|
![]() |
# 1 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
עברתי מילה, עברתי בר מצווה, אמא שלי יהודיה (שאגב, אם מדברים על "יהודי" זה קודם כל הכלל ליהדות), אבא שלי יהודי וכו' וכו'. אם אתה תגיד לי שאני לא יהודי כי אני לא צם, אני יגיד שאתה לא יהודי כי...אתה לא חובש כיפה...כי...אתה לא מניח תפילין יום יום...כי..אתה לא מברך על כל דבר שאתה אוכל...כי...כמו שאמרתי, מיליון ואחת דברים. אז פשוט די עם הצביעות ודי עם השטויות...כל אחד מקיים את ה"יהדות" או "דת" בדרך שלו ואין לאף אחד זכות להטיף מוסר על זה. |
|
![]() |
![]() |
# 2 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
![]() בכל מקרה, אני לא צם. (אגב, איפה בדיוק כתוב שצריך לצום? ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 5 |
הנהלת הפורום לשעבר
|
בתנ"ך הרבה דברים לא ברורים, כי בסופו של דבר מי שהמציא את הדברים האלו (אסור להדליק חשמל בשבת, לצום ביום כיפור) זה..אנשים, כמוני..וכמוך..
בתנ"ך של חטיבת ביניים כבר מבינים שרוב המצוות בכלל לא כתובות בתנ"ך אלא אנשים שהחליטו לפרש את המשפט של אותה מצווה ככה למרות שאפשר לפרש אותו משפט בהרבה דרכים... אני לא זוכר את המינוח המדוייק, אבל בקשר לשבת, בטח שלא כתוב לענות את עצמך, ובטח שלא כתוב שם על חשמל, כי מין הסתם לא היה דבר כזה לפני 150 שנה אפילו...נקודה למחשבה חבר'ה.. |
![]() |
![]() |
# 6 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
בתנ"ך רשום דברים שנכון,הם לא ברורים ולא מפורטים לאנשים כמונו לכן קמו חז"ל(חכמו זיכרונם לברכה) ופשרו מה התורה אומרת בתורה רשום במפורש לעשות "ככל אשר יורוך" ,משמע,החכמים יש להם סמכות לפרש את התורה לכן אחרי התורה קמה המשנה ואחרי הגמרא שהם תיקנו את כל התקנות איך אנו צריכים להתנהג במסגרת היהדות,לאמר שהם אנשים כמוני וכמוך? לא מדוייק. אנשים אלו היו חכמים עצומים במדרגה רוחנית מאוד גבוה ,ולכן הם קיבלו את הסמכות לפרש את דיברי התורה תיהיה בטוח שלא כל אדם יכול לפסוק הלכה ביהדות. לגבי אור בשבת נכון,לא רשום בתורה אבל אם תלמד נכון תורה ואחריה את השתלשלות ההלכה(משנה גמרא הלכה וכו') תבין שלא לומדים שם רק מה אסור ומה מותר אלא לומדים גם למה,לדוגמא אש אסור להבעיר מישום מלאכת "מבעיר" (אחד מ 39 מאבות מלאכות האסורות בשבת) לכן החכמים בתקופה מאוחרת יותר שכן הומצא האור ידעו בלי ספק שכאשר מדליקים אור יש כאן הדלקת אש לכן זה אסור -אז למרות שנושא הדלקת אור לא רשום במפורש בתורה או בגמרא פשוט וברור שאסור חברים,אפשר לפתח דיון אבל בבקשה לשמור על תרבות קצת כי מה שקורה בדיונים כאלה אנשים מתחילים לאבד פרופורציות |
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
ושוב, גם לא כתוב שאסור להדליק אש בשבת...אני זוכר שהיו כמה שיעורים בחטיבת ביניים על זה ששבת הסיקו מהעניין של "מנוחה" שאסור לעשות כלום, כלומר להדליק אש זה "עבודה" ובגלל זה אסור. אז בוא נחשוב על זה שוב, פעם זה היה "עבודה" להדליק אש, אבל היום? יש חוקים שפשוט לא הגיוניים, מי שלא יודע, גם אסור לחתוך נייר טואלט בשבת, כי זה גם עבודה.. ויש כאלה שיפרשו את הפסקה של שבת כאל, מנוחה, יום שלא צריך לעבוד (כלומר עבודה כשאר הימים) ואפשר לעשות את הדברים שמשמחים אותך למשל... |
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
ועדיין לא הבנתי מכל הדיון הזה - למה צריך לצום? מי אמר את זה? |
|
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר וותיק
|
הפסוק פה מדבר על יום כיפור וביום כיפור צריך באמת ל"ענות" את עצמך בשביל לכפר על החטאים שלך. שבת זה משהו אחר.
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|