקציה שיצרת בכל מיני מקרים, הרעיון במחלקה דומה רק יותר גדול, היא אוסף פונקציות עם קשר מסוים ביניהם(לא חובה) שאתה יכול להשתמש שוב ושוב. לגבי השאלה שלך, איך מחלקות משתלבות בפורום או מערכת משתמשים, זאת שאלה כללית מדי, פתח מערכת פורום חינמית ותראה. http://he.wikipedia.org/wiki/תכנות מונחה עצמים
# 4 |
חבר וותיק
|
שאנחנו בונים ב OOP ומשתמשים במחלקות אנחנו עושים את זה בעיקר בשביל:
- אירגון - הקוד יוצא מסודר יותר - חיסכנות בשורות => חיסכון במקום, באתרים גדולים זה בא בחשבון - שינוי עדיתי פשוט - לדוגמא, אני יקח את הרעיון של זה שמעלי, יש לנו מערכת משתמשים, ואנחנו בודקים את הרמה של המשתמש, אחרי 70% מהפיתוח חשבנו על דרך טובה יותר לבצע את זה ולכן במקום עכשיו לעבור בהמון מקומות אנחנו נשנה במקום אחת בפונקציה. - שימוש חוזר - אם בנית מחלקה טובה כמו מחלקה לניהול DB אז אתה תוכל להעתיק אותה מהאתר לאתר בקלות זה מה שעלה לי כרגע... באופן עקרוני זה דיי דומה ליתרונות של פונקציה רגילה אבל זה יעיל יותר ומאורגן יותר. |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
oop ב-php זה בולשיט....
אם כי זה יותר קריא ואפשר להבין את הקוד הרבה יותר מהר. אבל בשביל זה להשקיע פי 2-3 יותר זמן? תלוי במערכת.. תעשה את ההחלטות שלך.... בקשר למה שאמרו כאן שאתה יכול להשתמש בזה במערכות אחרות, אתה תמיד יכול לעבוד בתכנות מונחה פונקציות (מה שהיו עושים לפני מליון שנה, אבל שוב ב-php המונחה עצמים פשוט זבל...). |
![]() |
![]() |
# 6 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
ארגון סדר ומודולריות אפשר להשיג בדרכים אחרות.
הורשה? ה-OOP של PHP כ"כ מסכן שהוא לא מאפשר את כל העניינים הכי חשובים שבהורשה.... אני לא אמרתי ש OOP זה בולשיט, אני אמרתי ש OOP ב- PHP זה בולשיט. הדבר היחידי שהם איך שהוא נזכרו בו בגירסה 5 זה כל עניין ה-join. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|