|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר חדש
דירוג מסחר: (0)
|
שאלה| chroot והגבלת גישה
שלום, אני מריץ שרתי משחק לאנשים, ורציתי ליצור להם גישת FTP לתיקייה cstrike כדי שיוכלו להעלות מה שהם רוצים לשרת. אבל אני רוצה שהם לא יוכלו להסתכל מעבר לתיקייה cstrike. שמעתי שיש טלאי chroot שעושה זאת - כך שאם משנים את תיקיית האם של הuser ל: home/css/./cstrike (כלומר מוסיפים נקודה בין התיקיות) אז הuser לא יכול ללכת רחוק יותר מאשר תיקיית האם שלו לא משנה כמה הוא מנסה. מה שרציתי לשאול זה - איך אני מתקין את הטלאי הזה (אם אפשר בבקשה קישור הורדה ומדריך כי אני חיפשתי שעות באינטרנט לפני שבאתי להציק פה לאנשים, באמת שניסיתי ולא הצלחתי) ואיך אני משתמש בו כדי שאוכל לעשות את מה שתיארתי למעלה (או שזה אוטומטית קורה אחרי שהטלאי מותקן...?) ? תודה מראש לכל העוזרים!
|
![]() |
![]() |
# 7 |
מנהל ראשי
|
adduser -d /home/userHomeDir username
userHomedir = ספריית הבית username = שם המשתמש |
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר חדש
|
TelecarT, לא קראת מה רשמתי למעלה.... מה שאני מתכוון זה לא איך אני מוסיף משתמש חדש, אלא שאני משתמש ב-openSSH, ושם כל משתמש חדש מקבל גם FTP, ככה שהוא יכול להתחבר עם השם משתמש שלו לשרת בתוכנת FTP ולהעלות ולהוריד קבצים, ואני רוצה לדעת איך להתקין את הטלאי שהזכרתי למעלה על המחשב, כדי לנעול אותו רק לתיקיית הבית שלו, אלא אם אתם יודעים איך אני יכול לעשות שזה יהיה אוטומטית ב-openSSH, בלי להתקין את הטלאי, כלומר, איך אני עושה שכל משתמש חדש יהיה נעול רק לתיקיית הבית שלו, בלי יכולת "להסתובב" במחשב...
|
![]() |
![]() |
# 9 |
עסק רשום [?]
|
אממ אני יוכל לעזור לך בבקשה השנייה שלך...
שהמשתמש לא יכול לצאת מהתיקייה האישית שלו, פשוט תתקין proftpd, זה יפתור לך את כול הבעיות.... בקשר לבעיה הראשונה, אני יכול להמליץ לך על פאנל נוח שדרכו תוכל לנהל את כול השרת בצורה קלה ונוחה הרבה יותר. www.webmin.com . |
![]() |
![]() |
# 10 | |
מנהל ראשי
|
ציטוט:
אם התקנת לינוקס בלי לשחק איתו יותר מידי גם התקנת SERVER של FTP, ברגע שתיצור משתמש בצורה שתיארתי, אתה מצמצם אותו לגלישה רק בספרית הבית שלו. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|