![]() |
# 1 |
משתמש תחת חוזה ניסיון.
|
בעית "טופס פרוץ"
בואו ניקח טופס לדוגמא, של תגובה נגיד. (ובואו נגיד שיש שם עורך טקסט)
עכשיו בנאדם שמשעמם לו בחיים ורוצה להזיק, לקח את אותו טופס, שם אותו בדף אחר (עם TEXTAREA ללא העורך טקסט) והחליט להשתיל קודים זדוניים.. ![]() איך ניתן למנוע שאם הטופס לא בא מהכתובת של האתר אז הוא "יפסל" ותוצג שגיאה?
# 2 |
חבר בקהילה
|
בדיקה פשוטה...
מגדיר למשל משתנה flag=1, לאחר שליחת הטופס בדף הבא אתה מעביר את המשתנה - לפני הכנסת הנתונים למסד - אתה בודק אם flag=1, אם כן מכניס את הנתונים למסד. |
![]() |
![]() |
# 3 |
משתמש תחת חוזה ניסיון.
|
ממ לא ממש הבנתי:|
# 4 |
חבר בקהילה
|
יש לך דף עם טופס
יש לך דף שמעביר את הנתונים מהטופס למסד. בדף עם הטופס אתה מגדיר משתנה - flag=1 למשל. לאחר השליחה של הנתונים, אתה עובר לדף שמעביר את הנתונים למסד, יחד איתך עובר גם המשתנה שהגדרת בדף הראשון (יכול לעבור דרך מסד, דרך GET). בדף השני אתה בודק אם flag=1 אתה ממשיך רגיל, אם לא אתה מציג שגיאה, אם העברת את flag דרך מסד אז בסוף הקובץ אתה כמובן מאפס אותו שוב. בנוסף לדרך הזו יש את הדרך עם ה session. שתי הדרכים טובות אך אם משקיעים קצת יותר מחשבה גם הן ניתנות לפריצה. דרך טיפה יותר טובה היא לעשות "מספר מזהה" רנדומאלי יחד עם שליחת הטופס, כמו שיש בדרך כלל בהרשמות לפורומים. |
![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש תחת חוזה ניסיון.
|
ואיך עובד המספר הזהה?
איך הוא ידע שאני הכנסתי אותו ולא עוד מישהו יצר פונקציה שעושה מספר רנדומלי ביחד עם טופס ושלח אותו מכתובת לא קשורה?
# 6 | |||
Fatal Error
|
ציטוט:
www.domain.co.il/page.aspx?flag=1 פרצתי לך את "ההגנה" ציטוט:
פרצתי לך את "ההגנה" ציטוט:
אני מקים אתר סקס וכדי לצפות בתמונה צריך להקיש מספר רנדומאלי עכשיו, אני לא יוצר את המספר הרנדומאלי הזה, אלא לוקח אותו מהאתר שלך (iframe, xmlHTTP או כל דרך אחרת שאבחר) והגולש באתר הסקס שלי יקיש את המספר הרנדומאלי אצלי בטופס.. אם באתר שלך המספר הזה התקבל, באתר שלי הגולש ייראה את התמונה (הפורנוגראפית) שרצה לראות ואני אוכל לבצע את מה שאני רוצה אצלך בטופס אוטומטית. לשואל השאלה, תוודא את הנתונים בצד שרת עוד ותחליף תווים בעייתים
![]() |
# 7 |
משתמש תחת חוזה ניסיון.
|
תוודא את הנתונים בצד שרת עוד
איך? ותחליף תווים בעייתים יש המון כאלה =\
# 8 | ||
Fatal Error
|
ציטוט:
איפה שאתה צריך לקבל מייל תבדוק שזה באמת מייל וכו' ציטוט:
" ' < > & ; # ובכל מקרה תחליף אותם במקבילים שלהם ב ASCII בכל שדה ושדה