הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 06-02-07, 00:20   # 1
sheeze
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

sheeze לא מחובר  

קהילת הוסטס

אני מקווה שהמנהלים ידעו לקבל את הנושא הזה ולהבין ולהסיק ממנו את הנדרש ולא יעשו מה שאני חושב שהם יעשו. כמו בזוגיות, כשיש קשיים מדברים עליהם ולא פועלים לבד.
הביקורת הבאה לא נועדה להשמיץ, היא נועדה לתאר את המצב הקיים של הקהילה הזאת.
אז ככה, בקצרה, מה שנהיה בפורום פה אפשר להגיד כמאפיה של תינוקיה. ניתנת פה במה ליותר מדי דברים שלא אמורים להיות בפורום. במה להעתקות ולקומבינות בלתי פוסקות. חבל שזאת מה שהקהילה הזאת עשתה לעצמה, כשהגעתי לפה היא נראתה כקהילה רצינית עם אנשים רצינים אבל כיום המצב שונה לחלוטין. אי אפשר להוציא מילה אחת שהיא לא בדעה של פותח הנושא או בדעה של המנהל (לא בהכרח בכל המקרים).
כנסו לפורום הצעות שונות לדוגמא, אם אומרים "מומלץ" זה בסדר אבל להמליץ לשלילה זה לא בסדר. איזה מן שוק אתם מפתחים לעצמכם? כנסו לפורום גראפיקה ותראו עיצובים "גנובים" (חס ושלום, רק השראה) שמקבלים במה ותמיכה מצד מנהל זה או אחר (לא מדבר רק על המקרה האחרון). ד"א, כל הכבוד ל-niros שעושה עבודה טובה לדעתי ומבין מה צריך לעשות כדי שלא יהיה שוק ומאפיה בפורום שלו, חבל רק שלא פעם אחת מנהלים בכירים יותר מתערבים שם (שוב, לא מדבר רק על המקרה האחרון).
אנשים שמציעים שירותים שהם בעצמם לא יכולים לספק (משמע, עובדים עליכם בעיניים), אם מישהו מעוניין בדוגמאות, שרק יבקש, יש מספיק דוגמאות כלליות כח שאני לא אצטרך להצביע על אנשים ספציפים.
גם התופעה שאם אחד לא מסכים עם השני אז הוא מביא את כל החבר'ה שלו שיצודדו בו מצחיקה ומבדרת ביותר.
כל ההתנהגות הזאת פטתית ולועגת לאינטלגנציה של אנשים פה. האשם היחיד הם המשתמשים פה, המנהלים יכולים רק לפחית את התופעות אבל זה לא מה שנעשה בפועל וחבל מכיוון שאני לא חושב שיש עוד קהילה ישראלית בתחום הזה ובגודל הזה. תלמדו לקבל הערות, תיהיו ביקורתיים כלפי עצמכם והכי חשוב, תגבשו דעות משל עצמכם ולא על בסיס חברות (יש הבדל בין לתמוך בחבר לבין לעמוד מאחוריו כשאתם לא מאמינים במה שאומר) והכי חשוב, תצאו כבר מהבועה שלכם - תתמודדו בכוחות עצמכם עם דברים, במיוחד שאתם רק מאחורי המסך, זה עדיין לא העולם החיצון!
ישן 06-02-07, 00:26   # 2
Niros
תודה על תרומתך.

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Niros

Niros לא מחובר  

לא הבנתי בדיוק את החלק של ההכפשה של הפורום שלי ואת התמיכה בי,
אני נכנסתי לניהול הפורום ומאז שנכנסתי המצב השתנה,
אתה לא יכול להגיד שיש העתקות מבלי להענש, כל דבר חשוב בעל השראה שמובאת דוגמא למקור כי אני לא זוכר הכל בע"פ, מטופל.
ישן 06-02-07, 00:46   # 3
sheeze
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

sheeze לא מחובר  

אני אסביר את עצמי קצת יותר לגבך. רוב הגלישה שלי בפורום פה היא בפורום גראפיקה. אני רואה את הנושאים שאתה נועל ואת ההודעות שאתה מוחק ולדעתי אתה צודק ב-99% מהם בלי שום ספק. לדוגמא החוק האחרון שכתבת לגבי המכרזים, זה הצעד הנכון מכיוון שהוא מונע מהפורום להיות שוק טוטאלי וביזוי עצמי של אנשים פה (מבלי שהם אפילו מודעים לעצמם). אבל! בזמן שאתה לא פעיל בפורום מנהלים אחרים מנהלים את הפורום שלך ונותנים במות לדברים שלא צריך לתת להם במה. עכשיו אני כן אעלה את הדוגמא האחרונה שהייתה בעיצוב של Paranormal שהעתיק מ-dm-designs. הנושא הזה נוקה מכל "הספאם" שהיה בו שהיה בעצם הדיון על העתקה. זה מקרה של העתקה של 100%, כל אדם שמתעסק בעיצוב במשך זמן מסוים שגדול משנה יכול להגיד את זה. הביאו שם הוכחות ברורות לחלוטין להעתקה ואלפי תגובות של חברים שונים של Paranormal שאמרו שאפשר למצוא את התמונות בדיוק כמו שהן בגוגל (כמובן בלי לתת לינקים לתמונות). מנהל שלא מבין בגראפיקה התערב בנושא ומחק וערך לבקשת פותח האשכול ונתן לו במה להעתקה (TelecarT: אתה בטח זוכר את הויכוח שהיה לי איתך בפרטי אבל אין לי שום דבר נגדך, אתה דווא עושה רושם מהאנשים היותר רציניים פה אבל מה לעשות, בגראפיקה אתה לא מבין והייתה צריך להמתין להחלטה של niros).
גם אם הבנת ש"ההתקפה" (יותר נכון האשמה) היא על הפורום שלך, אז לא, היא על כלל הקהילה שמי שמרכיב אותה הם האנשים פה.

ובהזדמנות זאת נוסיף, מנהלים נוטים להסכים יותר מדי עם פותחי נושאים. אם פותח נושא מסוים מבקש לנקות תגובות ביקורתיות כלשהן, זה נעשה.

Last edited by sheeze; 06-02-07 at 00:48..
  Reply With Quote
ישן 06-02-07, 01:02   # 4
mlnn
משתמש - היכל התהילה

mlnn's Avatar

מיני פרופיל

mlnn לא מחובר  

הבעיה היא לא בהוסטס, אלא באינטרנט עצמו והחופש שהוא מעניק.
מאחר שזאת קהילה פתוחה לכל אחד, אין מה לעשות...

בחורות ערומות
  Reply With Quote
ישן 06-02-07, 06:36   # 5
ShoQER
מתאורר / יצא בחוץ

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל ShoQER שלח הודעה באמצעות MSN אל ShoQER Send a message via Skype™ to ShoQER

ShoQER לא מחובר  

אומנם היא פתוחה....אבל רוב הגולשים בא.. 99% אלו משתמשים שנמצאים כאן תקופה לא קצרה....כלומר הם היתרגלו כמה למה שהולך פה...SHEEZE אתה צודק ב100%...אבל מה לעשות? לא אנחנו יכולים לשנות את האנשים אלא רק הם עצמם...אומנם אני תומך בך...אבל לדעתי זה אשכול סתמי.
  Reply With Quote
ישן 06-02-07, 06:38   # 6
vaN
חבר מתקדם

מיני פרופיל

vaN לא מחובר  

מנהלים לנעול :S
עוד אחד שחושב שהוא יכול לשנות את ההעולם בהודעה.

יש לך משוב? פורום משוב או admin@hosts.co.il .
  Reply With Quote
ישן 06-02-07, 09:40   # 7
דניאל
מנהל ראשי

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל דניאל

דניאל לא מחובר  

sheeze,
המחיקה של תוכן האשכול המדובר לא נעשתה על בסיס "הוא העתיק" או "הוא לא העתיק".

אף אחד מהמנהלים כאן הוא לא שופט, אבל בהחלט כל אחד מהמנהלים כאן יכול לקבל את התואר "שוטר".

התפקיד הראשון של מנהל הוא לשמור על חוקי הפורום (שלרוב הוא הגדיר) והשני הוא לשמור על תרבות השיחה בפורום.

לא משנה כרגע אם נושא השיחה הוא "מצבם העגום של הפינגווינים בעונות המעבר" או "הוא העתיק ממני את העיצוב" - כל עוד הדבר לא מתנהל עם תרבות דיון מינימלית - אין טעם להשאיר את הדיון פתוח (או לפחות בצורה בה הוא נוהל).

ולעניין ההעתקה:
לא יודע אם הדבר נראה לעיין אבל פורום הוסטס דווקא עושה מעל ומעבר (לכל פורום אחר שנתקלתי בו) בנושא רמאות ונוכלות, כבר יותר מעסק אחד (שעסקו אומנם באכסון ולא בעיצוב) הורחקו לצמיתות מהפורום עקב התנהגות קבועה של הטעיית משתמשים או יותר בבוטות, גנבה.

אני רואה כרגע יותר לנכון שצורת הטיפול בנושא כזה צריכה להיות בשני מישורים:
1. דיווח למנהל הרלוונטי - אני מבטיח לך שכל נושא מטופל בכובד ראש.
2. במידה ונפתח אשכול בנושא, ניהול תרבות דיון ראויה.

2 תופעות נוספות שהזכרת:
1. "בואו חבר'ה יש מכות" - צודק, זה שכל אחד "מביא את כל החברים שלו" שייתמכו בו בנושא מסויים זה נראה בפורום, זה נכון, אבל...אין לנו מה לעשות בנוגע לזה, אם אתה מוצא פתרון יצירתי לנושא...נשמח לשמוע.
2. "המלצה לשלילה" - האמת הנושא הזה נידון מספר פעמים בפורום מנהלים והרעיון הוא פשוט,
כפי ששוב..השליטה לא תמיד בידי ההנהלה, כלומר..המשתמש "יוסי הדימיוני" פרסם משהו בפורום "בקשות והצעות שונות" אבל הוא לא באמת ביקש הערות כלשהן.
במידה ונכתבות הערות חיוביות ("מומלץ" וכו') - ופותח האשכול לא התנגד להן, כמובן שיש מקום גם לכתיבת ביקורת שלילית (באותו נושא של פותח האשכול).
אבל..במידה והביקורת השלילית היא לא על נושא האשכול, בצורה מאוד הגיונית דווקא - המתלונן או "נותן הביקורת השלילית" מתבקש לעשות זאת בפורום ביקורות כנהוג לגבי כל ביקורת.

מקווה שקיבלת מענה לשאלותיך,
דניאל.

sPD Hosting בע"מ | אחסון אתרים | בלוג אחסון אתרים
טלפון להזמנות: 1-599-559977

Last edited by דניאל; 06-02-07 at 09:43..
  Reply With Quote
ישן 06-02-07, 09:51   # 8
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי T3cHn0 צפה בהודעה
מנהלים לנעול :S
עוד אחד שחושב שהוא יכול לשנות את ההעולם בהודעה.

יש לך משוב? פורום משוב או admin@hosts.co.il .
שים לב שהאשכול הזה הוא יותר משוב על המשתמשים, מאשר על המנהלים.
  Reply With Quote
ישן 06-02-07, 10:13   # 9
taikaish
הוסטסניון

מיני פרופיל

taikaish לא מחובר  

בקשר לביקורות רעות\טובות באשכול:
יש אפשרות לבקש לא לקבל ביקורת על משהו מסויים (נגיד עיצוב),
ואז תגובות כמו "מומלץ" הם בסדר, מכיוון והם מדברים על הבן אדם ולא על העיצוב עצמו,
במידה ומישהו יגיד באותו אשכול: "עיצוב יפה מאוד" ההודעה שלו צריכה להמחק,
אך זה לא תלוי במשתמשים, אתה לא יכול לצפות ממשתמש שקיבל ביקורת טובה לבקש ממנהל למחוק אותה,
אבל הוא יכול להבין שאין לחגוג על שתי חתונות ושגם הודעות מהסוג הזה אמורות להמחק.
-
אני עד לכך, שאם אתה רואה מישהו מרמה או מטעה גולשים (בין אם זה בעיצוב או באחסון במקרה שלי),
ואתה דואג לדווח על כך למנהל הוא עושה עם זה מה שצריך.
-
בקשר לגדודי החברים שמגנים אחד על השני, ואני יודע טוב מאוד שזה קיים כאן, כי כשאני כותב משהו שלא נראה למישהו, איך שהוא תוך 7 דקות מוצבות 2 תגובות רעות כלפיי,
אני לא רואה מה אפשר לעשות, אם תוכל להציע משהו אני בטוח שישקלו את זה.
-
אין שום אפשרות לגרום למשתמשים להשתנות, אבל אפשר, ואני מקווה שהאשכול הזה יתפתח לכיוון הזה,
לתת להנהלה כלים לגרום לפורום הזה להגיע למצב יותר טוב ויותר נעים לכל המשתמשים.
אני מקווה שההנהלה הגבוהה קוראת את התגובות כאן, ואם אני אראה שכן אני באמת אשמח להגיב כאן באופן פעיל,
כי רק המשתמשים יכולים לגרום לכך שיהיה כאן יותר טוב.
אני הייתי תאי
  Reply With Quote
ישן 06-02-07, 13:12   # 10
Dr.Bug
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Dr.Bug לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי TaiKaish צפה בהודעה
בקשר לביקורות רעות\טובות באשכול:
יש אפשרות לבקש לא לקבל ביקורת על משהו מסויים (נגיד עיצוב),
ואז תגובות כמו "מומלץ" הם בסדר, מכיוון והם מדברים על הבן אדם ולא על העיצוב עצמו,
במידה ומישהו יגיד באותו אשכול: "עיצוב יפה מאוד" ההודעה שלו צריכה להמחק,
אך זה לא תלוי במשתמשים, אתה לא יכול לצפות ממשתמש שקיבל ביקורת טובה לבקש ממנהל למחוק אותה,
אבל הוא יכול להבין שאין לחגוג על שתי חתונות ושגם הודעות מהסוג הזה אמורות להמחק.
-
אני עד לכך, שאם אתה רואה מישהו מרמה או מטעה גולשים (בין אם זה בעיצוב או באחסון במקרה שלי),
ואתה דואג לדווח על כך למנהל הוא עושה עם זה מה שצריך.
-
בקשר לגדודי החברים שמגנים אחד על השני, ואני יודע טוב מאוד שזה קיים כאן, כי כשאני כותב משהו שלא נראה למישהו, איך שהוא תוך 7 דקות מוצבות 2 תגובות רעות כלפיי,
אני לא רואה מה אפשר לעשות, אם תוכל להציע משהו אני בטוח שישקלו את זה.
-
אין שום אפשרות לגרום למשתמשים להשתנות, אבל אפשר, ואני מקווה שהאשכול הזה יתפתח לכיוון הזה,
לתת להנהלה כלים לגרום לפורום הזה להגיע למצב יותר טוב ויותר נעים לכל המשתמשים.
אני מקווה שההנהלה הגבוהה קוראת את התגובות כאן, ואם אני אראה שכן אני באמת אשמח להגיב כאן באופן פעיל,
כי רק המשתמשים יכולים לגרום לכך שיהיה כאן יותר טוב.
אני הייתי תאי
רגע אז אם אפשר להגיד על האיש "מומלץ", אז למה שאני לא יוכל להגיד "הוא סתם נוכל, אל תקנו אצלו", אני בטוח שאם מישהו עושה את זה, הוא מקבל אזהרה מיד.
משהו פה לא בסדר, מסכים עם פותח האשכול במאה אחוז
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום