![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
![]() מה יהיה יותר יעיל ומהיר כאחד , 160 טבלאות שכל אחת מהם מכילות כמה עשרות אלפי שורות או טבלה אחת עם כמה מיליוני שורות .
אני הולך להריץ על הטבלה\אות האלה חיפוש ואני חושש שזה יקח יותר מדי זמן. בכל מקרה איזו מהשיטה עדיפה יותר? בברכה , מור. |
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
160 טבלאות.
כי אם אתה עושה SELECT רק מאחת הוא לא צריך לעבור על כל הרשומות. אבל אם אתה רוצה שיעבור על כולם בכל זאת. אז עדיף טבלה אחת
# 3 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
בהנחה שתחלק לטבלאות, כשתבצע חיפוש, תדע לפנות לטבלה מסויימת מראש? (נגיד, לפי אות ראשונה בא"ב או כל דרך אחרת)
|
![]() |
![]() |
# 4 |
אחראי פורום
|
אם אתה יודע לנהל את הטבלה שלך נכון - אין סיבה ש-MySQL לא יתמודד עם הטבלה האחת. מסדי הנתונים בנויים לדבר כזה ויודעים איך לטפל בזה - אבל מה שחשוב, זה לבנות את הטבלה פחות.
לא אמורה להיות שום בעייה עם טבלה אחת - אבל שוב פעם - המבנה והשאילתאות צריכות להיות בנויות היטב. אם תפרסם כאן את הטבלה שאתה מתכוון לבנות ואת השאילתאות שאתה הולך להריץ - הפורום יוכל לייעץ לך ולעזור לך לייעל את זה. |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
תודה על העצה אך הגעתי להחלטה ש160 טבלאות יהיו יותר יעילות לחיפוש מאות תוצאות ואז שליפה של כולם.
|
![]() |
![]() |
# 6 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
מה עם השאילתא והחיבור לכל טבלה ? זה לא נחשב ?
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
אוקי זה הולך ככה , כל טבלה 6 תאים לחיפוש .
בהתחלה נכנס קלט , לדוגמא IL מתוך תאג SELECT ולפי הקלט הוא עובר ישר לטבלה עם השם שלה. הבחירה של ה 160 טבלאות באה מכיוון שאנחנו מעריכים שכל יום יהיו 5 אלף שורות נוספות אום נכפיל את זה בכמה שנים אז יצא לנו מסד די גדול. לגבי השאילתות זה הולך ככה : שאילתה חיפוש התאמה בין 6 קלטים ל6 תאים בטבלה ואם יש אז התאמה אז עושים הוצאה של כל השורות המשתוות לקלט שנקלט. בברכה , מור. |
![]() |
![]() |
# 8 |
אחראי פורום
|
MySQL יודע לטפל במיליוני ואף עשרות מיליוני שורות אם באמת בונים את הכל נכון, משתמשים באינדקסים ובונים את השאילתאות כמו שצריך. לא אמורה להיות שום בעייה לשים את הכל בטבלה אחת.
כמובן - שחוץ מבנייה נכונה של הטבלאות והכל, נשאלת תמיד השאלה אם אי אפשר להקטין את כמות השורות (5000 ביום). אבל לא אמורה להיות בעייה. |
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר מתקדם
|
אוקי , אני יכין טבלה עם כמה אלפי שורות ואני יעשה ניסויים עליה ככה , הכי אמין והכי בטוח.
תודה בכל מקרה , בברכה מור. |
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר וותיק
|
תלוי מאוד.
באופן כללי אם ניקח את מה שנעשה בדרופל/וורדפרס זו דוגמא דיי טובה(אני מדבר על הבסיס לא על מה שמפתחים עושים מזה, ואני מעדיף את וורדפרס כדוגמא חיובית יותר). הם לקחו טבלאות שבאופן עקרוני זהות במבנה והפכו אותם לאחת: טיוטה=פוסט=דף וכו'.. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|