|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 51 |
אקס מנהל
|
צאו אתם מהבועה, כי במילא יגיע הזמן שינתקו לכם את המים בבית, כי החסכון לא מעניין אף אחד במדינה הזאת (וזה כבר הוכח).
אז תמשיכו לחסוך, עד שינתקו לכם את המים בבית. |
![]() |
![]() |
# 52 | |
מנהל ראשי בדימוס
|
ציטוט:
אנחנו מדברים כרגע על אם יהיו לך מים בכלל או לא... כי כשהמשאבה תרד מתחת לקו השחור אז לא אתה ולא מליוני האזרחים שלא שמים, שאגב זה לא נכון, לא יוכלו לקבל מים זורמים בבית למרות המיסים והתשלומים. אז אם אתה רוצה שימשיכו להיות לך מים בברזים כדאי שתתחיל לחסוך ולכעוס על כל העולם. תפתח ראש ותנסה להבין. אל תלך עם הראש בקיר. כי משם לא נגיע לשום כיוון. אתה יכול להתחיל לחסוך בכיף מבלי לפגוע באיכות חיים שלך ואף לשפר את הכיס. אז למה לא? סוף נושא. |
|
![]() |
![]() |
# 53 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
ישנם איזורים בעולם שהתחחמות כדור הארץ ליותר סופות וגשמים, ההפך מהתייבשות. Alm - אם כולם היו בדעה שלך, היינו ממשיכים כל חיינו לנסות לתקן את טעויות הממשלה, במקום לתקן את הממשלה שלא תעשה טעויות. כן, גם אני לא הולך לחסוך במים, אני לא עושה את זה בכוונה, פשוט אני נהנה ממקלחות ארוכות או להשאיר את הברז פתוח שאני מצחצח, כן זה חלק ממהנאות הקטנות. אין שום סיבה שאני יפסיק להנות מזה בגלל שהממשלה לא עושה כלום בנידון בזבוז המים, ים המלח והכנרת ממשיכים להתייבש, החקלאות ממשיכה לבזבז מים כאילו אנחנו בניאגרה, ולא עושים שום מקורות הטפלה, רק עושים שאיבות יתר! אני, האזרח הקטן, צריך לחיות את חיי, אני לא יכול כל הזמן לדאוג לבעיות מאי תפקוד של הממשלה, מספיק אני עושה גם צבא ומילואים. כנראה שקריסה של מערכת המים היא הדבר שיגרום לממשלה לזוז, וזה יקרה במוקדם או במאוחר, אין כל שליטה על זה. |
|
![]() |
![]() |
# 54 | |
אקס מנהל
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 55 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
העולם מתייבש מסיבה אחת, מבזבוז יתר של מים, וחוסר מקורות התפלה, חוץ ממקור ההתפלה הטבעי שהוא כמובן הגשם.. ואם אתה תבדוק את כמות המים שהראוים לשתיה לפני 5-10 שנים ואת כמות המים שראוים לשתיה כיום, אתה תראה שיש הבדל גדול... בנוגע למה שאמרתה לאלמוג, תראה זה לא שאנחנו (לפחות אני) אומרים שהממשלה בסדר, אבל קודם כל הממשלה היא לא רק ממשלה אלה היא ממשלה שאחראית על תושבים, ובשביל להביא להתחלה של שינוי אז היא צריכה גם להעזר בתושבים שלה. ונכון הממשלה יכולה לעשות הרבה יותר, להקים מקורות התפלה וצמצום בחקלאות. אבל מה אתה מצפה שעכשיו כל התושבים יעשו? שכולם יבזבזו מים ואז תיהיה קריסה של מערכת המים, ואז המדינה תתחיל לחשוב מה עושים? או להתחיל להשתמש נבון במים ואז לראות מה עושים? |
|
![]() |
![]() |
# 56 | |
אקס מנהל
|
ציטוט:
היו כבר מקרים של ניתוקי בתים ממים, אגב גם הפתרונות שאנחנו מציעים זה לא פתרונות חדשים, זה פתרונות שכבר השתמשו בהם. |
|
![]() |
![]() |
# 57 |
חבר בקהילה
|
ניסיתי לעבור כאן ברפרוף על התגובות מעמוד מספר 1 ועד לעמוד מספר 6 וכל הויכוחים האלה צוינו כויכוחי סרק.
בפועל הרי ברור שאם נדבר, שום דבר לא יזוז. אתם בעצמכם (כל המתווכחים למיניהם) צריכים להתחיל לחסוך במים, שזה יבוא מכם קודם כל ולאחר מכן שכל אחד ידאג לעצמו. אם הכינרת תתייבש בסופו של דבר, אתם תדעו שאתם עשיתם את הדבר הנכון וניסיתם להזהיר אנשים, אז קרה והם לא רצו להקשיב לכם, זה קורה ואף בן אדם כמעט לא אוהב שמכתיבים לו את החיים מחדש וקובעים לו צורת התנהגות. ומה שמנסים להורות כאן זה 'אנחנו רוצים שיוציאו בממשלה הצעה לשינוי החוק נגד הטלת המסים על המים שאנחנו משלמים'. שיגבילו / שיוסיפו סכום כלשהו ושלום על כל ישראל. ייבוא מים הוא לא דבר כזה קל וגם בזמנו חשבו על דרך הרבה יותר 'זולה' מלייבא מים מארצות ערב, והדרך הייתה להתחיל לקחת מהים התיכון מי מלחים ולהתחיל לטהר את המים ממלחים מיותרים. גם העניין עם המלח, מרוב שמפעלי המלח לוקחים מים המלח את המלחים, לא נשאר שום 'מלח' באגם שהולך וקטן בינינו לבין ירדן. בכל אופן בעיקרון הפשוט אף אחד לא יכול לשנות אופי של אף אחד ואת זה יצא לי לגלות בימים האחרונים וממה שאני יכול להגיד לכם זה שאני הולך בעד שזה שפתח את הנושא! כל הכבוד על היוזמה לפתוח נושא שכזה, גם אם הוא מצהיר על כך שתגובות המשתמשים יכולות לבוא בתגובות בונות / מפילות וכן הלאה וכן הלאה.. -- כל הכבוד יישר כוח ואני אישית איתך! -- אני התחלתי מזה שבהתחלת החודש כששטפתי את האוטו לקחתי דלעים מלאים במים, הם שימשו אותי לשטיפה של האוטו באופן מלא, אם חסרו לי אני פשוט ייבשתי את הסבון או שפשוט לקחתי מים מינרלים שהיו לי בבית כדי לחסוך במים, יש כאלה שיגידו שאני משוגע, אבל שוב..זוכרים את מה שכתבתי למעלה? אף אחד לא יכול לשנות את הדעה של הבן אדם , רק הוא בעצמו? זה בדיוק מה שקורה.. שיהיה לכולכם סוף שבוע רגוע. ומקווה לראות את הכינרת שופעת במים.
# 58 |
הוסטסניון
|
דימה וALM זה 2 הגישות שלדעתי צריך לחבר
דימה אתה אומר שלא אכפת לך והממשלה צריכה לדאוג וALM טוען שאנחנו צריכים לחסוך שניכם צודקים במידה מסויימת אבל אני לא חושב שאזרח צריך ללכת ראש בקיר,ברור שהמדינה טועה,ותטעה כמו שגם אתה טועה בדברים גם המדינה טועה בדברים ,וכנראה שבהרבה דברים. אבל הראש בקיר לא ממש יעזור לך... כי אם אתה תחסוך והוא והיא אז אולי נחסוך כמות נכבדה של מים וככה לא נרד מהקו השחור שאז גם אם לא תרצה ותעצק עד מחר המים בברז שלך יוגבלו לשעות מסוימות/לנפח מסויים צריך גם לחסוך וגם לצפות/לבקש/לדרוש מהממשלה שתתחיל לפנות לכיוון של פיתרון סופי שיכול להיות מים מטורקיה/או הכשרת מים לשתיה מהים המצחיק שאנחנו מיצאים כאלה טכנולוגיות בנושא מים ו"הסנדלר הולך יחף" |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|