![]() |
# 1 |
חבר חדש
|
עזרה -התלבטות
שלום אני כרגע בנקודה שלמדתי קצת מעבר לבסיס של CSS כתבתי שני אתרים אחד העלתי
השני מקוה שבדרך עכשיו התחלתי ללמוד JS (אני בבסיס) השאלה שלי עד כמה נחוץ וחשוב ללמוד JS לפני שפות צד שרת ואיזו שפה כדאי ללמוד PHP או ASP.NET אני מבקש אם יש אנשים שמבינים אז שיכתבו נקודות למה PHP או למה לא ASP.NET ולהפך שאני אוכל להחליט כמו בן אדם חיפשתי על זה בעבר ולא מצאתי תודה רבה לכם |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
כעיקרון שתיהן בעלות אותן יכולות , ASP.NET אפילו יותר , אבל אני אישית PHP , יותר דינאמית ועם תחביר יחסית פשוט ונפוץ (JAVA ו C למניהן) לאומת ASP
שהיא קצת יותר VB כזאת ועם מרחבי שמות מסוימים.. |
![]() |
![]() |
# 3 |
Permanently Banned
|
Js מומלץ אבל לא חייבים להתקדם יותר מידי , מספיק בסיסי לדעתי.
PHP לדעתי. |
![]() |
![]() |
# 4 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
כמו ש-Jerba אמר, ASP.NET היא שפה יותר "חזקה" אבל סגנון הכתיבה שלה הוא באמצעות Namespaces ודברים כאלו.
PHP היא שפה יותר "קלילה" ויותר פשוט לתכנת איתה. בקשר לבעיית הJS - תלוי מה אתה מחפש. אותי זה משרת מצויין שאני יודע JS. |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר בקהילה
|
JS חשוב בעיקר ליעילות בדיקות בטפסים, ככה שזה מוריד משאבים מצד השרת.
אבל בעזרתו אתה יכול לעשות עוד דברים נחמדים ולהפוך את הגלישה באתר לקצת יותר נוחה. אם תלמד JS, אני מציע לך ללמוד גם להשתמש בספריית JS (כמו JQUERY או PROTOTYPE), ואחרי זה אם תלמד PHP אתה תדע ת'בסיס כי זה אותו דבר |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר וותיק
|
תתפלאו כמו שאני זוכר השחרור האחרון של PHP (שד'א נראה לי שכלל בתוכו הכי הרבה חידושים אי פעם) כלל גם NAMESPACES (:
וJS יעיל אולי לקצת בדיקות טפסים מהצד קלינט, למרות שעדיין תצתרך לעשות וידוי שנית מצד הPHP (אולי זה חוסך קצת.. השאלה מה עולה לך יותר, להזרים עוד DATA ללקוח ולתת לדפדפן שלו לטחון עוד קצת קוד או לעבד אצלך את המידע מה שממילא תצתרך לעשות) מצאתי לזה יותר שימושים לתפריטים, אקורדיונים, הרבה FORM HINTS כאלה שקופצים עם פוקוס על שדות, "פופאפים" ללא חלונות קופצים (DIVS עם שקיפות בחלון עצמו), AJAX וטעינה ללא רענונים, אממ לא יודע יש לזה הרבה שימושים - אני דווקא מחבב את זה מאוד וכמו שאמרו כאן למעלה אם אתה תותח בCSS אז אתה אמור להכיר את הבסיס של הSELECTION של עצמים לדוגמא קוד:
.xxxx #yyy div
# 7 |
חבר חדש
|
וואי תודה רבה על התגובות
יש לי ידע ועל הסלקשן שדיברת אני מכיר טוב מאוד ועבדתי עם זה קצת תודה רבה לכם נראה לי שאני אמשיך בJS קודם ואחר כך יעבור לPHP |
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר חדש
|
מישהוא יכול להליץ לי מאיפה ללמוד אם יש ספר טוב עדיף בעברית אני לא כל כך טוב באנגלית
תודה מראש |
![]() |
![]() |
# 9 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
לך לבאג ותבקש ספר תיכנות תראה שיש שם תמונות והסבר נוח לעין והכל, JS טוב בשביל ידע כללי, לא יותר מזה אם אתה מתכוון להתפתח למערכות מוכנות בPHP וכאלה..
|
![]() |
![]() |
# 10 | |
אין כמו ב127.0.0.1
|
ציטוט:
JS טוב רק לידע כללי. מה שתגיד.. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |