הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 10-06-11, 09:15   # 11
Erez | TrustMedia.co.il
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

Erez | TrustMedia.co.il לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי GeffenMalki צפה בהודעה
האלוריתם של גוגל מורכב מהמון דברים שהופכים אותו לכל כך איכותי, אתה צריך לדאוג לאלוריתם פשוט יותר אבל נוח...
לדוגמה של המנוע חיפוש לאתרים (ככללי): לפי קטגוריה,מספר צפיות,מספר קישורים נכנסים,מספר קישורים יוצאים,כמות מילים כוללת באתר ועוד...
בעצם ליצור אלגוריתם מקיף, ואולי אפילו ליצור מין דירוג מיוחד שיעזור לאלגוריתם...
אני לא מתיימר להיות כמו גוגל, ובמקרה שלי כל התוצאות חיפוש יהיו בעלי ערך זהה, לא תהיה תוצאה אחת שהיא יותר עדיפה מהשניה, אבל תהיה תוצאה שהיא יותר רלוונטית למילת מפתח מסויימת.
ומישהו יודע אולי אם יש פקודה לשרשור בsql, כדי לעשות משהו כזה
select * from `table` where (`column1`+`colum2`) like '%טקסט%'
??
ישן 10-06-11, 09:26   # 12
Erez | TrustMedia.co.il
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

http://phpguide.co.il/%D7%97%D7%99%D...7%9C%D7%90.htm
מצאתי את זה, זה נראה לי מה שאני צריך
אבל לא הבנתי את הקטע להפוך את אחת העמודות לfull text, כי במקרה שלי יש לי מספר עמודות, אז איך אני אמור לעשות?
חשבתי לעשותת עוד עמודה שתכיל את כל המידע עם רווחים, אבל זה יקח הרבה מקום וזה לא יעיל

עריכה:
http://www.stemkoski.com/multiple-co...ase-using-php/
זה מסביר את העניין למי שצריך. בגדול יש פקודה match שמאפשר גם לעשות חיפוש, וגם מאפשר לדעת עד כמה התוצאה רלוונטית למילת החיפוש, ואז אפשר למיין לפיה את התוצאות.

Last edited by Erez | TrustMedia.co.il; 10-06-11 at 09:44..
  Reply With Quote
ישן 10-06-11, 11:14   # 13
BlueNosE
אין כמו ב127.0.0.1

BlueNosE's Avatar

מיני פרופיל

BlueNosE לא מחובר  

הרעיון שלי הוא כזה. הרי אתה יודע שהתחום הוא, נגיד, עבודה.
ביטויים שקשורים בעבודה יכולים להיות כמובן "חיפוש","משרה" ו"בוס" - אבל גם "מתכנת","גנן" ו"רואה חשבון". אפילו "טכנולוגיה" או "24 שעות ביממה" אלו ביטויים עם משמעות.

המלצה שלי: צור מערכים עם שיוך לתגיות. לדוגמא, צור את הרצף הבא: מתכנת -> טכנולוגיה, תכנות. גנן -> גננות, בית וכו'. "24 שעות" -> כל היום.
שמור את הביטויים האלה כביטויים מנחים. אחר כך, כשמישהו יחפש "מתכנת שעובד כל היום באזור רמת גן", תוכל לפצל את הדרישה:
[תכנות] + [כל היום] + [רמת גן], ולזה תהיה לך תשובה.
ככל שיהיו יותר תגיות רלוונטיות, כך התוצאה תדורג יותר גבוה. אתה יכול ללכת יותר רחוק ולתת אחוז רלוונטיות לכל תגית לגבי העמוד (נגיד שהנושא תכנות מופיע הכי הרבה, הוא יקבל 0.6, כאשר כל היום יקבל 0.2 ורמת גן 0.2. ככה מי שיחפש תכנות ברמת גן יקבל 0.8 רלוונטיות לעומת מי שיחפש "אדם שעובד כל היום ברמת גן" ויקבל 0.4, כי זה פשוט פחות רלוונטי לעמוד ששמרת).

בהצלחה

בניית אתרים Rely

סלנג מילון סלנג utter
  Reply With Quote
ישן 10-06-11, 11:22   # 14
Erez | TrustMedia.co.il
עסק רשום [?]

מיני פרופיל

ציטוט:
נכתב במקור על ידי BlueNosE צפה בהודעה
הרעיון שלי הוא כזה. הרי אתה יודע שהתחום הוא, נגיד, עבודה.
ביטויים שקשורים בעבודה יכולים להיות כמובן "חיפוש","משרה" ו"בוס" - אבל גם "מתכנת","גנן" ו"רואה חשבון". אפילו "טכנולוגיה" או "24 שעות ביממה" אלו ביטויים עם משמעות.

המלצה שלי: צור מערכים עם שיוך לתגיות. לדוגמא, צור את הרצף הבא: מתכנת -> טכנולוגיה, תכנות. גנן -> גננות, בית וכו'. "24 שעות" -> כל היום.
שמור את הביטויים האלה כביטויים מנחים. אחר כך, כשמישהו יחפש "מתכנת שעובד כל היום באזור רמת גן", תוכל לפצל את הדרישה:
[תכנות] + [כל היום] + [רמת גן], ולזה תהיה לך תשובה.
ככל שיהיו יותר תגיות רלוונטיות, כך התוצאה תדורג יותר גבוה. אתה יכול ללכת יותר רחוק ולתת אחוז רלוונטיות לכל תגית לגבי העמוד (נגיד שהנושא תכנות מופיע הכי הרבה, הוא יקבל 0.6, כאשר כל היום יקבל 0.2 ורמת גן 0.2. ככה מי שיחפש תכנות ברמת גן יקבל 0.8 רלוונטיות לעומת מי שיחפש "אדם שעובד כל היום ברמת גן" ויקבל 0.4, כי זה פשוט פחות רלוונטי לעמוד ששמרת).

בהצלחה
תראה את ההודעה שלי למעלה, יש דבר כזה מובנה בmysql, אתה מגדיר לו את השדות ואת הטקסט והוא עושה חיפוש, ומחזיר לי רלוונטיות של התוצאות חיפוש עבור כל תוצאה שאני יכול למיין לפיו את התוצאות.
והפתרון שלך גם מצריך המון עבודה למצוא מילים נרדפות, לארגן מילות מפתח. והבעיה בו שתמיד יהיה איזה מילה נרדפת שלא קיימת במאגר שלי או מילת מפתח שלא ידעתי עליה, אז זה לא ממש מושלם

Last edited by Erez | TrustMedia.co.il; 10-06-11 at 11:24..
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום