![]() |
# 1 |
משתמש - היכל התהילה
|
[בעיה מתמטית] אלגוריתם
אהלן, יש לי בעיה ב JAVA, אבל את הקוד אני לא אכתוב כי לא צריכים אותו.
השאלה היא כזאת, נניח ויש לי מרובע על ציר, ואני בוחר נקודה כל שהיא על הציר, איך אני בודק אם הנקודה על הציר הוא "בתוך" המרובע או לא? דוגמא מצויירת: ![]() עכשיו תסתכלו על האדום והורוד, [כמובן לכל נקודה בציר יש x,y] אז איך אני יודע/בודק (מתמטית) איפה הנקודה נמצאת. תודה לעונים =)) [אפשר לסמן כל נקודה כ p1,p2,p3,p4 , ואת הנקודה במסומנת איפה שהוא בציר כ point, בשביל הדוגמא] |
![]() |
![]() |
# 2 |
הוסטסניון
|
אני מקווה שהבנתי מה שאמרת...
אבל זה התנאי Ponit=נקודה ורודה אם y של point גדול או שווה לy של הנקודה התחתונה של הריבוע לא משנה איזה, וקטן או שווה לy של הנקודה העליונה של הריבוע לא משנה איזה, ואם הx של point גדול או שווה לx לx של הנקודה השמאלית של הריבוע לא משנה איזה, וקטן או שווה לx של הנקודה הימנית של הריבוע לא משנה איזה אזי הנקודה נמצאת בתוך בריבוע אחרת לא נמצאת בתוך הריבוע
# 3 |
אחראי פורום Off-Topic
|
לא כל כך התאמצתי לקרוא מה ש-daMn כתב, אבל ככה אני חושב:
קודם אתה צריך לדעת מה שיעורי ה-X וה-Y של קודקודי המרובע. תריץ בדיקה על ה-X וה-Y של הנקודה: 1) אם ה-X הוא בין שיעורי ה-X של רוחב (שמאל-לימין) הריבוע, וגם 2) ה-Y הוא בין שיעורי ה-Y של אורך (מלמטה-למעלה) הריבוע, אז הנקודה היא בתוך הריבוע. אם אחד התנאים לא מתקיים, הנקודה לא בתוך הריבוע.
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
שיט! לא שאלתי את השאלה נכון =\ לא נורא תודה בכל מקרה, אם אני אזכר זה אני אכתוב פה.
אבל בגדול זה ככה: נניח ויש לי קו [נגיד שאלכסון] על הציר.. איך אני בודק אם הנקודה מעליו או מתחתיו? תמונה: http://www.siz.co.il/my.php?file=mmb2jjrhdeyz.jpg [תלחצו על התמונה כדי שהיא תגדל, תראו גם את ציר ה Y] [ונניח שאנחנו יודעים את הנקודות, אפשר להמציא נקודות בשביל הדוגמא] |
![]() |
![]() |
# 5 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
y>mx+n אני חושב שצריך להעביר את זה לעזרה בשיעורי בית... |
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר מתקדם
|
בהמשך למה שאמר ליאור:
את השיפוע (m) של הקו אתה מוצא כך: (y2-y1) לחלק ל (x2-x1) אתה לוקח את הx של הנק', מציב אותו במשוואת הישר ומקבל y ומשווה אותו עם הy של הנק'.
![]() |
![]() |
# 7 |
משתמש - היכל התהילה
|
אחלה! תודה רבה חברה
![]() כל מה שנשאר זה לכתוב את זה כקוד (: |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|