|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
האם אני יכול לתבוע?
שלום!
עבדתי בתור מלצר במסעדה. המעסיק שילם לי 11 שקל לשעה (9 שעות מישמרת שזה יוצא 100 ש"ח למישמרת) אני מקבל את הסכום הזה גם בשבתות וגם שאני עובד בשעות מאוחרות כמו 2-3 בלילה. עכשיו, הוא אמר לי מראש שזה הסכום שאני הולך לקבל .אני מקבל גם טיפים(ועם הטיפים זה יוצא יותר מהמינימום). השאלה היא האם אני יכול לתבוע אותו למרות שאני מקבל טיפים והוא אמר לי מראש? תודה לעוזרים. |
![]() |
![]() |
# 2 |
אחראי קהילה
|
במקום לתבוע וסתם כאב ראש, תגיד להורים שלך לדבר עם המעסיקים
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר מתקדם
|
אם יש לך ת"ז או כרטיס עובד - כן.
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר מתקדם
|
לא מענין אותו כלום הוא בן **** הוא גם קנס אותי כי שתיתי איסיקפה ב-50 שקל!!
ואיסקפה עולה רק 15 הוא אמר לי שזה בגלל שאני לא שאלתי אותו. הבן-אדם דופק מלצרים בלי חשבון!! עריכה:אן לי תעודת זהות אבל הוצאתי כרטיס עובד והמעסיק לא ראה אותו או חתם. Last edited by ohadsti; 22-07-07 at 20:23.. |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
אתה יכול לתבוע אותו...
אבל לא כדאי ישר להגיע לבית משפט..נסו לסדר מחוץ... היה לי פעם את האתר של החוקים..אבל שכחתי אותו.. משהו עם מינימום..תריץ חיפוש בגוגל..
# 6 |
חבר מתקדם
|
השאלה החשובה שלי היא האם טיפים נחשב כחלק מהסחר מינומום או שזה בניפד?
|
![]() |
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
לא נראה לי שתצליח לתבוע אותו, אבל תנסה.
פשוט תמשיך לעבוד אצלו, ותעשוק אותו באייסקפה לכל המשפחה +ארוחות ביניים. ![]() וברור שזה בנפרד. חוץ מיזה לך תוכיח שקיבלת טיפ.. |
![]() |
![]() |
# 8 |
кто ты?
|
לא, לפי כמה חוקים שיצאו בזמן הלא כל כך רחוק,
במיוחד בנושא מלצרות נקבע כי טיפים לא יחשבו כחלק מהשכר... זאת אומרת שהמעביד חייב לשלם לך לפחות מינימום... ( או אם אתה ילד, אז לפי המינימום לבני נוער ) |
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר וותיק
|
אתה יוכול לתבוע אותו ואתה יכול עוד יותר מזה יש אגודה ששומרת על זכויות העסקה של נוער,
האגודה תאסוף ראיות ותתאמת עם המעסיק, הוא מעסיק אותך לא חוקי בכלל ד"א אסור לו גם לקנוס אותך. נוער לא בר הענשה בעניין זה |
![]() |
![]() |
# 10 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
על שאלת אחת קבלתי תשובה חיובית אל השנייה היא שהאם אני יכול לתבוע גם שהוא אמר שלי מראש שזה מה שהוא משלם ואני אמרתי שזה בסדר. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|