|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
האקרפיטבול הנוסטלגי, 2003
|
מה הפרוצדורה לגבי הצגת קישורים לקבצים שעוברים על זכויות יוצרים?
לדוגמא : פרסום קישור לקובץ שמתארח על ראפידשייר שמכיל דיסק.
תודה (:
# 2 |
תודה על תרומתך.
|
לא הבנתי זה עדיין לא חוקי =/
# 3 |
מנהל ראשי בדימוס
|
נראה לי שכל עוד אתה לא מפרסם אז זה בסדר, אתה לא יכול לקבוע מה משתמשים מפרסמים אצלך בפורום או באתר (במידה והוא מערכת תגובות מסויימת), אבל אם אתה, בעל האתר, מפרסם בידיעה שזה קישור לווארז אז זו סוגיה אחרת ובעיה.
|
![]() |
![]() |
# 4 | |
|
ציטוט:
![]() |
# 5 |
הוסטסניון
|
עד כמה שאני יודע,
אין חוק ממשי שקובע שאתה אשם במידה ואחד מגולשי הפורום פירסם דבר לא חוקי. אבל, יש תקדים שנעשה בגרמניה שהואשם בעל פורום על מעשה לא חוקי שביצע גולש בפורום שלו. אתה כמנהל הפורום חייב לפעול בכל האמצעים בכדי לאכוף את זה בשביל להסיר ממך את האחריות. אני לא חושב שאפשר להתחמק מזה, אם מדובר באמצעי אכיפה אז אפשר להשעות משתמשים שפירסמו לינקים לווארז, אפשר לצנזר לינקים לראפידשייר וכו'.. |
![]() |
![]() |
# 6 | |
|
ציטוט:
אני חושב שפשוט קישור של "התלונן על קישור" יספיק לא? (:
![]() |
# 7 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
דבר ראשון זה מונע ממך המון דברים יאיר, כמו לפתוח בפורום, פורום בשם "הורדות מוזיקה". וזה לא מפיר את חופש הביטוי כאשר אתה משעה מישהו בגלל שהוא עבר על חוק מדינת ישראל, אף אחד לא יתבע אותך אם תשעה אותו בגלל שהוא לא פעל בהתאם לתקנון הפורום/חוקי מדינת ישראל. אתה לא יכול להקטין ראש ולהגיד אני עשיתי הכל שביכולתי כאשר אתה מציב קישור של "התלונן על קישור" ואפילו לא בודק את מה שמגיע ממנו / או שבודק ולא עושה חצי דבר בנוגע לזה. אז נכון, ראפידשייר למשל כן מפרסם לינק על קובץ פוגע - אבל הוא כן פועל נגד קבצים פוגעים, רואים את זה כאשר אני למשל מנסה להוריד קובץ והוא מודיע שהקובץ הוסר מכיוון שהוא פוגע, נכון שהם לא פועלים נגד כל הקבצים הפוגעים - זה בלתי אפשרי, אבל ההגיון אומר שאם יתבעו אותם הם יוכלו להגיד שהם עשו כל ביכולתם בכדי להסיר קבצים פוגעים. יש מבין? ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
|
ציטוט:
![]() |
# 9 | |
Rar.co.il
|
אם זה אתר גדול ומוכר תאגידי זכויות היוצרים ינסו ויכול להיות מאוד שיצליחו לעשות משהו אם באתר/פורום יש קישורים שמפרים זכויות יוצרים.
ציטוט:
-נניח מפרסמים 500 קישורים ביום אתה צריך לצנזר 20% נניח. -אם אתה רואה שיש הפרת זכויות בכמות עצומה תסגור את הפורום הספציפי בו מפרים זכויות (ואת השאר תשאיר פעילים) + תכתוב הודעה שהפורום נסגר עד שימצא פיתרון להפרת זכויות היוצרים. -לאחר שתמצא פיתרון (למשל: כפתור דווח על הפרת זכויות) תפתח את הפורום מחדש. אבל בעיקרון גם דברים כאלה לא תמיד יעזרו, אם יש לך פורום בשם "הורדות" (או כל דבר שמעיד על כך שאפשר לפרסם קישורים להורדות מכל הסוגים) יכולים פשוט להגיד למה פתחת אותו מלכתחילה. זה עניין מסובך, אך אם הפורום/אתר לא גדול במיוחד (עשרות אלפי כניסות) אני לא חושב שיעשו משהו בנידון, כי בסה"כ האתר שתובעים אלו אתרים שמעודדים הפרת זכויות יוצרים ומוכרים ע"י כל קהילה המפרים במדינה ו/או במספר מדינות (דוגמאות: suprnova- עולמי, ליונטוורק-מקומי), ולא אתרים שנועדו לקהל מוצמצם (למשל: רוב הפורומים בישראל).
![]() |
# 10 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
אבל מבחינתם הם יכולים להגיד לך "אם אתה לא יכול לעצור את הפרת זכויות יוצרים אצלך באתר או לבדוק מאות פוסטים ביום, תסגור את האתר" וזאת דרישה הגיונית. אתה כן יכול לצנזר, כמו שכבר אמרתי, לינקים מראפידשייר - אפשר לצנזר. לינקים משאר אתרים ידועים - בקלות אפשר לצנזר. אני אומר לך את זה בוודאות, אתה לא תוכל להקטין ראש בנושא הזה. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|