הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 11-10-06, 15:00   # 1
yaiRy
האקרפיטבול הנוסטלגי, 2003

מיני פרופיל

yaiRy לא מחובר  

מה הפרוצדורה לגבי הצגת קישורים לקבצים שעוברים על זכויות יוצרים?

לדוגמא : פרסום קישור לקובץ שמתארח על ראפידשייר שמכיל דיסק.

תודה (:
ישן 11-10-06, 15:02   # 2
Niros
תודה על תרומתך.

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Niros

Niros לא מחובר  

לא הבנתי זה עדיין לא חוקי =/
ישן 11-10-06, 15:08   # 3
Alm
מנהל ראשי בדימוס

מיני פרופיל

Alm לא מחובר  

נראה לי שכל עוד אתה לא מפרסם אז זה בסדר, אתה לא יכול לקבוע מה משתמשים מפרסמים אצלך בפורום או באתר (במידה והוא מערכת תגובות מסויימת), אבל אם אתה, בעל האתר, מפרסם בידיעה שזה קישור לווארז אז זו סוגיה אחרת ובעיה.
  Reply With Quote
ישן 11-10-06, 15:16   # 4
yaiRy

מיני פרופיל

yaiRy לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Alm
נראה לי שכל עוד אתה לא מפרסם אז זה בסדר, אתה לא יכול לקבוע מה משתמשים מפרסמים אצלך בפורום או באתר (במידה והוא מערכת תגובות מסויימת), אבל אם אתה, בעל האתר, מפרסם בידיעה שזה קישור לווארז אז זו סוגיה אחרת ובעיה.
הבנתי. תודה (:
ישן 11-10-06, 15:22   # 5
Alon.R
הוסטסניון

מיני פרופיל

Alon.R לא מחובר  

עד כמה שאני יודע,
אין חוק ממשי שקובע שאתה אשם במידה ואחד מגולשי הפורום פירסם דבר לא חוקי.

אבל, יש תקדים שנעשה בגרמניה שהואשם בעל פורום על מעשה לא חוקי שביצע גולש בפורום שלו.

אתה כמנהל הפורום חייב לפעול בכל האמצעים בכדי לאכוף את זה בשביל להסיר ממך את האחריות.

אני לא חושב שאפשר להתחמק מזה, אם מדובר באמצעי אכיפה אז אפשר להשעות משתמשים שפירסמו לינקים לווארז, אפשר לצנזר לינקים לראפידשייר וכו'..
  Reply With Quote
ישן 11-10-06, 15:24   # 6
yaiRy

מיני פרופיל

yaiRy לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Alon.R
עד כמה שאני יודע,
אין חוק ממשי שקובע שאתה אשם במידה ואחד מגולשי הפורום פירסם דבר לא חוקי.

אבל, יש תקדים שנעשה בגרמניה שהואשם בעל פורום על מעשה לא חוקי שביצע גולש בפורום שלו.

אתה כמנהל הפורום חייב לפעול בכל האמצעים בכדי לאכוף את זה בשביל להסיר ממך את האחריות.

אני לא חושב שאפשר להתחמק מזה, אם מדובר באמצעי אכיפה אז אפשר להשעות משתמשים שפירסמו לינקים לווארז, אפשר לצנזר לינקים לראפידשייר וכו'..
קצת קיצוני לא? איפה חופש הביטוי בחסימה של כל כך הרבה דברים?

אני חושב שפשוט קישור של "התלונן על קישור" יספיק לא? (:
ישן 11-10-06, 15:30   # 7
Alon.R
הוסטסניון

מיני פרופיל

Alon.R לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי yaiR yerushalmi
קצת קיצוני לא? איפה חופש הביטוי בחסימה של כל כך הרבה דברים?

אני חושב שפשוט קישור של "התלונן על קישור" יספיק לא? (:
לדעתי לא.

דבר ראשון זה מונע ממך המון דברים יאיר,
כמו לפתוח בפורום, פורום בשם "הורדות מוזיקה".

וזה לא מפיר את חופש הביטוי כאשר אתה משעה מישהו בגלל שהוא עבר על חוק מדינת ישראל,
אף אחד לא יתבע אותך אם תשעה אותו בגלל שהוא לא פעל בהתאם לתקנון הפורום/חוקי מדינת ישראל.

אתה לא יכול להקטין ראש ולהגיד אני עשיתי הכל שביכולתי כאשר אתה מציב קישור של "התלונן על קישור" ואפילו לא בודק את מה שמגיע ממנו / או שבודק ולא עושה חצי דבר בנוגע לזה.

אז נכון, ראפידשייר למשל כן מפרסם לינק על קובץ פוגע - אבל הוא כן פועל נגד קבצים פוגעים, רואים את זה כאשר אני למשל מנסה להוריד קובץ והוא מודיע שהקובץ הוסר מכיוון שהוא פוגע, נכון שהם לא פועלים נגד כל הקבצים הפוגעים - זה בלתי אפשרי, אבל ההגיון אומר שאם יתבעו אותם הם יוכלו להגיד שהם עשו כל ביכולתם בכדי להסיר קבצים פוגעים.

יש מבין?
  Reply With Quote
ישן 11-10-06, 15:36   # 8
yaiRy

מיני פרופיל

yaiRy לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Alon.R
לדעתי לא.

דבר ראשון זה מונע ממך המון דברים יאיר,
כמו לפתוח בפורום, פורום בשם "הורדות מוזיקה".

וזה לא מפיר את חופש הביטוי כאשר אתה משעה מישהו בגלל שהוא עבר על חוק מדינת ישראל,
אף אחד לא יתבע אותך אם תשעה אותו בגלל שהוא לא פעל בהתאם לתקנון הפורום/חוקי מדינת ישראל.

אתה לא יכול להקטין ראש ולהגיד אני עשיתי הכל שביכולתי כאשר אתה מציב קישור של "התלונן על קישור" ואפילו לא בודק את מה שמגיע ממנו / או שבודק ולא עושה חצי דבר בנוגע לזה.

אז נכון, ראפידשייר למשל כן מפרסם לינק על קובץ פוגע - אבל הוא כן פועל נגד קבצים פוגעים, רואים את זה כאשר אני למשל מנסה להוריד קובץ והוא מודיע שהקובץ הוסר מכיוון שהוא פוגע, נכון שהם לא פועלים נגד כל הקבצים הפוגעים - זה בלתי אפשרי, אבל ההגיון אומר שאם יתבעו אותם הם יוכלו להגיד שהם עשו כל ביכולתם בכדי להסיר קבצים פוגעים.

יש מבין?
אני חושב שאתה קצת מגזים אין הצהרה מהמדינה "איך לשמור על אתר חוקי" ככה שאין גם אפשרות לקבוע את הרמת עניין שלי כמנהל אתר. אי אפשר לצפות מבן אדם לעבור על מאות פוסטים ביום לבדוק אם זה חוקי או לא חוקי וגם אי אפשר לצנזר כל דבר.
ישן 11-10-06, 15:49   # 9
BHXHUI
Rar.co.il

מיני פרופיל

BHXHUI לא מחובר  

אם זה אתר גדול ומוכר תאגידי זכויות היוצרים ינסו ויכול להיות מאוד שיצליחו לעשות משהו אם באתר/פורום יש קישורים שמפרים זכויות יוצרים.

ציטוט:
אני חושב שאתה קצת מגזים אין הצהרה מהמדינה "איך לשמור על אתר חוקי" ככה שאין גם אפשרות לקבוע את הרמת עניין שלי כמנהל אתר. אי אפשר לצפות מבן אדם לעבור על מאות פוסטים ביום לבדוק אם זה חוקי או לא חוקי וגם אי אפשר לצנזר כל דבר.
באמת אי אפשר לצפות ממנהל פורום לעשות דבר כזה, אך אם תוגש תביעה אתה חייב להוכיח שניסית לבלום את הפרת זכויות היוצרים:

-נניח מפרסמים 500 קישורים ביום אתה צריך לצנזר 20% נניח.
-אם אתה רואה שיש הפרת זכויות בכמות עצומה תסגור את הפורום הספציפי בו מפרים זכויות (ואת השאר תשאיר פעילים) + תכתוב הודעה שהפורום נסגר עד שימצא פיתרון להפרת זכויות היוצרים.
-לאחר שתמצא פיתרון (למשל: כפתור דווח על הפרת זכויות) תפתח את הפורום מחדש.

אבל בעיקרון גם דברים כאלה לא תמיד יעזרו, אם יש לך פורום בשם "הורדות" (או כל דבר שמעיד על כך שאפשר לפרסם קישורים להורדות מכל הסוגים) יכולים פשוט להגיד למה פתחת אותו מלכתחילה.

זה עניין מסובך, אך אם הפורום/אתר לא גדול במיוחד (עשרות אלפי כניסות) אני לא חושב שיעשו משהו בנידון, כי בסה"כ האתר שתובעים אלו אתרים שמעודדים הפרת זכויות יוצרים ומוכרים ע"י כל קהילה המפרים במדינה ו/או במספר מדינות (דוגמאות: suprnova- עולמי, ליונטוורק-מקומי), ולא אתרים שנועדו לקהל מוצמצם (למשל: רוב הפורומים בישראל).

Reply With Quote
ישן 11-10-06, 16:03   # 10
Alon.R
הוסטסניון

מיני פרופיל

Alon.R לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי yaiR yerushalmi
נכון שאין הצהרה "איך לשמור על אתר חוקי"
אבל מבחינתם הם יכולים להגיד לך "אם אתה לא יכול לעצור את הפרת זכויות יוצרים אצלך באתר או לבדוק מאות פוסטים ביום, תסגור את האתר" וזאת דרישה הגיונית.

אתה כן יכול לצנזר, כמו שכבר אמרתי,
לינקים מראפידשייר - אפשר לצנזר.
לינקים משאר אתרים ידועים - בקלות אפשר לצנזר.

אני אומר לך את זה בוודאות, אתה לא תוכל להקטין ראש בנושא הזה.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום