נכתב במקור על ידי alex
כלים להגנה על פרטיותך
כלי הגנה באינטרנט
תכונה זו מספקת את הכלים הדרושים לך לשם הגנה על פרטיותך ומאפשרת לך לבצע בקרה על המידע האישי שאתרי אינטרנט אוספים אודותיך. כלים אלה תומכים ב- Platform for Privacy Preferences (P3P), תקן המפותח על-ידי ה- World Wide Web Consortium (W3C).
פרטיות ? איזו... עשה לי טובה. כמות פרצות האבטחה והיכולת לקבל מידע סודי דרך IE כל כך גדולה שזה לא יאומן.
מהימנות שתוכל להסתמך עליה
איזו ?
איסוף פגמים
שירות זה מאפשר למשתמשים לחלץ מידע אודות בעיה ב- Internet Explorer ולטעון את הנתונים אל Microsoft לשם ניתוח. מידע זה עשוי לסייע בזיהוי בעיות אפשריות בהן אמורה Microsoft לטפל בגירסאות עתידיות של ערכות Service Pack של Internet Explorer.
IE לא התעדכן כבר 4 שנים... השינויים היחידים בו היו עדכונים קטנים ועלובים.
הגמישות לחוות את האינטרנט בדרך הרצויה לך
סרגל הכלים תמונה
מאפשר לך לשמור, לשלוח בדואר אלקטרוני ולהדפיס תמונות מתוך דפי אינטרנט במהירות ובקלות וכן לצפות בכל התמונות ששמרת בתיקיה 'התמונות שלי'. בעת הצבעה על תמונות בדפי אינטרנט, מופיע סרגל הכלים 'התמונות שלי' ומספק גישה מיידית לפונקציות של 'התמונות שלי'.
מלבד העובדה שמעולם לא בצעתי שימוש בזה, תוכל למצוא הרבה יותר בFF ואפילו יותר אם תתקין Plugins...
סרגל המדיה
מספק ממשק משתמש המיועד לאיתור והפעלה של מדיה בתוך חלון הדפדפן. באפשרותך להשמיע מוסיקה, להציג וידאו או להפעיל קבצי מדיה משולבים מבלי לפתוח חלון נפרד. ניתן גם לשלוט בעוצמת השמע, לבחור אילו קבצי מדיה או רצועות יופעלו ולקבל גישה לסוגי מדיה שונים במחשב או באתר האינטרנט WindowsMedia.com של Microsoft.
יופי, דחפו את הWMP לתוך הדפדפן ועשו אותו כבד יותר. הFF עושה את אותו הדבר רק בדרך חכמה יותר.
שינוי אוטומטי של גודל תמונות
אם תמונות גדולות מדי להצגה בחלון הדפדפן, התכונה החדשה של שינוי גודל אוטומטי של תמונות משנה את הגודל של התמונות כך שיתאימו למימדים של חלון הדפדפן.
גם בפיירוקס, רק ששם טעינת התמונה חכמה יותר. קודם נטענת התמונה בצורה מטושטשת ומראה לך את התמונה בכלליות ולאחר מכן נטענת התמונה במלוא אכותה.
עיצוב אינטליגנטי חדש
מראה מעודכן של הדפדפן באמצעות Microsoft®Windows® XP
לחצנים מסוגננים חדשים בסרגל הכלים של הדפדפן, ססגוניות רבה יותר עבור רקע התפריטים ואזורי סרגלי הכלים. תכונה זו משלבת באופן ישיר את המראה של Windows XP לתוך כל ההיבטים החזותיים של חלון הדפדפן, כולל תיבות דו-שיח, תפריטים, פסי גלילה, תיבות רשימה וסרגלי כלים.
מישהו אמר Skins ?
Outlook® Express 6.0
גירסה מעודכנת של רכיב הדואר האלקטרוני של Internet Explorer 6, Microsoft Outlook Express 6. גירסה זו כוללת תכונות אבטחה חדשות שיכולות לסייע בהגנה על המחשב מפני דואר אלקטרוני מזיק ולחסום מסמכים מצורפים העשויים להיות מזיקים.
Firebird. פי 100 מהאקספרס.
פיתוח יישומים עשירים מבוססי אינטרנט במהירות ובקלות
הפלטפורמה DHTML של Internet Explorer
מספקת תכונות DHTML לשם בניית ממשק משתמש חזק עבור היישומים שלך המבוססים על האינטרנט. תכונה זו כוללת את תכונות הפיתוח הקיימות ב- Internet Explorer 5.5, כולל שיפורים משמעותיים בתמיכה בתקני האינטרנט המרכזיים.
תמיכה בסיסית בלבד.
תמיכה מלאה ב- CSS רמה 1
תכונה זו מספקת תמיכה מלאה בגליונות סגנונות מדורגים, רמה 1 (CSS1), ובכלל זה גבולות, מרווחים ושוליים עבורם קיימת כעת תמיכה עבור אלמנטים מוטבעים. תכונה זו מוסיפה גם אפקטים של גבולות מנוקדים ומקווקווים למסמכי HTML וכן את היכולת לעצב מאמרים באותו הסגנון המשמש עיתונים ומגזינים ולהציג טקסט במאונך בדפי אינטרנט.
ומה קרה לCSS 2 ? ומה קרה לכל כך הרבה יכולות חשובות ? מה קרה לposition: fixed ? מה קרה ל11 אלף תכונות חשובות ויכולות של CSS שלא עובדות בIE.
תמיכה מלאה ב- DOM רמה 1
תכונה זו מספקת תמיכה משופרת ביישומים מבוססי תקן ובפיתוח תוכן אינפורמטיבי עבור משתמשים. התאמה מלאה ל Document Object Model (DOM) רמה 1 של W3C, ממשק המאפשר לתוכניות ולקבצי Script לקבל גישה ולעדכן באופן דינאמי תוכן, מבנה וסגנון של מסמך ללא הגבלות פלטפורמה או שפה.
מי אמר FF ולא קיבל ? וגם בFF זה עובד וגם כולל תמיכה בCSS 2...
תמיכה משופרת במולטימדיית טיוטת עבודה של SMIL 2.0
תכונה זו מספקת תמיכה מתמשכת בטיוטת העבודה של ה- Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL) 2.0 הנמצאת בפיתוח ב- World Wide Web Consortium (W3C), בעיקר בתחום של מעברים, דבר המאפשר החלת מסננים ואפקטים, כגון עמעום תמונה, מעבר בין אלמנטים של טקסט או של מדיה על-ידי ניגוב והחלת רקע צבעוני מדורג על אלמנט, וכל זה בזמנים שאתה מציין, ללא צורך בקובץ Script.
כל אלו לא תקנים וניתן לעשות זאת יותר טוב בJS...
רכיבי IFrame מוגבלים בתוכן
רכיבי IFrame מציגים תוכן HTML כדי לספק יישומי דואר אלקטרוני מבוססי אינטרנט או לבנות יישומי דפדפן. לאנשי פיתוח יש אפשרות להקשות על עורכים בעלי כוונות זדון לפתוח במתקפת דואר אלקטרוני או במתקפה מבוססת תוכן התופסות משתמשים במפתיע.
IFrame ? מדהים...
אירועי גלגל העכבר
תכונה זו מציגה מערכת חדשה של אירועים הקשורים לשימוש בגלגל העכבר. אירועים אלה מאפשרים לתוכן או ליישום שלך להגיב בצורה טובה יותר לקלט מהמשתמש.
לא תקני, אבל גם עובד בFF.
XML
תכונה זו כוללת תמיכה ב- Microsoft XML (MSXML) 3.0, תוך מתן ביצועים טובים יותר ותמיכה עדכנית בתקני XML.
גם בFF, רק יותר...
שילוב של .NET
כחלק מאופן הפעולה של WebService, תכונה זו הופכת את השילוב של הקוד בצד השרת ובצד המשתמש לפשוט יותר ומאפשרת ליישומים לקרוא לפונקציות בשרת באופן אסינכרוני. באפשרותך להשתמש באופן פעולה זה כדי למנוע ניווטים בדף ולאחזר נתונים מהשרת באמצעות XML ו- SOAP.
מי היה מאמין ? אין כל קשר בין הדפדפן לתכונות הללו. אני אישית מתכנת .NET וכל הקוד שנוצר הוא בJS תיקני שעובד ללא קשר לIE. מיקרוסופט לא טיפשים, שפת הדוט נט מדהימה ולא קשורה כלל לדפדפן.
השמטות אוטומטיות עבור גלישת טקסט
תכונה זו מספקת תמיכה בהשמטות כאשר תוכן טקסט גולש מגבולות הגורם המכיל אותו. Microsoft עובדת בשיתוף עם קבוצת העבודה CSS ב- W3C לשילוב פונקציונליות זו בשיפורים עתידיים שיבוצעו במפרט של CSS.
overflow... קיים כבר שנים.
אני אף פעם לא טועה, תמיד ידעתי שזה סוג המשתמשים , שמשתמש בFF.
עשה לי טובה מתנשא... מי אתה ? בוא תספר לי. הבחור שמסתובב עם חתימה של מיקרוסופט, מזיין את השכל שFF זה תחליף עלוב לדבר המדהים, אבל לא לשכוח, מיושן, מלא חורי אבטחה, תוכן משאבים, חסר יכולות מוטוריות לשמם ! חסר תמיכה בכל כך הרבה דברים שאלוהים יודע שIE זה כבר פאסה. כל כך הרבה דברים לא עובדים בIE ודורשים עבודה כפולה או בכלל אי תמיכה בכל דרך.
אתם יודעים מה הקטע הכי מעניין, שאותם "מפתחים", שאתם מעריצים שלהם, אותם קהילת עלובות ועזובות , מעודדת פשע, בוספו של דבר הן אשמות בכל פרצי האבטחה שאירעו באינטרנט אקספלור, אתם שונאים אותם אבל מצד שני אוהבים אותם, אחרי הכול אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אתם אומרים שאינטרנט אקספלור לא עמידה בפני תקלות, תראו לי משהו אחד שכן עמיד, אתם אומרים שFF בלתי ניתנת לפריצה, ברור שלא, הרי המפתחים שלה הם אלא שפרוצו לIE וקהילות שלהם עודדו זאת, צר לי אבל הקהילות של MS שומרי חוק, ומן הסתם שלא יהיו פריצות אבטחה בFF, כי אנחנו לא יושבים ומחפשים למי להתנכל כל היום, אז צר לי, לי יש שכל ולי יש דאגות להבדיל מחלק גדול פה.
|