הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 04-04-08, 22:40   # 1
Inet
חבר וותיק

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Inet שלח הודעה באמצעות MSN אל Inet

Inet לא מחובר  

לדעתי זה פוגע בנו כמדינה יהודית,
האנשים עלו לארץ אז לפני שרובנו פה נולדו כי פה הייתה "ארץ הקודש" שבה יהודי יכול לחיות בלי החשש לדברים כאלה.
אני אישית לא מבין את הבעיה שהייתה עד עכשיו,
זאת מדינה יהודית ולאט לאט אנחנו מתרחקים עוד ועוד

מי שלא יודע עד היום היו מוכרים את החמץ בסתר, ולא במקומות כמו מכולות.

נכון זאת דעתי אתם יכולים להסכים איתה ואתם יכולים לא
אבל אומרים כל אחד באמונתו יחיה
ישן 04-04-08, 23:06   # 2
ozsason
חבר מתקדם

מיני פרופיל

ozsason לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Inet צפה בהודעה
לדעתי זה פוגע בנו כמדינה יהודית,
האנשים עלו לארץ אז לפני שרובנו פה נולדו כי פה הייתה "ארץ הקודש" שבה יהודי יכול לחיות בלי החשש לדברים כאלה.
אני אישית לא מבין את הבעיה שהייתה עד עכשיו,
זאת מדינה יהודית ולאט לאט אנחנו מתרחקים עוד ועוד

מי שלא יודע עד היום היו מוכרים את החמץ בסתר, ולא במקומות כמו מכולות.

נכון זאת דעתי אתם יכולים להסכים איתה ואתם יכולים לא
אבל אומרים כל אחד באמונתו יחיה
קודם כל אני אתייחס לקטע שהדגשתי,"איש איש באמונתו יחיה",בדיוק אתה דיי סותר את עצמך,איש איש באמונתו אחיה וזה למה כן צריך לאפשר מכירת חמץ.
ובוא תגיד לי מה זה מפריע לך\לדתי שיש בעלי עסקים שכן רוצים למכור חמץ?
הרי אתם לא תאכלו נכון?
אז אני לא רואה כאן כל בעיה.
פשוט כל אלה ששומרים לא יכנסו לאותם עסקים שמוכרים חמץ ולא יאכלו,אלה שרוצים יכנסו ויאכלו בסבבי בבי שלהם.
ואני הכי אוהב את אלה שאומרים איש איש באמונתו יחיה,אבל שזה מגיע לדברים שהם לא מסכימים אז זה לא בסדר וצריך להוציא חוק נגד זה,וזה ממש סותר.
בואו נסכם את זה ככה,כל אחד יסתכל בצלחת שלו,כל אחד יסתכל עם מי הוא הולך לישון,כל אחד יראה ויבדוק במה הוא מאמין וכל אחד יחיה את החיים שלו ומבלי להתערב אחד לשני בחיים.
פיתרון לא?
  Reply With Quote
ישן 04-04-08, 23:15   # 3
Inet
חבר וותיק

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Inet שלח הודעה באמצעות MSN אל Inet

Inet לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי ozsason צפה בהודעה
קודם כל אני אתייחס לקטע שהדגשתי,"איש איש באמונתו יחיה",בדיוק אתה דיי סותר את עצמך,איש איש באמונתו אחיה וזה למה כן צריך לאפשר מכירת חמץ.
ובוא תגיד לי מה זה מפריע לך\לדתי שיש בעלי עסקים שכן רוצים למכור חמץ?
הרי אתם לא תאכלו נכון?
אז אני לא רואה כאן כל בעיה.
פשוט כל אלה ששומרים לא יכנסו לאותם עסקים שמוכרים חמץ ולא יאכלו,אלה שרוצים יכנסו ויאכלו בסבבי בבי שלהם.
ואני הכי אוהב את אלה שאומרים איש איש באמונתו יחיה,אבל שזה מגיע לדברים שהם לא מסכימים אז זה לא בסדר וצריך להוציא חוק נגד זה,וזה ממש סותר.
בואו נסכם את זה ככה,כל אחד יסתכל בצלחת שלו,כל אחד יסתכל עם מי הוא הולך לישון,כל אחד יראה ויבדוק במה הוא מאמין וכל אחד יחיה את החיים שלו ומבלי להתערב אחד לשני בחיים.
פיתרון לא?
תשמע אני התחלתי את התגובה ב"לדעתי", אני אישית חושב שכל מי שעלה לארץ הוא יהודי.
או לפחות ככה הוא טען, יש כאלה שיותר חזקים ויש כאלה שפחות חזקים בדת, ואני לא דורש מאף אחד להיות דוס פתאום או להאמין במשהו שהוא לא מאמין בו.
זה לא הייתה המשמעות של התגובה שלי בכלל, ואני בסך הכל אומר שלדעתי בגלל שזאת מדינת היהודים אי אפשר לגרום לכך שאני בתור יהודי אצטרך ללכת בעיר ולחפש איפה כן שומרים כשרות, ובגלל שזאת מדינת היהודים יש פה צורך להתחשב ולמכור את החמץ בסתר כמו שנעשה מאז הקמת המדינה.
ישן 05-04-08, 00:27   # 4
Dima
אקס מנהל

מיני פרופיל

Dima לא מחובר  

ציטוט:
או לפחות ככה הוא טען, יש כאלה שיותר חזקים ויש כאלה שפחות חזקים בדת, ואני לא דורש מאף אחד להיות דוס פתאום או להאמין במשהו שהוא לא מאמין בו.
זה לא הייתה המשמעות של התגובה שלי בכלל, ואני בסך הכל אומר שלדעתי בגלל שזאת מדינת היהודים אי אפשר לגרום לכך שאני בתור יהודי אצטרך ללכת בעיר ולחפש איפה כן שומרים כשרות, ובגלל שזאת מדינת היהודים יש פה צורך להתחשב ולמכור את החמץ בסתר כמו שנעשה מאז הקמת המדינה.
ולדעתי, בגלל שאני לא אחד ששומר מסורת היה אפשר להגיע למצב שכל מי שרוצה למכור חמץ יעשה את זה לפני 50 שנה, כדי שאני לא אצטרך לקנות כמויות לחם מראש ולבזבז כסף בגלל שהמדינה לא רוצה שימכרו חמץ בפסח.
  Reply With Quote
ישן 05-04-08, 13:44   # 5
ozsason
חבר מתקדם

מיני פרופיל

ozsason לא מחובר  

ציטוט:
אבל גם יש כאלה שאוכלים חמץ והם יהודיים.
ובמה שאתה אומר אתה יודע מה זה מזכיר לי?
אומנם זו הקצנה אבל אותו משוואה.
גם היהודים בתקופת מלחמת העולם השנייה היו צריכים להתפלל ולשמור מצוות בסתר בשו שו...
זה לא בסדר ולא ראוי ולא הוגן נכון?
בדיוק אותו הדבר בעניין מכירת חמץ.
ואתה לא צריך ללכת לחפש איפה כן כשרים,כי פשוט תיהיה הודעה על כך,ואני בטוח שאתה תדע באיזה מכולת כן ימכרו ולא ימכרו כבר מראש...
ואגב אותו הדבר בעניין המסעדות,יש מסעדות שמוכרות אוכל לא כשר כמו חזיר וכ'ו,אני בטוח שבעניין המסעדות אתה לא צריך כ"כ לחפש מסעדה כשרה כי אתה יודע בדיוק איפה יש מסעדות כשרות...
זה הדבר האחרון שצריך לחשוש ממנו!

Last edited by ozsason; 05-04-08 at 13:46..
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום