הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

סגור את ההודעה

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 28-04-06, 00:21   # 1
Homie
Permanently Banned

מיני פרופיל

Homie לא מחובר  

[FireFox] אכזבה זאת לא מילה!

שלום לכל המשתמשים היקרים,

ברצוני לכתוב את דעתי על דפדפן האינטרנט פיירפוקס - כל הנושא הינו דעתי בלבד.

למנהלים, אם זה אינו הפורום הנכון, אשמח אם תעבירו למקום הנכון, אם יש בכלל.

היום בערב, שעה 23:57 ניסיתי להתקין את דפדפן האינטרנט החדש Internet Explorer 7 בגירסת בטא שניה.

ההורדה הסתיימה ואשף ההתקנה נפתח, לחצי "הבא" ולאחר מכן ביקשו ממני לעבור אימות ווינדוס - וחבר שלי הביא לי את הווינדוס הזה [גירסה עברית] ואין לי ככל הנראה גירסה מקורית ולכן לא היה ניתן להמשיך בתהליך ההתקנה, לאחר מכן מצאתי באינטרנט אשף שלא מצריך אימות והוא התקין את הדפדפן.

לאחר מכן ניסיתי לפתוח את הדפדפן והוצגה לי שגיאה והדפדפן נסגר לאחר אישור השגיאה, כי היו חסרים קבצים, ניסיתי להסיר - לא ניתן.
ניסיתי להתקין גירסה ישנה יותר - לא ניתן. ניסיתי להוריד עדכון - לא ניתן.

החלטתי לבסוף להוריד דפדפן אחר - FireFox, הדפדפן שהשמעות, ביקורות וסיקורים שקראתי על הדפדפן גרמו לי להתלהב.

הורדתי את הדפדפן - Mozilla FireFox v1.7.13 הגירסה החדשה ביותר בעברית.

פתחתי את הדפדפן - הכל טוב ויפה, הייתי אפילו אומר מהיר יותר מאשר אינטרנט אקספלורר.

ואז אני נכנס לאתרים שלי, שחלקם בנויים משכבות HTML - והשכבות לא מוצגות במקום. לאחר מכן אני נכנס לאתר HTML רגיל שלי והוא לא מוצג כמו שצריך. לאחר מכן החלטתי להמשיך לגלוש ואני נכנס לוואלה סלבס לקרוא קצת..ואני רואה שבכתבה התוכן קצת עולה אחד על השני.

בקיצור ישר הבנתי - מוזילה, נחמדה אך ממש לא מתקרבת להיות תוכנה אמתית לדפדוף באינטרנט. איך זה שהכל לא מוצג כראוי? ניסיתי שתיי גירסאות של מוזיקה - הכל אותו דבר.

וזה לא הכל, הרבה Javascript-ים לא עובדים באתרים כלשהם, ופתאום כן. העיצוב שהוא מראה על דפים שצפיתי בהם בעבר באינטרנט אקספלורר נראה נורא. פשוט מאכזב.

אפילו שדות של טפסים כגון: שדה העלאת קבצים, כפתורים, שדות טקסט וכדומה - אם יש להם רקע או שה-style שלהם לא רגיל הם נהרסים ולא מוצגים טוב, זה מכפיל את הטפסים ומציג רקע סתם בצד כאילו העמוד נהרס.

עכשיו בו נראה ראליסטים, זה לא בעיה במחשב שלי - כי ניסיתי ב-2 מחשבים והכל אותו הדבר וגם בדקתי איך נראים הדפדפנים של אנשים שהורידו ממוזילה והכל נראה כמו שלי.

ואת הגירסאות הורדתי ממוזילה ישראל הרשמי וגם מהרשמי באנגלית mozilla.org וכו'.

סיכום:

במשפט אחד: אכזבה, פשוט בושה וחרפה. כתוב כ"כ הרבה דברים טובים על הדפדפן וגם מעיזים לרדת על אינטרנט אקספלורר ובסוף הפרצוף האמיתי של הדפדפן עלוב ביותר.

מה אתם אומרים? בבקשה הרבה תגובות - כמעט בטוח שאני טועה פה בגלל שלא ייתכן שיהיו כ"כ הרבה תגובות טובות על הדפדפן ובמיוחד שאנשים ישתמשו בו והוא באמת יהיה כזה עלוב.

בברכה, אלי.

ישן 28-04-06, 00:29   # 2
Hagai
חבר בקהילה

Hagai's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Hagai

Hagai לא מחובר  

אף פעם לא אהבתי תדפדפן פייר-פוקס, הוא לא נוח, לא תומך בכמה דברים, והעיצוב ממש לא מוצא חן בעייייינייי !!!

בקיצור IE הרבה יותר נוח.

ישן 28-04-06, 00:32   # 3
Deagly
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

Deagly לא מחובר  

קודם כל זה שאתה רואה אתרים שלא נראים טוב ב FireFox
זה לא בגלל שיש בעיה ב FF זה בגלל שאנשים פשוט לא יודעים לבנות אתרים!
ולא מתאימים את האתר שלהם גם ל FF ולדפדפנים אחרים,
FF דפדפן מעולה ואני משתמש בו כל הזמן,
אם אתה רוצה לראות אתרים ש"נהרסים" ב FF (זה בגלל שאנשים לא יודעים לבנות אתר שמותאם לכל הדפדפנים) תוריד את התוסף/הרחבה ל FF בשם IE Tab
תחפש באתר של מוזילה בהרחבות ותוריד אותו,
כך תוכל לראות אתרים ש"נהרסים" כמו ב IE ע"י לחיצת כפתור אחד ב FF.

ישן 28-04-06, 00:36   # 4
itziklug
חבר וותיק

מיני פרופיל

itziklug לא מחובר  

בגלל זה אני שונא את הדפדפן הזה,ומאוד אוהב את אקספלולר
אני לא מבין מה יש במוזילה שאנשים כל כך מתלהבים ממנו,
הוא לא מראה את רוב האתרים שבנוים על ידי אנשים כמונו וכו',בגלל כמה קודים שחיביים,קודי תקן,
בקיצור סתם דפדפן נורא מעצבן מגעיל.

ישן 28-04-06, 07:08   # 5
eliav12
משתמש - היכל התהילה

eliav12's Avatar

מיני פרופיל

eliav12 לא מחובר  

אתה צודק בקטע שהוא "דופק" בקטע של האי תיאמות של אתרים אליו.
גם אותי זה ביאס ואוטומטית חזרתי לIE שלי =]

ישן 28-04-06, 07:48   # 6
FBI
מתאורר / יצא בחוץ

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל FBI שלח הודעה באמצעות MSN אל FBI

FBI לא מחובר  

זה שאצלך לא הצליח להתקין זה לא הופך אותו לגרוע אצלי זה התקין מעולה ועובדה אחלה פשוט יש אתרים שלא יודעים לתכנת אותם וזה עובד ממש גרוע!....אחלה דפדפן...

ישן 28-04-06, 08:16   # 7
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי FBI
זה שאצלך לא הצליח להתקין זה לא הופך אותו לגרוע אצלי זה התקין מעולה ועובדה אחלה פשוט יש אתרים שלא יודעים לתכנת אותם וזה עובד ממש גרוע!....אחלה דפדפן...
תלמד הבנת הנקרא.

אממ...בעקרון כל מה שאמרת נכון, אבל אני חצי נייטרלי בעניין:
1. הסיבה שIE מציג אתרים טוב זה כי הוא משלים ומתקן קוד לא נכון, זוכר שאמרת שאתר עולה יותר מהר מIE? זה בגלל שהוא כמו רובוט עושה רק מה שכתוב.
2. כל דפדפן קורא את הJS ומשתמש בו בדרך שלו, למשל, תגלוש באתרים עם OPRA תראה ש70% מהJS בכלל לא יעבוד.
3. בהקשר ל1 כמו שאמרו פה, זה קורה כי אנשים לא יודעים לבנות אתרים כמו שצריך, תמיד בודקים תקינות HTML + תקינות דפדפנים שהם לא IE, ולא תמיד זה יוצא טוב אחד עם השני (תקינות לעומת "איך נראה ב").

קיצר, כל אחד עם הבחירה שלו, אני אישית לא אוהב FF בגלל שאנשים לא בונים אתרים כמו שצריך, זה נשמע מצחיק אבל ככה זה.
למרות שאני גולש איתו מדי פעם, כי הIE עושה בעיות מעצבנות לפעמים.

ישן 28-04-06, 08:38   # 8
Homie
Permanently Banned

מיני פרופיל

Homie לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי meshuga
תלמד הבנת הנקרא.

אממ...בעקרון כל מה שאמרת נכון, אבל אני חצי נייטרלי בעניין:
1. הסיבה שIE מציג אתרים טוב זה כי הוא משלים ומתקן קוד לא נכון, זוכר שאמרת שאתר עולה יותר מהר מIE? זה בגלל שהוא כמו רובוט עושה רק מה שכתוב.
2. כל דפדפן קורא את הJS ומשתמש בו בדרך שלו, למשל, תגלוש באתרים עם OPRA תראה ש70% מהJS בכלל לא יעבוד.
3. בהקשר ל1 כמו שאמרו פה, זה קורה כי אנשים לא יודעים לבנות אתרים כמו שצריך, תמיד בודקים תקינות HTML + תקינות דפדפנים שהם לא IE, ולא תמיד זה יוצא טוב אחד עם השני (תקינות לעומת "איך נראה ב").

קיצר, כל אחד עם הבחירה שלו, אני אישית לא אוהב FF בגלל שאנשים לא בונים אתרים כמו שצריך, זה נשמע מצחיק אבל ככה זה.
למרות שאני גולש איתו מדי פעם, כי הIE עושה בעיות מעצבנות לפעמים.
אוקיי, תודה לכל מי שהגיב פה..

יש לי מספר הערות:

אנשים לא יודעים לבנות אתרים? זה ממש לא נכון - אתר כמו וואלה עובד עם קוד תקין לגמריי תסתכלו במקור. וחוץ מזה שאפילו לא צריך לבדוק הריי זה אחד מאתרי הפורטלים הגדולים בארץ. ובשבילו קוד תקין זאת לא בעיה.

יש לי אתר, קוד מסודר ויפה, לא XHTML - אבל קוד מסודר והמוזילה מציג אותו בסדר, אבל עושה לדוגמא 2 דברים: הלוגו קופץ כמו <br> אפילו שאין, וכל הקוד איפה שהלוגו תקין.

דבר שני זה שאצלי יש תפריטים בצד, שנמתחים אוטומטית אם מכניסים טקסט או תמונה גדולה מידי, בגלל שלא קבעתי גודל לטבלה, אבל בפייפוקס האתר כאילו נמחץ קצת ואז התוכן האמצעי מוצג יותר מידי למטה.

3. גלשתי עם Opera - זוועה!

4. זאת טיפשות לבנות דפדפן שקורא רק קוד תקין - הריי 90% ואפילו יותר אתרים מכילים קודים לא תקינים. ואל תגידו לי "מה 90%?" לפי דעתי יותר. זה כמו שפעם אחת קראתי כתבה ב-Yahoo שרשת האינטרנט מכילה 67.3% אתרי סקס, כלומר 67 אחוז אתרי סקס באינטרנט - לא ניתן להבין את זה. אבל לא שמים לב לזה בגלל שיש מליארדים של אתרים.

5. לאחר שהתקנתי את Avant דפדפן ופיירפוקס התפריטים של ה- <option> מוצגים עם פונט מגעיל, וגם הטקסט עצמו באתרים קצת השתנה. איך מחזירים את הפונט הקודם.

ישן 28-04-06, 08:44   # 9
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Homie
אוקיי, תודה לכל מי שהגיב פה..

יש לי מספר הערות:

אנשים לא יודעים לבנות אתרים? זה ממש לא נכון - אתר כמו וואלה עובד עם קוד תקין לגמריי תסתכלו במקור. וחוץ מזה שאפילו לא צריך לבדוק הריי זה אחד מאתרי הפורטלים הגדולים בארץ. ובשבילו קוד תקין זאת לא בעיה.

יש לי אתר, קוד מסודר ויפה, לא XHTML - אבל קוד מסודר והמוזילה מציג אותו בסדר, אבל עושה לדוגמא 2 דברים: הלוגו קופץ כמו <br> אפילו שאין, וכל הקוד איפה שהלוגו תקין.

דבר שני זה שאצלי יש תפריטים בצד, שנמתחים אוטומטית אם מכניסים טקסט או תמונה גדולה מידי, בגלל שלא קבעתי גודל לטבלה, אבל בפייפוקס האתר כאילו נמחץ קצת ואז התוכן האמצעי מוצג יותר מידי למטה.

3. גלשתי עם Opera - זוועה!

4. זאת טיפשות לבנות דפדפן שקורא רק קוד תקין - הריי 90% ואפילו יותר אתרים מכילים קודים לא תקינים. ואל תגידו לי "מה 90%?" לפי דעתי יותר. זה כמו שפעם אחת קראתי כתבה ב-Yahoo שרשת האינטרנט מכילה 67.3% אתרי סקס, כלומר 67 אחוז אתרי סקס באינטרנט - לא ניתן להבין את זה. אבל לא שמים לב לזה בגלל שיש מליארדים של אתרים.

5. לאחר שהתקנתי את Avant דפדפן ופיירפוקס התפריטים של ה- <option> מוצגים עם פונט מגעיל, וגם הטקסט עצמו באתרים קצת השתנה. איך מחזירים את הפונט הקודם.
זה נראה לך תקין?:
http://validator.w3.org/check?uri=ht...ww.walla.co.il

זה שאתה רואה אותו יפה זה לא אומר שהוא תקין, בשביל זה יש את W3C שיגידו לנו מה תקין ומה לא.
כל דפדפן מפענך את הטקסט לפי איך שרצו שהוא יעשה את זה.
ולשאלתך "למה לבנות דפדפן שקורא רק קוד תקין"...ענית לזה כשכתבת "האתר עולה יותר מהר".
בכל מקרה, לא תמיד שהקוד תקין הוא עובד טוב בFF...אולי ב80% מהמקרים זה ככה.
קיצר, כשאתה בונה אתר, תתאים אותו ל2 הדפדפנים כי יש יותר משתמשי FF ממה שנראה לך.

ישן 28-04-06, 09:27   # 10
A.M.F
חבר וותיק

מיני פרופיל

A.M.F לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Homie
שלום לכל המשתמשים היקרים,

ברצוני לכתוב את דעתי על דפדפן האינטרנט פיירפוקס - כל הנושא הינו דעתי בלבד.

למנהלים, אם זה אינו הפורום הנכון, אשמח אם תעבירו למקום הנכון, אם יש בכלל.

היום בערב, שעה 23:57 ניסיתי להתקין את דפדפן האינטרנט החדש Internet Explorer 7 בגירסת בטא שניה.

ההורדה הסתיימה ואשף ההתקנה נפתח, לחצי "הבא" ולאחר מכן ביקשו ממני לעבור אימות ווינדוס - וחבר שלי הביא לי את הווינדוס הזה [גירסה עברית] ואין לי ככל הנראה גירסה מקורית ולכן לא היה ניתן להמשיך בתהליך ההתקנה, לאחר מכן מצאתי באינטרנט אשף שלא מצריך אימות והוא התקין את הדפדפן.

לאחר מכן ניסיתי לפתוח את הדפדפן והוצגה לי שגיאה והדפדפן נסגר לאחר אישור השגיאה, כי היו חסרים קבצים, ניסיתי להסיר - לא ניתן.
ניסיתי להתקין גירסה ישנה יותר - לא ניתן. ניסיתי להוריד עדכון - לא ניתן.

החלטתי לבסוף להוריד דפדפן אחר - FireFox, הדפדפן שהשמעות, ביקורות וסיקורים שקראתי על הדפדפן גרמו לי להתלהב.

הורדתי את הדפדפן - Mozilla FireFox v1.7.13 הגירסה החדשה ביותר בעברית.

פתחתי את הדפדפן - הכל טוב ויפה, הייתי אפילו אומר מהיר יותר מאשר אינטרנט אקספלורר.

ואז אני נכנס לאתרים שלי, שחלקם בנויים משכבות HTML - והשכבות לא מוצגות במקום. לאחר מכן אני נכנס לאתר HTML רגיל שלי והוא לא מוצג כמו שצריך. לאחר מכן החלטתי להמשיך לגלוש ואני נכנס לוואלה סלבס לקרוא קצת..ואני רואה שבכתבה התוכן קצת עולה אחד על השני.

בקיצור ישר הבנתי - מוזילה, נחמדה אך ממש לא מתקרבת להיות תוכנה אמתית לדפדוף באינטרנט. איך זה שהכל לא מוצג כראוי? ניסיתי שתיי גירסאות של מוזיקה - הכל אותו דבר.

וזה לא הכל, הרבה Javascript-ים לא עובדים באתרים כלשהם, ופתאום כן. העיצוב שהוא מראה על דפים שצפיתי בהם בעבר באינטרנט אקספלורר נראה נורא. פשוט מאכזב.

אפילו שדות של טפסים כגון: שדה העלאת קבצים, כפתורים, שדות טקסט וכדומה - אם יש להם רקע או שה-style שלהם לא רגיל הם נהרסים ולא מוצגים טוב, זה מכפיל את הטפסים ומציג רקע סתם בצד כאילו העמוד נהרס.

עכשיו בו נראה ראליסטים, זה לא בעיה במחשב שלי - כי ניסיתי ב-2 מחשבים והכל אותו הדבר וגם בדקתי איך נראים הדפדפנים של אנשים שהורידו ממוזילה והכל נראה כמו שלי.

ואת הגירסאות הורדתי ממוזילה ישראל הרשמי וגם מהרשמי באנגלית mozilla.org וכו'.

סיכום:

במשפט אחד: אכזבה, פשוט בושה וחרפה. כתוב כ"כ הרבה דברים טובים על הדפדפן וגם מעיזים לרדת על אינטרנט אקספלורר ובסוף הפרצוף האמיתי של הדפדפן עלוב ביותר.

מה אתם אומרים? בבקשה הרבה תגובות - כמעט בטוח שאני טועה פה בגלל שלא ייתכן שיהיו כ"כ הרבה תגובות טובות על הדפדפן ובמיוחד שאנשים ישתמשו בו והוא באמת יהיה כזה עלוב.

בברכה, אלי.

חחחח ניסית להישמע חכם אבל לא ממש הלך לך אה?
כל האתרים שלא רואים כמו שצריך בFF זה רק בגלל מתכתנתים דפוקים שלא יודעים לתכנת. אני מכיר אתרים שדווקא רואים אותם יותר טוב בFF מאשר בIE פשוט בגלל שבIE יש המון באגים.

אני מקווה שבגרסא הבאה של אקספלורר הם יתחילו להקפיד ולא לתת לאתרים דפוקים להראות כמו שצריך, ואז אולי כולם יתחילו לאט לאט לכתוב בקוד תקין.

סגור את ההודעה

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום