![]() |
# 1 |
חבר על
|
שאלה בקשר לחוזה...
יש לי שאלה ..
אם ובמקרה אני עושה חוזה [כמובן עורך דין,הכל מסודר.] ובחוזרה אני כותב שלאדם X שאני למשל הולך למכור לו תעיצוב ,אסור להשתמש בעיצוב אלה אם הוא משלם עליו. הכוונה,אני למשל מכין לו סמיילי [נו באמת חח ] ואני מראה לו את זה... [כמובן לפני שאני מכין הוא חותם על החוזה..] ואז הוא אומר לי שהוא לא אוהב תסמיילי אבל הוא בכל זאת משתמש בסמיילי! אז לפי החוזה ששם כתוב "שאסור לשתמש אם לא אהבת וקנית וכו' " אז בעקרון אפשר לתבוע אותו? אם כן,איך?על פי אליו הוחכות.. כאילו מה רק על פי החתימה שלו? או שזה לא הולך ככה? אגב זה לא משהו שקרה, סתם משהו שמעניין אותי ![]() |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
יש כל מיני שיטות
קצת יותר בעייתי עם עיצוב גרפי בכל מקרה אתה יכול להדפיס את העיצוב, לשלוח לעצמך בדואר רשום, תקבל אסמכתא - באסמכתא כתוב תאריך שליחה? זה מוכיח שאתה הכנת את העיצוב כי שלחת אותו לעצמך לפני שהוא השתמש בו. אם אין לו הוכחה שהוא שילם לך או משהו אז בעקרון אסור לו להשתמש (הוכחה=אסמכתא, או הוכחה מהבנק משהו כזה) קיבלתי את העצה הזאת ממרצה למשפטים באוניברסיטה מקווה שהייתי ברור, קצת בעיה להסביר בכתב (בשבילי) ד"א! אל תפתח את המעטפה! זה לא יהיה רלוונטי אם תעשה את זה וזה היה פתרון לשמירה על זכויות יוצרים והצגה שלהם בבית משפט ![]() |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
שיטה מוכרת, אבל אני חושב שבית המשפט לא מקבל את זה כבר. (EpsilonTal)
תקרא את זה - http://www.patentim.com/forum_articles.asp?Article=493 |
![]() |
![]() |
# 4 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר על
|
אז איך אני בעצם יכל לשמור תעיצוב בלי שהוא יגנוב לי?
אם חוזה לא עוזר ממש, ומה ש-EpsilonTal לא נחשב כבר.. אז מה אפשר לעשות? איך אני יכל להיות בטוח שאפילו אם אני שולח לו את זה במייל,הוא לא ישתמש על זה [כמובן שהוא חתם על חוזה..] אבל החוזה לא אפקטיבי אם אין הוחכה , והוחכה של שליחה עצמית לא עוזרת חח אז איך אני יכל להראות לו את העבודה [בלי מחשב נייד -הכוונה להיפגש ולהראות לו ..] ובכל זאת שהוא יהיה מודע לזה שאם הוא משתמש בזה בלי התשלום הוא יכל לקבל תביעה? אני מתכוון כאילו לשלוח לו נגיד במייל תעבודה,והוא יראה,אם הוא לא ירצה לקנות אז אסור לו לשתמש.. |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר על
|
חשבתי על משהו.
אפשר פשוט להביא דיסק-או-קי לא? אבל אז הבנתי שיש בעיה,לי אין מחשב נייד חח אז כאילו זה או להתפלל שללקוח יש בחנות/משרד מחשב נייד.. ואם אין אז מה עושים? יש אילו חנויות שאפשר להיכנס וכאילו להשים דיסק-און-קי ולהראות ללקוח [בישראל נראה לי ממש קלוש שיש ...] אשמח לקבל תשובות =] |
![]() |
![]() |
# 7 |
חבר בקהילה
|
שאתה מראה לו את העיצוב אל תשכח לשים
C גדול של זכויות יוצרים וברגע שהוא משלם לך תוריד אותו. תאמין לי שעם C מתוכנן טוב לא יצא לו תועלת מהעיצוב הזה בלי לשלם עליו. פתרתי לך הבעיה בלי חוזים ובלי כלום ![]() לילה טוב!
# 8 | |
אחראי פורום Off-Topic
|
ציטוט:
מדובר על רעיונות, לא על יצירות. דווקא כתוב בפירוש שעל יצירות זה כן תופס, על רעיונות לא.
![]() |
# 9 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אם אתה התחלת לעצב עבודה גראפית כשאתה שולח סקיצה ראשונית / עיצוב או כל דבר אחר טרום הרכישה - תשתמש באיזה שהוא WaterMark עצום על כל התמונה ותרשום שם "דוגמא" או "זכויות שמורות ל..." ואל תשלח לאפחד Preview של עבודה גראפית "נקייה" טרום תשלום מלא על העבודה.
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|