|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
[שאלה] מכירת מערכות מתוכנתתות ללקוחות
יש לי שאלה:
נניח ובניתי, לצורך העניין - CMS לתפארת, והייתי רוצה למכור אותה ללקוחות, אמנם מותאמת אישית לכל לקוח אבל על אותו בסיס. אז איך מתבצעת בפועל בד"כ מכירת המערכת: 1. אני נותן ללקוח את הקבצים, ומקווה שלא יפיץ אותם או אפילו ימכור? 2. מגן על המערכת ונותן ללקוח קוד אישי לדוגמא, והוא מכיל את המערכת, כאשר היא בעצם נמצאת בשרת אצלי? לכל אחת מן האפשרויות יתרונות וחסרונות... אז איך נהוג לעשות?
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
בעיקרון אתה אמור להביא לו את הקבצים.
אבל אתה יכול להחתים אותו על חוזה שהוא לא מוחק או מפיץ ואם ראיתה אתר שהוא לא של מי שמכרתה לו עם מערכת שלך תתבע אותו..
# 3 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
ואם מכרת ל 100 אנשים את המערכת, איך תדע את מי לתבוע ? ואם מישהו פרץ לו לשרת וגנב את המערכת...עדיין תתבע אותו ? |
|
![]() |
![]() |
# 4 |
הוסטסניון
|
אפשרי לתת לו סיסמא שבהתחברות למערכת היא תוצפן MD5 וכו'
ואף 1 חוץ ממנו לא יוכל לדעת סיסמא אלא אם כן הוא הביא למישהו אם יש 100 אנשים אפשרי לכל אדם ליצור משהו שונה במערכת ואפשר לזהות |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
תודה רבה
אבל לא רציתי לדעת הצעות לפיתרון ^^ אני רק רוצה לדעת מה בד"כ קורה בשוק - האם נותנים קבצים או לא? O-B אמר שבעיקרון כן, אבל לא הבנתי אם זה קורה ברוב המקרים...
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר וותיק
|
תיצור רישיונות..
בהתקנה של המערכת הוא יבקש את הרשיון.. הוא יתחבר למסד נתונים שלך ויבדוק אז זה רישיון תקין.. אם אתה רואה ששני אנשים יש להם את אותו הרישיון אז זה אומר שבעל הרישיון הפיץ את זה.. משהו כמו בבילון שהוא מתחבר לשרת שלהם ובודק אם הרשיון שלך באמת מקורי.. אבל כמו שהמורה שלי אמר: "כל מנעול אפשר לפרוץ" (גם את הבבילון XD)...
# 7 |
משתמש - היכל התהילה
|
בתוך ליבת ה-CMS, איפה שהבנאדם הפשוט לא יחפש קוד, תשתיל קוד ששולח את כתובת המערכת אליך. בזמן שהוא ישלח, תוכל לוודא אם האתר רשום אצלך, או לא (?)
|
![]() |
![]() |
# 8 |
תודה על תרומתך.
|
האפשרות הכי טובה -
תשתיל קוד שמתחבר למסד שלך ובודק אם הקוד שלו פרוץ או לא.. ותקדד את המערכת (יש תוכנות שעושות את זה, ככה הוא לא ידע כלום).
# 9 |
Winner
|
בקשר להתחבר למסד נתונים על שרת אחר
מה קורה אם השרת שלך נופל? גם המערכת לא עובדת יותר?
# 10 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אבל גם ככה כל אחד יכול להיכנס לקוד ולבטל את הצורך ברישיון :\ זו הבעיה בקוד פתוח... מה שכן חשבתי זה לעשות include לקובץ המערכת הראשי, עם Base URL מתאים. Matchs, מה זה לקדד את המערכת?
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|