|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 11 |
משתמש - היכל התהילה
|
הייתי לוקח 6,000.
למה יש מתכנתים שלא מבינים שלקוח שבא אליהם ורוצה לאתר, יש לו מן הסתם מטרות רווח... זה אומר שהוא אמור להרוויח מהאתר וכך בהתאם הוא אמור לשלם. אני לא אומר לשלם עכשיו עשרות אלפי שקלים (למרות שיש חברות שכן לקוחות כזה מחיר) אבל המינימום שאפשר לקחת זה מחיר ריאלי וסביר ולא 3000 שקל, זה מחיר של רמת תיכנות ברמה נמוכה. יש חברות שמספקות מערכת ניהול תוכן (שלא מביאים לך את הקודים) בתשלום חודשי של כמה מאות שקלים והתחייבות ל 3 שנים, שבסוף הלקוח מוציא 15,000 שקל. אז אם תיקחו 6,000 שקל או אפילו 8,000 שקל. תאמינו לי שהלקוח עדיין ירוויח (בהנחה כמובן שיש קריטריונים גבוהים). תישנו על זה ותפסיקו עם המחירי זנות האלו, תעריכו את העבודה שלכם, את הידע, את המקצועיות ואת ההבנה שלכם בתחום. אה כן, והמחיר שאתם חושבים עליו? תמיד תיקחו 10% יותר או 20% יותר למקרה שהלקוח יחליט באמצע התהליך לשגע אתכם ותתחילו לאכול את הלב. מה שיותר מצחיק, זה שיש מתכנתים שלוקחים מחירים נמוכים ולא מבינים שהם מתחרים בחברים שלהם באותו תחום.. אין אחווה בקהילה הזאת של המתכנתים משומה, כל אחד מתחרה בשני. תארו לכם שכל אחד יעלה את המחירים שלו ב 2000-3000 שקל? תחשבו כמה אנחנו נרוויח כמתכנתים. ואם נאמר את האמת: תיכנות != מחיר זול
Last edited by Hanan; 01-01-10 at 12:32.. |
![]() |
![]() |
# 13 |
חבר בקהילה
|
תחשב כמות שעות עבודה\ימים.
תבין שמשכורת מינימום במשק הינה 4000 שקל לחודש בעבודת משרה מלאה. עכשיו אתה באמת מוכן לעבוד במשכורת שהיא נמוכה יותר ממשכורת מינימום כמתכנת? (3000?) 6000 ניראה מחיר סביר. אם אתה עושה לעצמך שם ובונה לעצמך תדמית לדרוש 8000 אלף בתמורה למקצוענות ושם טוב זה מחיר סביר. |
![]() |
![]() |
# 14 |
אחראי פורום
|
זמן * 1.5 * עבודה זה המחיר המינימאלי.
כמובן - שאם ארגון צדקה להורים שכולים פנה אלייך בנוגע למערכת ניהול תוכן - מתוך אתיקה אתה תעשה את זה במחיר הכי נמוך שאתה יכול לתת. |
![]() |
![]() |
# 15 |
חבר על
|
אתם אוהבים לבלבל את המוח ולשחק אותה מתכנתים יקרים ואיכותיים,
מי שמכיר אותי ואת העבודה שלי יודע שאני מתכנת איכותי. נראה אחד מכם מוכר אתר תדמיתי קטן בתור פרילנסר, במחירים שציינתם, בדרך כלל אתרים תדמתיים קטנים הם אתרים שלמי שבונה אותם אין סכומים גדולים להשקיע מכיוון שאלו אנשים פרטיים ולא חברות. רק נציין שאתר תדמית קטן הוא כ 10 שעות עבודה (בהנחה שהמודולים מוכנים, אפילו הגזמתי), בוא נעשה חישוב קטן: 3000 / 10 = 300 ש"ח לשעת עבודה לא הייתי מגדיר מתכנת מהסוג הזה כפראייר. אגב, המחיר שציינתי (3000) הוא עבור תכנות בלבד, לא שמתי לב שהוא ביקש עבור עיצוב, אחסון וכד'.
קארדניה - משחק דפדפן ישראלי חדשני Last edited by Ron | CSite.co.il; 02-01-10 at 13:57.. |
![]() |
![]() |
# 16 | |
מנהל פורום קידום ושיווק אתרים. עסק רשום [?]
|
ציטוט:
וגם השכר מינימום מדבר על מישהו שעובד 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע לפחות, לא 10 שעות עבודה חודשיות (לפי מה שרון אמר). |
|
![]() |
![]() |
# 17 |
חבר בקהילה
|
נכון אבל ברגע שלא כל אחד יכול לעשות את העבודה הזאת וצריך ללמוד אותה ולהתנסות בה התשלום לשעה עולה.
אם אתה בכלל עובד לפי שעה. יש אנשים שמתמחרים את העבודה שלהם לא לפי שעות עבודה אלה לפי מחירי שוק לפרוייקטים. אם זה פרוייקט יחודי - משמע נבנה במיוחד בשביל האתר ולא סתם מערכת מוכנה, המחיר עולה מאוד. לדוגמא אם מערכת VB עולה איזה 912 שקל, ומערכת מוכנה עם קוד ייחודי או עם קוד מקור פתוח עולה 4000 שקל, אזי מערכת לא מוכנה מקורית וייחודית עולה פי שתיים.. |
![]() |
![]() |
# 18 | |
חבר על
|
ציטוט:
זו באמת עבודה פשוטה ביותר.
![]() |
# 19 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
אל תגיד את זה אפילו בצחוק \=
![]() |
# 20 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
שוב להזכיר לכם שתמחור שעת עבודה של מתכנת הינה מינימום 52 שקל לשעה בכל חברת הייטק. בחישוב של 10,000 שקל לחודש במשרה מלאה. כמובן אם אתם חברה שבונה אתר על בסיס קוד קיים שיש צורך רק לשנות אותו למבנה והעיצוב של האתר החדש העבודה יורדת ובעקבות כך גם התמחור. כמובן וכמובן שאסור לעלות מחירים בתיאום עם מתכנתים אחרים, אבל כל מתכנת חייב לזכור שגם אם בזמן הנוכחי הוא יכול להרשות לעצמו להוריד מחירים כדי ליצור תחרות הוגנת, בגלל יכול ליהיות שהוא עדיין לא מספיק מהוקצה בעסק או שאין לו עדיין שם ורשימת אתרים שיכול לשים כאתרי דוגמא ולכן הוא מנסה לצבור הרבה לקוחות בזמן קצר יחסית במחיר של עבודה זולה יותר. כל מתכנת חייב לזכור שהוא עושה תחרות לחבריו המתכנתים ולעצמו כאשר יחליט שהוא מספיק מקצועי ושיש לו מלאי אתרים וממליצים מספיק כדי לעלות את התמחור עבודה שלו. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|