|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 11 | ||
Авторитет
|
ציטוט:
לוט"ר = לוחמה בטרור. תבין משם לבד, אם זה משעמם או לא. כמדריך יש לך כל הזמן פעילות, וההכשרה של לוט"ר זה דבר בפני עצמו. תחשוב את ההכשרה של מדריך לוט"ר. בקשר לגדודים, טוב שלא אמרת את כל הגדודים בכפיר.. רק חסר לביא ויש לך פאזל.
![]() |
![]() |
# 12 |
חבר מתקדם
|
יש לי חבר בכפיר ויש לי חבר טוב שעכשיו מסיים הכשרת כלבן בעוקץ .
חבר שלי בכפיר הוא היה מ"כ בזמן מבצע עופרת יצוקה , הם עשו הרבה פעילויות בעזה , המ"פ שלו נהרג במבצע שמה , הם עושים הרבה פעילות כמו כל חטיבת ח"יר אם לא יותר . בנוגע לעוקץ , 05 , 07 מה זה משנה ?! העבודה שהם עושים זה עבודה מעניינת , לוקח הרבה כדי להגיע לשם , והכיף שיש לך כלב שאתה אחראי אליו והמבצעים שאתה עושה איתו זה דברים שלא תמצא בשום מקום אחר בצה"ל . בכללי על כפיר , חטיבה כמו כל החטיבות , אין הבדל בין גולני , צנחנים , כפיר , נח"ל או גבעתי . יש שם את כל סוגי האנשים , כולם נלחמים וכולם עושים עבודת קודש . חוץ מזה שלא ממש שואלים אותך בצהל לאיפה אתה רוצה ללכת , בסופו של דבר תעשה גיבוש תעבור תגיע ללוט"ר שזה אחלה מסלול , מהנה ומאתגר או לעוקץ שזה מסלול מעולה בפני עצמו . או שתגיע לגדודים , שיש אנשים שאומרים שזה אפילו עוד יותר טוב כי אין על הכיף של הגדודים , צחוקים והוואי .
# 13 |
חבר בקהילה
|
לוט"ר - יחידה די גדולה שהתמזגה עם עם הקל"צ (קליעה צליפה), יעודה - פיתוח תורות לחימה ללוחמה בטרור והכשרת לוחמים.
ביחידה קיימים אגפים שונים כגון פריצה, קופים (סנפלינג), צליפת חי"ר וצליפת לוט"ר וכן צוות יעודי לאבטחת אישים. המסלול למדריכי הלוט"ר ביחידה נמשך כ12 חודשים. אופי הפעילות ביחידה הוא הדרכה נטו ואף לוחמי היחידה נקראים בסלנג הצהל"י "לוחמי הקרטונים" בשל כך שהם מרבים להתאמן ולטווח במטרות מקרטון. מעת לעת יוצאים צוותי היחידה לפעילות מבצעית על מנת לתרגל על רטוב את מה שהם למדו ומעבירים לאחרים. תדירות היציאה לפעילות מבצעית תלויה במידת ההשפעה שיש למפקד היחידה באותו הזמן. לאחר השחרור, רבים מבוגרי היחידה מקבלים הצעות עבודה להכשרת יחידות ללוחמה בטרור של מדינות עולם שלישי. עוקץ - יחידה מובחרת שיעודה הוא הפעלת כלבים במשימות יעודיות על מנת להגן על חיי אדם מחד ולהביא להצלחת המשימה מאידך. אורך המסלול ביחידה הוא כ18 חודשים במהלכם רוכש הלוחם מיומנויות אשר מכשירים אותו לעבודה עם היחידות המובחרות ביותר בצה"ל. לוחמי היחידה נמצאים בסיס אם באיזור מודיעין ומשם מצטרפים ליחידות שונות לפעילות מבצעית שלאחריה חוזר הלוחם אל הבסיס ביחידה. באיזורים שונים בארץ ישנם לוחמים מהיחידה שתופסים כוננות עם כלבם. לאחר העלייה ליחידה וסיום שלב "אימון הלוחם" (כ9 חודשים בשירות) מפוצלים הלוחמים במסלול ל3 צוותים בעלי יכולות שונות: תקיפה, חנ"מ (זיהוי חומרי נפץ ואמל"ח) ומרדף וכן מקבלים לראשונה את כלביהם האישיים איתם יעברו את מהלך שירותם. קיימים יכולות נוספות ביחידה שבהם נמצאים לוחמים שנפלו מהמסלול מסיבות שונות, שהם: חילוץ והצלה וסנ"ח - צוות שאחראי על איתור חומרי נפץ במקומות אזרחיים. וכן קיים צוות של בנות ביחידה שמגיע לאחר איתור בחטיבת קרקל וגיבוש שמתקיים ביחידה, תפקידו לאייש מחסומים ולאתר אמצעי לחימה. לאחר גיוסך לחטיבת כפיר, במהלך ה"טרום טירונות" תשאל אם ברצונך להשתתף בגיבוש ליחידת עוקץ ולוט"ר, עליך לענות תשובה חיובית ותשובץ במחלקה של מבקשי גיבוש. סמל המחלקה שלך יהיה לוחם מעוקץ ואליו תוכל להפנות את כל השאלות שלך. חשוב להדגיש שלמרות שהגיבוש לעוקץ ולוט"ר נעשה בחטיבת כפיר, אין ליחידות הנ"ל שום קשר מלבד זאת לחטיבת כפיר ובתום הטירונות והאימון מתקדם עולים הטירונים להכשרה ביחידה ומאבדים כל סממן של קשר לכפיר. לגבי רובאי, נחשב/לא נחשב ושאר השאלות הפעורות שנשאלו כאן. כל לוחמי צה"ל מבצעים פעילות קודש והעבודה של כלל החיילים בצה"ל היא נחשבת. היתרונות בהתמיינות ליחידות המובחרות בניגוד לגדודים, היא תנאי שירות משופרים שמתקבלים לאחר מסלול ארוך ותובעני ופעילות מבצעית שלעיתים "מעניינת יותר". הרובאי של של עוקץ ולוט"ר הוא 07 בדומה לכל חיילי החי"ר בצה"ל. בעוקץ אין "טחינת שמירות" מכיוון שעוקץ לא עושים קו - הם יוצאים עם כלבם לפעולות יעודיות ומבצעים יזומים. בלוט"ר - מדריכי הלוט"ר לא "כל הזמן עוברים מקומות" מכיוון שהם מעבירים את ההכשרה ללוחמים בבסיס שלהם. בהצלחה בגיבוש Last edited by nbiwy; 01-08-09 at 17:42.. |
![]() |
![]() |
# 14 |
עסק רשום [?]
|
האמת היא שאני יותר מתעניין בלוט"ר/ בעוקץ ואשמח לקבל כמה שיותר פרטים על היחידות האלה.
ובנוגע לרובאי לא התכוונתי ש- 05 פחות טוב מ- 07. שאלתי אם בעתיד, זה שיש לי 05 ולא 07 ואני ארצה לעסוק במשהו שקשור לביטחון, אז האם זה יהווה חיסרון ויכול לחסום לי חלק מהמקומות, אבל עכשיו אם אתם אומרים שגם לעוקץ יש 07 (ואני חושב שבאתר "שבוז" רשום שיש להם 05) אז אין בעיה. גם רוב מה שאמרת בהתחלה לפחות זה מידע יבש, אני מחפש המלצות ודעות אישיות שאולי אנשים שהיו שם/ אנשים שמכירים אנשים שהיו שם יכולים לעזור לי בזה. תודה ![]() |
![]() |
![]() |
# 15 |
חבר מתקדם
|
אם אתה יוצא יחידת עוקץ , יקחו אותך לתפקיד של כלבן ככה שלא יצפו ממך למשהו יותר ממה שעוקץ מכשירים אותך .
# 16 |
חבר בקהילה
|
|
![]() |
![]() |
# 17 |
עסק רשום [?]
|
בכללי אין לי שאלות ספציפיות, הדברים העיקרים שאני רק רוצה לדעת הם:
1. איך השירות שם, איזה הדרכה מקבלים/ מעבירים ודברים כאלה, מפי אנשים שהיו שם/ מכירים אנשים שהיו שם כי אני יותר מחפש דעות אישיות ולא נתונים יבשים, בכל זאת זה יהיה 3 שנים לפחות ואני רוצה שמתאים לי ושאני אהנה בו, ובן אדם שהיה שם אישית יוכל לעזור לי בזה יותר. 2. אחרי הצבא, באזרחות, האם תהיה לי אפשרות להתפתח ולהמשיך לעסוק בתחום הזה ואם כן אז איפה, איך וכד'. אם יהיה אפשר להתייחס בעיקר ללוט"ר אני אשמח, כרגע זה נשמע לי די מעניין לפי כל המידע שקיבלתי פה ובמקומות האחרים. עזרתם לי מאוד עד עכשיו ואני מקווה לקבל כמה שיותר מידע ![]() Last edited by אדיר; 01-08-09 at 21:06.. |
![]() |
![]() |
# 18 |
חבר בקהילה
|
אני לא יכול להכנס איתך לפרטי ההכשרות שעוברים ביחידה מפאת בטחון מידע וככלל התפיסה שלך שגויה, אתה חושב אם מתאים וכדאי לך להגיע לאותו המקום ואם תוכל להפיק ממנו מקצוע לעתיד, זה די מצחיק כי החלופה שלך היא בכלל חטיבת כפיר וזאת מבלי להתחשב בכך שאין לך הרבה ברירה כי זה לא שאתה יכול לבחור להגיע אליהם, הם בוחרים אותך ובתנאי שעברת את הגיבוש בהצלחה. ובתור אחד, שנשמע לי לפחות, שלא עשה בעבר גיבושים כלל אני חושב שיהיה לך מאוד קשה לסיים אותו. ואת זה אני אומר לא בכדי לבאס אותך, אלא להפך בכדי שתכין את עצמך נפשית ופיזית לגיבוש, הרווח יהיה כולו שלך.
לגבי השירות שם, עוקץ לפחות, זו יחידה קטנה ואינטימית עם אופי מיוחד שאין אותו בהרבה מקומות אחרים בצה"ל. |
![]() |
![]() |
# 19 |
עסק רשום [?]
|
עברתי גיבוש צנחנים, אני יודע מה זה גיבוש ואיך הולך כל העסק.
ברור שאני צריך לעבור גיבוש, השאלה היא אם שווה לי ואם מתאים לי לכוון ולנסות להגיע למקומות האלה מלכתחילה. ואין לי גם שום בעיה להישאר בכפיר וללכת לגדודים, זה גם אחלה מבחינתי. אני רק רוצה לדעת כמה שיותר פרטים על האפשרויות שלי. |
![]() |
![]() |
# 20 |
חבר על
|
בסוף מה שיכריע זה הרגש שלך
![]() הרבה הצלחה.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|