|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
עסק רשום [?]
|
רלוונטיות תוצאות חיפוש
יש לי אתר עם מסד נתונים שמכיל בתוכו פרטים על משהו מסויים. למשהו הזה יש תיאור, כותרת, ועוד פרטים אחרים. עכשיו אם מישהו עושה חיפוש באתר זה מביא לי את כל הפריטים שיש להם באחד מהפרמטרים שלהם (כותרת, תיאור, וכל שאר הפרטים על המשהו הזה) את מה שהגולש חיפש.
הבעיה היא שהתוצאות לא רלוונטיות ככה... רציתי לדעת האם יש איזה שאילתא מיוחדת או שיטה מסויימת כדי להציג את הדברים בצורה יותר רלוונטית ? כל פיתרון יתקבל בברכה תודה ![]() |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
אמממ.. אתה יכול קודם כל לנסות להציג את הפריטים שהכותרת שלהם מכילה את מילת החיפוש וכן הלאה, לפי מה שעבורך רלוונטי יותר..
|
![]() |
![]() |
# 3 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
בטוח יש איזה פקודה כלשהיא שאפשר לעשות בשאילתא |
|
![]() |
![]() |
# 4 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
אחרי ששלפת את התוצאות,
למה שלא תרוץ עליהן בצד שרת ותספוק כמות הופעות של מחרוזת החיפוש בכל אחת מהתוצאות ותמיין לפי המונה הזה? כמו כן תוכל להחליט שאם ההופעה היא בכותרת אתה סופר את זה כפול (כי זה משהו חשוב). |
![]() |
![]() |
# 5 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
אפשר אולי לנסות לאחסן את זה בסשיין או בקוקיז, או אפילו בבסיס נתונים, אבל זה כנראה יהיה ארוך מדי כדי לאחסן בסשיין או בעוגיה. אני כנראה אנסה את זה אם לא יהיו פתרונות אחרים |
|
![]() |
![]() |
# 6 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
אחרי התגובה שלך אני רואה שזה יכול להיות רלוונטי בכל זאת. אפשר לעבוד עם תגיות אוטומטית. אחת לכמה זמן לסרוק את הטבלה הגדולה שלך ועבור כל מילה בה ליצור רשומה טבלת תגיות ייעודית. בטבלה הזאת תשמור את ה-ID של הרשומה מהטבלה הגדולה, את המילה עצמה ואת כמות ההופעות שלה באותה רשומה. נכון שזה תופס המון מקום ולא קצת משאבים ליצר את זה, אבל ככה אתה בעצם בונה אינדקס גדול שעליו תוכל להריץ חיפוש מהיר בקלות וגם לדעת מה רלוונטיות (לפי כמות הופעות). אם אתה רוצה לחסוך קצת משאבים, אתה יכול לשמור את שאילתות החיפוש שמריצים אצלך ואת הסריק שתארתי מקודם לעשות רק עבורן. כאשר אתה נתקבל במחרוזת חיפוש חדשה, תריץ את האינדוקס ייעודית עבורה ותציג תוצאות למשתמש (ועל הדרך תוסיף אותן לטבלה). הכל תלוי בעלות תועלת שלך |
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
הפיתרון שלך לא מתאים לי כי זה מנוע חיפוש שתוצאות שהתאנדקסו לפני שבוע כבר ברוב המקרים לא יהיו רלוונטיות, אז לשמור לכל רשומה את המיקום הרלוונטי, ואז שוב אחרי שבוע לעבור מחדש זה יותר מדי משאבים. עוד שאלה שאני מניח שהפיתרון שלהם פשוט, לדוגמא משתמש מחפש "נעליים נוחות לריצה", ו"נעליים נוחות" מופיע בכותרת, ו"לריצה" מופיע בתיאור, אז איך אני יכול לקבל את הרשומה הזאת מהמסד? |
|
![]() |
![]() |
# 8 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
תפרט יותר. האם התחום הסמנטי של האתרים שאתה מאנדקס הוא דומה? אם כן, יש לי רעיון מה אפשר לעשות, אבל בשביל לחסוך לעצמי באסה על בזבוז זמן, קודם תסביר פחות או יותר מה המנוע עושה (:
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
אבל לדוגמא אם זה מנוע חיפוש עבודה, אז הוא יסרוק את האתרים ושימור את הפרטים (משרה מלאה/חלקית, מיקום, תיאור וכו'), ואז ישמור במסד כל מידע בעמוד נפרדת. ואז אני רוצה לעשות חיפוש במסד הזה. |
|
![]() |
![]() |
# 10 |
חסום
|
האלוריתם של גוגל מורכב מהמון דברים שהופכים אותו לכל כך איכותי, אתה צריך לדאוג לאלוריתם פשוט יותר אבל נוח...
לדוגמה של המנוע חיפוש לאתרים (ככללי): לפי קטגוריה,מספר צפיות,מספר קישורים נכנסים,מספר קישורים יוצאים,כמות מילים כוללת באתר ועוד... בעצם ליצור אלגוריתם מקיף, ואולי אפילו ליצור מין דירוג מיוחד שיעזור לאלגוריתם... |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|