![]() |
# 61 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 62 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
אם כן, אני ממש לא ארד לרמה שלך ותגובה לא תקבל ממני.
![]() |
# 63 | |
חבר מתקדם
|
למה? קשה לשמוע דברים כאלו, נכון?
ציטוט:
מה שכן- אנחנו בדרך לגרימת שואה לעם הפלסטיני. זה שאני אומר את האמת לא מוריד אותי ברמה, להפך. |
|
![]() |
![]() |
# 64 |
חבר וותיק
|
בדיוק, המילה שואה היא מילה קשה, אין לך מושג מה היא
כל מלחמה היא שואה? (אגב, זאת אפילו לא הייתה מלחמה) Last edited by Gak | WebPower.co.il; 29-01-09 at 18:50.. |
![]() |
![]() |
# 65 |
חבר מתקדם
|
לא, לא כל מלחמה היא שואה. אבל כשמחזיקים מליון וחצי שבויים בתוך גטו למשך 40 שנה, מנתקים אותם מהעולם החיצון ומדי פעם מבצים בהם טווח- זו שואה.
|
![]() |
![]() |
# 66 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 67 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
אני שמאלן, אני מוכן לתת 60% משטח א"י בשביל שלום אמיתי וגם אם יש אלטרנטיבה אחרת לבית לאומי לעם היהודי, באפריקה וכו', אני עוזב את הבית בשנייה וטס לשם. יש קיצוניים בקרבנו, אנשים מסוג "מוות לערבים", "טוב מאד שהרגו ילדים בעזה" וכו', אבל אתה הולך לקיצוניות השנייה, שזה גועל נפש. ההשוואה לשואה, שהיא השוואה כל כך גימיקית, כל כך פרובוקטיבית וכל כך זולה בעייני היא לא נכונה בעליל. היטלר וחבריו רצחו יהודים מעצם היותם יהודים, כי הם האמינו שבעולם מתוקן לא צריכים להיות יהודים. אף יהודי לא הרג 17 נוסעים תמימים באוטובוס של תלמידים בגרמניה, אף יהודי לא שיגר גראדים ולא פעל באלימות כנגד אף גרמני. נראה לי שבזה זה מסתכם. האצ"ל והלח"י באמת לא היו צדיקים, אני איתך בעניין הזה, אני חושב שהם היו פי אלף יותר מוסריים מהחמאס ופעלו למען מטרה חשובה וריאלית (הקמת מדינה יהודית) לעומת החמאס שפועל בשביל מטרה שהוא יודע שהוא לא ישיג בחיים (גירוש הציונים מא"י, הקמת מדינה פלסטינית על כל שטחי מדינת ישראל) וכן, קראתי את המצע של החמאס. עכשיו, יש דבר בסיסי שחייבים להבין, האידיאל מבחינתנו (יהודי ארץ ישראל - רובם) זה לחיות בשלום לצד המדינות השכנות לנו. האידיאל מבחינת מדינות ערב הקיצוניות ששכנות לנו או הארגוניים הקיצוניים הדומיננטים בתוכן (חיזבאללה, סוריה, חמאס), מבחינתם האידיאל הוא שפשוט לא נהיה פה בכלל. אז אם אתה אומר שהם יסתפקו בעוד קצת שטחים, אולי אתה צודק בקשר ל5 שנים שאחרי הפינוי, כי אחרי זה ירצו עוד ועוד ועוד ועוד. אנחנו לא צדיקים, לקחנו להם את השטח. אבל צדק בטח לא ייעשה פה ואין מה לעשות, יש פה מלא ערכים מתנגשים. אי קיומה של מדינה יהודית הוא מצב שלא יכול לעלות על הדעת וגם המצב של הפלסטינאים היום הוא מצב איום ונורא. עכשיו תרשה לי לתת לך עצה. יש אנשים שלא חושבים כמוך, אתה יכול לא לאהוב את הדעות שלהם, אתה יכול לא להסכים איתם. אבל כשאתה מתנשא ולועג למי שהדעה שלו מנוגדת לשלך זה גועל נפש. תגובות מסוג "חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אתה הורג אותי, אתה יודע?" שבסאב טקסט אומרות "אני כל כך יותר חכם ממך ולך מצליחים לשטוף את המח", זו הרמה הכי נמוכה שיש. עכשיו, לפני שאתה פוסל כל מה שאמרתי בכלל בלי לחשוב, לרגע עזוב את האידיאלי ותחשוב ריאלי.. |
|
![]() |
![]() |
# 68 |
חבר מתקדם
|
שואה פלסטינית?
אתה יודע מה ההבדל? אני אעלה לך כמה נקודות: ל"עם" הפלסטיני יש ברירה. היהודים לא שיגרו רקטות על היטלר. היהודים לא ניסו להקים מדינה משל עצמם על חשבון גרמניה. היהודים לא ניסו להשתלט על גרמניה. אתה מצחיק אותי פשוט. האנשים המסכנים והחפים מפשע שאתה מדבר אליהם, שאנחנו סתם מתנכלים אליהם, ללא כל סיבה מוצדקת, מתפללים ליום שאתה תעבור לגור באדמה תחת חתיכת שיש גדולה שתוודא שלא תיצא, אתה ומשפחתך, ואז להקים מדינה פלסטינית. ישראל על המפה ותישאר על המפה. |
![]() |
![]() |
# 69 | ||
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ציטוט:
אני לא אומר שהחמאס הוא מוסרי יותר או פחות מהארגונים היהודיים, אני רק מצביע על העובדות. עובדות שלפיהן נרצחו אלפים לכאן ולכאן, ולא משנה מה "המטרה". ובקשר לשואה; הסיבה שבגללה היהודים לא יכלו להתנגד היא שהם הוחזקו בגטאות מס' יחסית נמוך של שנים, לא 40 שנה שהם די והותר זמן להתארגנות מחתרתית. והנה עוד משהו שכתבת: "היטלר וחבריו רצחו יהודים מעצם היותם יהודים, כי הם האמינו שבעולם מתוקן לא צריכים להיות יהודים." תסתכל כרגע על העם היהודי, על הכנסת ועל הממשלה. אתה עדיין בטוח שאין כאן שנאה עיוורת כלפי האסלם וכלפי הפלסטינים? (כן כן, ילדי ה"מוות לערבים" קיימים גם בכנסת ובממשלה) ובקשר לפיסקה האחרונה- אתה צודק. לפעמים פשוט קשה לי לחזור על אותן מילים שוב ושוב במתכונת שונה. קשה לשכנע, במיוחד אנשים שעברו כ"כ הרבה שטיפות מוח. כשאני מתעייף מהוויכוח לפעמים אני מגיב ככה, אבל אני משתדל שלא. |
||
![]() |
![]() |
# 70 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
התכוונת לשיקול דעת פשוט? |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |