|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
עומד לפני פתיחת עסק ויש לי שאלה...
אהלן,
אני עומד בפני פתיחת עסק ה"הוסטינג". קניתי כבר שרת עיצוב איחסון דומיין ובקיצור הכ מוכן. עכשיו יש לי שאלה... אמרו לי שאם יש לי שרת רחד והוא לא "הכי חזק בעולם" אז לא כדאי להריץ עליו גם איחסונים וגם שרתי משחק... קודם כל זה נכון? בכל מקרה, האם כדאי לי להתעסק בעסק שרתי המשחק או באיחסוני האתרים? מה יותר רווחי? מה יותר כדאי להתחלה? מה מומלץ? תודה, ניב |
![]() |
# 2 |
אחראי פורום
|
לדעתי אתה צריך לנסח את השאלות כך:
1. האם אני רוצה לעשות כסף מהיר או בטווח הארוך, אך מאוזן? 2. האם יש לי כל ידע בתחום? 3. לאיפה אני שואף להגיע והאם כדאי לי לבזבז זמן בשביל כמה מאות שקלים-אלפים בחודש? תשובות 1. מהיר - שרתי משחק בלבד. טווח ארוך - שרתי אחסון אתרים. לא להרוויח כלום (לייתר דיוק הפסדים וכאבי ראש) - אחסון + משחק (בייחוד כשמדובר על אותו שרת). 2. ידע בסיסי? - אפשרי, יעלה כסף לשכור מתחזק. ידע מתקדם? ממ אפשרי +- ומידי פעם מתחזק. מומחה? - סחטיין. (עכשיו השאלה היא מי קובע, מה המדד ומה הפרמטרים לקבוע מה רמת הידע...מה זה בסיסי, מתקדם ומומחה). המשך יום נעים.
חבר בקהילה
|
אני יכול לענות לך על השאלה הראשונה:
אף פעם אל תערבב שרתי משחק ואחסון ביחד על אותו שרת. אם אתה רוצה לעסוק בשניהם, אתה צריך לקנות שרתים נפרדים. Last edited by -Amir-; 08-05-08 at 19:32.. |
![]() |
# 4 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
הוצאת לי את המילים מהפה.. זאת בדיוק התשובה שאתה צריך לקבל... |
|
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
מה מפרט השרת? יעזור כדי לתת לך חוות דעת...
|
![]() |
# 6 |
חבר וותיק
|
אתה חייב לציין את מפרט השרת, אי אפשר להתקדם ולענות על השאלות.
למרות שגם ככה, כלל ברזל: "הוסטינג וגיימינג לא הולכים ביחד.." ![]()
מתאורר / יצא בחוץ
|
תודה על התגובות...
אז ככה, יש לי ידע טוב בהתקנת מודים, היום פעם ראשונה הצלחתי להתקין שרת מקורי. היידע שלי בלינוקס שואף ל- 0. אני מעוניין בכסף טוב שיכסה לי על ההוצאות ואם אפשר להרוויח אז מה טוב... מפרט השרת: מעד: 2 מעבדי XEON 3.0 זיכרון: 1GB דיסק קשיח: 72GB רוחב פס: 10MBPS |
![]() |
# 8 |
אקס מנהל
|
הודעתך נערכה, אין לדבר כאן על שרתים פרוצים, פעם הבאה זאת תהיה התראה.
האם תוכל להרויח כסף בטווח הקצר? חד משמעית, לא. ייקח הרבה זמן עד שתתחיל לכסות את הוצאות השרת ובטח ובטח שייקח זמן עד שתרויח מזה משהו. התעסקות עם שרת הוא דבר לא פשוט כלל, תחשוב שאתה צריך להיות מוכן לכל דקה שהשרת ייפול, אתה לא יכול לחכות שהלקוחות יודיעו לך על זה, מפני שאתה עלול לקבל ביקורות לא טובות ברשת, תחשוב על זה ככה: אתה צריך להיות בפוקוס על השרת ובו בזמן אתה גם מקבל פניות תמיכה מלקוחות שלא יודעים (בדיוק כמוך) לתפעל את השרת שקיבלו. בגלל זה, הייתי ממליץ לך קודם כל ללמוד את התחום שאתה הולך להתעסק איתו (שרתי משחק או אחסון, אתה תבחר בעצמך) ורק אז להתחיל למכור. לסיכום: אם המטרה היא לעשות כסף או אפילו לכסות על ההוצאות כמה שיותר מהר - תשכח מזה. |
![]() |
# 9 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
תודה דימה,
רק שאלה, איך אפשר ללמוד?? |
![]() |
# 10 |
אקס מנהל
|
נושא תחזוק השרתים לא מוצג כנושא אחד באינטרנט, אלא מחולק למספר נושאים, כמו: אבטחת שרת. שימוש במערכת ההפעלה. ידע בחומרת שרת. קביעת ההגדרות האופטימליות לשרת (על מנת שהשרת יוציא מעצמו את המקסימום). רשתות תקשורת אלו רק חלק מהנושאים שעליך ללמוד אותם, גם הנושאים האלו מחולקים לתת נושאים ובקיצור, נושא תחזוק השרתים נלמד במשך שנים ודרוש הרבה ניסיון. חלק מהנושאים שציינתי ניתן ללמוד במכללות המיועדות לכך, לימוד בצורה פרטית יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים לשנת לימוד. |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|