![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
באיזה תוכנה אתה משתמש? יש הרבה תוכנות שיכולות לשמור קובץ PDF.
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
אז פשוט בהגדרת מסמך תעבוד בנטימטרים ותבחר 300DPI.
למה אתה צריך אבל PDF מפוטושופ? אם זה עבודה שהולכת לדפוס מומלץ לשמור כ-PSD משוטח.
# 5 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אני מעצב פלאייר ללקוח, עכשיו הפלאייר בגודל A5, יש כמה שאלות: 1. גודל A5 במציאות - איזה גודל להגדיר בפוטושופ? 2. אילו פרמטרים צריך לשנות חוץ מ 300DPI ? 3. באיזו סיומת לשמור את הקובץ (הבית דפוס אמר לי PDF), איזו סיומת הכי מומלצת מבחינת שמירת איכות + אפשרות קבלתה ע"י הבית דפוס ? תודה רבה! |
|
![]() |
![]() |
# 6 |
משתמש - היכל התהילה
|
אני לא כל כך מבין בזה אבל אני אנסה לעזור כמה שאני יכול.
DPI = Dots Per Inch משמע פיקסלים לאינץ. 300 DPI נחשב לאיכות גבוהה ומעבר לזה, לא ניתן להבחין בהבדל בעין רגילה. למרות שגם מעל 150 נחשב איכות בסדר, 200 זה כבר טוב, אבל 300 זה הכי טוב עד כמה שידוע לי. PDF הוא פורמט שאם אני לא טועה הוא לא נשמר כמו תמונת מפת סיביות אלא כווקטורי (למרות שאפשר גם לשים תמונות רגילות) ולכן ניתן להגדיל אותו להקטין אותו בלי לפגום באיכות כמובן עד גודל מסויים ובתלות בתמונות וכו'. לגבי הרז' של הA5 - תמדוד אותו (בInch או CM ותמיר לInch) ותגדיר פשוט pixles/inch 300. מקווה שעזרתי. |
![]() |
![]() |
# 7 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
לגבי שינויים נוספים, יכול להיות שבית הדפוס יבקש ערכת צבעים CYMK שיותר נפוצה לדפוס בגלל סוגי המדפסות. בכל זאת, יש עדיין לא מעט בתי דפוס שעובדים גם ב-RGB (דפוס דיגיטלי, יקר יותר). עדיף לשאול את בית הדפוס מה הוא רוצה. כנ"ל לגבי פורמט הגשה (אני בעבר הגשתי PSD). לא פיקסלים אלא נקודות. מודדים את זה על התוצר המודפס ולא על המסך.
![]() Last edited by sheeze; 30-03-09 at 19:41.. |
|
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר וותיק
|
אחלה עשיתי את כל מה שאמרתם,
אך כאשר פתחתי את הקובץ (החדש), הגודל שלו יצא ממש ממש גדול, גודל של A5 עשיתי והוא יצא גדול, ככה שלא קל לעצב שלא רואים את הכל.. יש עצות ? |
![]() |
![]() |
# 9 |
משתמש - היכל התהילה
|
אם אתה מתכוון לעצב בגראפיקה וקטורית אתה יכול להקטין את המסמך ואז להגדיל אותו שוב.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|