הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

   
|!|

סגור את ההודעה
 
כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 17-05-06, 15:38   # 1
BBman
חבר מתקדם
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 31
הודעות: 608
שלח הודעה באמצעות MSN אל BBman

BBman לא מחובר  

[מדריך] PHP - שימוש ועיבוד נתונים

שלום לכולם.

יש ללמוד את נושא התחברות למסד נתונים+עבודה עם בסיסי נתונים/שאילתות בסיסיות לפני קריאת מדריך זה

מדריך זה מלמד כיצד אפשר להשתמש בנתונים מסויימים על מנת לבצע פעולות נפוצות, לדוגמא עריכת תוכן של משהו.

הבה נשמש לנו דוגמא מערכת תגובות פשוטה, למי שיש אחת כזו או אחרת או מערכת הקשורה בתוכן יוכל להשתמש בשלו ולדלג על שלב זה , מי שלא שפשוט ישתמש בקודים הבאים.

שלב א'
ניצור הטבלאות :

id - מס' ההודעה, למטרת עיבוד הנתונים העתידיים, צריכה להיות primary index וב"נוסף" auto insertment .
name - שם השולח.
content - תוכן התגובה.

זהו , מבחינתי זה מספיק.

עכשיו ניצור את הדף new_post.html :

PHP קוד:
<html>
<
head></head>
<
title>שליחת הודעה חדשה</title>
<
body>
    <
center>    
        <
form action="post.php" method="post">
        <
input type="text" name="name">שם הכותב</input><br>
        <
textarea name="content">תוכן</input><br>
        <
input type="submit" value="submit">שם הכותב</input><br>
        </
form>
</
body>
</
html
לאחר מכן , דף שליחת הנתונים למסד, הכולל את דף ההתחברות למסד הנתונים , צרו אותו לפני.

שם : post.php.

PHP קוד:
<?php

include("קובץ התחברות למסד הנתונים שלכם");
    
$name    =    $_POST['name'];
    
$content    =    $_POST['content'];

    function 
insert($name,$content)
    {
        
$query    =    mysql_query("INSERT INTO `tblname` VALUES ('$name','$content')") OR die (mysql_error());
        if(
$query)
        {
            echo 
"התגובה נוספה בהצלחה";
        }
    }

    
insert($name,$content);
?>
ואחרון , דף הצגת ההתגובות : replys.php.

PHP קוד:
<?php
include("דף ההתחברות למסד הנתונים");
    
    
$query    =    mysql_query("SELECT * FROM `tblname`");
    
while(
$result    =    mysql_fetch_array($query))
{
    
$name    =    $result['name'];
    
$content    =    $result['content'];
    echo 
"$name : שם המחבר<br />$content<Br><hr size=\"1\">";
}
?>
שלב ב'

לאחר שיש לנו המערכת , ניצור את דף הצגת התגובות לעריכה, נעשה זאת בדרך הפשוטה, נקרא לו admin.php, ופשוט נכתוב את קוד הצגת התגובות בתוספת טופס שיכיל את ה-id של התגובה , על מנת שנערוך רק את התגובה המתאימה.

PHP קוד:
<?php
include("דף ההתחברות למסד הנתונים");
    
    
$query    =    mysql_query("SELECT * FROM `tblname`");
    
while(
$result    =    mysql_fetch_array($query))
{
    
$name    =    $result['name'];
    
$content    =    $result['content'];
    
$id    =    $result['id'];
    echo 
"$name : שם המחבר<br />$content<Br><hr size=\"1\"><form action=\"edit.php\" method=\"get\"><input type=\"hidden\" name=
"
id" value=$id><p><input type=\"submit\" value=\"ערוך\"></form>";
}
?>

מה שעשיתי כאן זה הוספתי משתנה שיכיל את תוכן השדה id , והוספתי טופס עם שדה מוסתר שיכיל את אותו ה-id, ושולח אותו במטודה get , הנוחה יותר לעיבוד נתונים מסוג שכזה.

לאחר מכן , ניצור את עמוד העריכה אשר אליו ישלח הטופס המכיל את ה-id :

edit.php.

PHP קוד:
<?php
include("דף ההתחברות למסד הנתונים");
    
$id    =    $_GET['id'];
    function 
edit($id)
    {
        
$query    =    mysql_query("SELECT * FROM `tblname` WHERE `id`='$id'");
        
$result    =    mysql_fetch_array($query);
        
$name    =    $result['name'];
        
$content    =    $result['content'];
        echo 
"
        <center>
        <form action=\"update.php\" method=\"post\">
        <input type=\"text\" name=\"name\" value=\"$name\"></input>
        <input type=\"hidden\" name=\"id\" value=$id></input>
        <textarea name=\"content\">$content</textarea>
        <input type=\"submit\" value=\"עדכן\"></input></form>"
;
    }
        
edit($id);
        
?>
הסבר : מה שעשיתי כאן בעצם , זה שקלטתי את ה-id דרך ה-URL בעזרת $_get , ובעזרת השאילתה select הצגתי את התגובה , לפי ה-id (בעזרת WHERE `id`='$id' , חומר בסיסי בשאילתות mysql), ולפיו הצגתי את התוכן ואת שם השולח בשדות מסויימים.

*שימו לב, גם בשביל לעדכן צריך שדה id , בדיוק כמו שעשיתי, אך הפעם נשתמש ב-post.

כעת , עדכון התגובה, ניצור דף בשם update.php , כמו שנתנו לטופס בדף העריכה אליו לשלוח את הנתונים.

PHP קוד:
<?php
include("דף ההתחברות למסד הנתונים");
    
    
$id    =    $_POST['id'];
    
$name    =    $_POST['name'];
    
$content    =    $_POST['content'];
    function 
update($id,$name,$content)
    {
        
$query    =    mysql_query("UPDATE `tblname` SET `name`='$name' , `content`='$content` WHERE `id`='$id'") or die (mysql_error());
        if(
$query)
        {
            echo 
"התגובה נערכה בהצלחה";
        }
    }
    
update($id,$name,$content);
        
?>

וכאן מה שעשיתי , קלטתי את ה-id שוב , בדף זה , ועדכנתי את התגובה התואמת ל-id בעזרת השאילתא update.

זהו ! =]

כעת , בעזרת ידע זה , תוכלו גם להוסיף עמוד מחיקת תגובות.

הדרכה :

הוסיפו טופס נוסף לעמוד ה-admin.php השולח id לעמוד delete.php בעזרת get , קלטו את ה-id והוסיפו השאילתא :

PHP קוד:
mysql_query("DELETE FROM `tblname` WHERE `id`='$id'"); 
וכן אלאה, האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות (או שכן) , אך דבר שימושי זה, ישמשכם בעתיד, אני מבטיח.

*המדריך נכתב ללא בדיקת תקינות הקוד , במקרה של שגיאה בתו, אות וכדומה נא להודיע.

בהצלחה! מור, BBman.
 
ישן 17-05-06, 16:03   # 2
eXtaZa
חבר בקהילה
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Dec 2005
הודעות: 288

eXtaZa לא מחובר  

יפה!
כל הכבוד לך!
 
ישן 17-05-06, 16:29   # 3
adiga000
Permanently Banned
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 34
הודעות: 481

adiga000 לא מחובר  

תודה אחי!!!
 
ישן 17-05-06, 16:49   # 4
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר
 
meshuga's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 34
הודעות: 7,601

meshuga לא מחובר  

נוסף למדריכים
 
ישן 17-05-06, 18:22   # 5
BlueNosE
אין כמו ב127.0.0.1
 
BlueNosE's Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: כפ"ס
גיל: 31
הודעות: 4,086

BlueNosE לא מחובר  

HTML קוד:
        <input type=\"text\" name=\"name\" value=\"$name\"></input> 
מה לעזא-
__________________
עומר,
admin [@] rely.co.il

בניית אתרים Rely

סלנג מילון סלנג utter
 
ישן 17-05-06, 18:49   # 6
-VladK-
הוסטסניון
 
-VladK-'s Avatar
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Apr 2006
גיל: 33
הודעות: 2,182

-VladK- לא מחובר  

ממתי אחרי INPUT יש </input>? זה חדש! חחח כל הכבוד על ההשקעה!
 
ישן 17-05-06, 20:02   # 7
BBman
חבר מתקדם
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 31
הודעות: 608
שלח הודעה באמצעות MSN אל BBman

BBman לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BlueNosE
HTML קוד:
        <input type=\"text\" name=\"name\" value=\"$name\"></input> 
מה לעזא-

חחח לגבי הסגירה של האינפוט ? תאמת לא למדתי תקניות מעולם, אני לא זוכר מה סוגרים מה לא , אבל זה לא שמנה, לגבי הסלאשים תמיד מומלץ לעבוד עם גרשיים, לכן הם שם.
 
ישן 17-05-06, 20:17   # 8
sUP
משתמש תחת חוזה ניסיון.
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
מיקום: אזור חיפה
הודעות: 1,948

sUP לא מחובר  

אחלה מדריך, כל הכבוד =]

אבל סתם לידע,
בשביל לא לעשות כל הזמן סלאשים,

PHP קוד:
echo <<<html

<span class="blah">class</span> <br> <a href="link">LINK</a>

html; 
__________________

לפרטים נוספים dani3l@gmail.com (אימייל)
 
ישן 17-05-06, 20:20   # 9
PhS
חבר פורום
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Apr 2006
הודעות: 77

PhS לא מחובר  

פשוט לעבוד עם ' במקום עם "

PHP קוד:
echo "<input type='text' name='name' />"
 
ישן 17-05-06, 20:26   # 10
BBman
חבר מתקדם
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Oct 2005
גיל: 31
הודעות: 608
שלח הודעה באמצעות MSN אל BBman

BBman לא מחובר  

סבבה , אני כבר התרגלתי לסלאשים המעפנים , חח.
זה הכל עניין של טעם.
 
סגור את ההודעה

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)
 

Tags
מדריך למתחילים, מדריך php

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is מופעל
סמיילים הם מופעל
[IMG] קוד מופעל
קוד HTML מכובה

קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 23:22.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ