![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
בדיקה אם ערך מסויים קיים במסד
יש לי בעיה קצת, התחלתי לעבוד על מערכת מסויימת (תוך כדי הלמידה של PHP & SQL)
ואני כרגע עובד על הרישום משתמשים. הבעיה היא שאני רוצה לבדוק אם שם משתמש / איימיל מסויים קיים במסד אם כן לתת שגיאה מסויימת ואם לא, אז להמשיך בתהליך ההרשמה. עכשיו אני מצאתי אחרי חיפוש קצר את האשכול הבא: http://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=59628 וואלה עזר לי מאוד עם האיימיל, אני יכול לשנות את זה גם למשתמש במקום אימייל.. אבל איך אני יכול לעשות דבר אחר במקום 2 שאליתות, מה אפשר לעשות? עם if אני בודק אם search שווה ל 0 כמו באשכול ההוא ואם כן אז הוא ממשיך בתהליך ההרשמה, ויש לי else if שבודק אם הוא לא שווה לא 0 אז הוא מחזיר שגיאה שהאיימיל קיים במסד.. PHP קוד:
שוב, אני רוצה לבדוק אם שם משתמש + איימיל קיימים במסד אם כן להוציא שגיאה .. איך אני יכול לעשות את זה? |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר מתקדם
|
PHP קוד:
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר מתקדם
|
ואדים לא הבנתי מה הקוד שלך כ"כ אומר.
אתה בודק אם שם משתמש והאימייל קיימים, אם כן הוא מוציא שגיאה.. אבל אני רוצה ליצור 2 שגיאות שונות, 1 אם המשתמש קיים אז הוא יציג "השם משתמש שבחרת קיים" אם האיימיל קיים הוא יציג "האיימיל שבחרת קיים".. PHP קוד:
ולשים נגיד $row['user'] != $user && $row['email'] != $email $row זה כאילו מהמסד.. אם כן אז אין בעיה, הוא נרשם פשוט.. אבל אם האימייל או השם משתמש שווים הוא יציג שגיאה שונה לכל אחד..בעזרת else if.. זה כבר פשוט אבל הבעיה כאן היא עם השאילתה. |
![]() |
![]() |
# 4 |
Winner
|
את מה הגדרת כפריימרי קי ?
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
פשוט תעשה שני שאילתות, זה לא יצרוך הרבה משאבים ועם קצת אופטמזציה אפשר לחסוך בזמן ביצוע השאילתה, לא כזה קריטי.
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר מתקדם
|
אוקי, ואת ID.
|
![]() |
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
כשאני חושב על זה...אפשר לעשות משהו נחמד, כשאתה מכניס את פרטי המשתמש,כמו: איימיל,שם,שם משפחה למשל,תכניס איתו גם עוד שדה שיכיל: "המשתמש קיים"
וכשאתה רוצה לבדוק אם המשתמש קיים - אתה עושה משהו כזה: PHP קוד:
ככה זה חוסך שימוש ב-mysql_num_rows.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|