|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 11 |
אחראי פורום
|
|
![]() |
![]() |
# 12 |
חבר וותיק
|
יקרש- ישבר, יקרוס.
וכן פניתי אליך. |
![]() |
![]() |
# 13 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
לא הבנתי למה אתה לא משתמש בINTVAL, דניאל, זה TYPE CASTING רגיל.
ולא הבנתי למה אמרת שהסקריפט יקרוס בגלל זה, אלמוג. מה הקשר? |
![]() |
![]() |
# 14 |
חבר וותיק
|
במקרה הזה אומנם לא.
אבל במקרה שבו אני מזין לתוך שאילתה מספר, ולא בודק אותו עם intVal או floatVal, השאילתה פשוט תגרום למערכת לקרוס[במידה והיא לא תיקנית]. מה גם שלפעמים צריך לשקול את המצב ובמקום לבדוק אם הנתון מספר[is_numeric או is_int etc..], הרבה יותר חכם לעשות intVal. מכוון שלפעמים כשהמשתמש לא מזין מספר הוא מפסיד מזה. אך כשהמספר נדרש יש לוודא שהערך הינו מספרי. החיים הם לא שחור לבן, לכל פעולה יש את המטרות שלה, אסור לשלול פונקציות סתם. |
![]() |
![]() |
# 15 |
אחראי פורום
|
תכינו לעצמכם דף.
ותכתבו בו, "אני יודע שכל הנתונים שמגיעים אליי - צריכים להיות מוגני XSS ו-SQL INJECTION" = הברחת תגי HTML ו-SQL. אצלי זה שחור לבן. מצידי, כל עוד אני יודע, ש-$this->input['val'] מוגן, לא אכפת לי לעשות, PHP קוד:
שחור ולבן, שחור ולבן. הרי אני יודע שכל מידע שמגיע אליי, לפחות בלי כל השינויים, אני בחיים - בחיים בחיים - לא אצטרך להציג אותו כ-HTML. אז למה לא לעבור עם לולאה על כל האינפוט ולסנן אותם? |
![]() |
![]() |
# 16 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
ולמה לא, לעבור סלקטיבית על אינפוט אחד שאתה רוצה לתקן?
לדוגמא, אצלי כבר הרבה זמן יושבת המחלקה Fetch בקוד. היא מטפלת לי בPOST, GET, COOKIES ומערכים שאני מגדיר ידנית. הפונקציות שהיא מכילה הן: is שמקבילה לisset is_empty שמקבילה לempty is_int שמבצעת המרה לINT ע"י TYPE CASTING is_bool, כמו למעלה is_string is_float והכי חשובה - secure - מבצעת החלפה של תווי HTML והזרקות XSS. עכשיו, בעת קריאה לדף, הכל נכנס לARRAY בצורת ברירת מחדל - ואם צריך, אני פשוט רושם $post->secure('val') ומקבל ערך מאובטח. למשל, לTEXTAREA אני לא עושה את זה. עכשיו בוא תסביר לי, איך $this->input['val'] מוגן, בלי לאבטח אותו אפילו פעם אחת? אתה טוען שלא צריך לבצע את הפעולה הזאת. |
![]() |
![]() |
# 17 |
אחראי פורום
|
אני אומר שהיא פועלת פאסיבית - יש לי קלאס, שמייובא בתחילת הקוד, שדואג לאבטח את הכל.
|
![]() |
![]() |
# 18 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
לא חכם במיוחד.. אני מדגיש את העניין של TEXTAREA, לדוגמא, שצריך בסה"כ addslashes.
|
![]() |
![]() |
# 19 |
אחראי פורום
|
|
![]() |
![]() |
# 20 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
אני מדבר על TEXTAREA כמו FCK או סתם אחד שמוסיף תגים ל-HEAD.
לא נתקלת באחד כזה? |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|